Λοβέρδος: Αντισυνταγματική και η νέα ρύθμιση Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Λοβέρδος: Αντισυνταγματική και η νέα ρύθμιση Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

  • Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει τη νέα ρύθμιση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος στην... ερώτησή του υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη εκ του Συντάγματος γνωμοδότηση του ΕΣΡ, παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός στη Βουλή.

Η ερώτηση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής
κ.Νίκο Παπά

Θέμα: “Αντισυνταγματικότητα και της νέας ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες”

Κύριε Υπουργέ,

»στην Ολομέλεια της Βουλής, την 23η Ιουνίου 2017, σας ζήτησα να καταθέσετε τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τη ρύθμιση που είχατε εισηγηθεί στη Βουλή και η πλειοψηφία την ψήφισε ( η ΔΗ.ΣΥ. όχι). Μου απαντήσατε πως υπάρχει η γνωμοδότηση αυτή, ειδικότερα πως υπάρχει σχετική "αλληλογραφία" και πως θα την καταθέσετε. Ούτε όμως την καταθέσατε, ούτε και υπάρχει γνωμοδότηση του ΕΣΡ, ως προς τη νομοθετική σας παρέμβαση. Η γνωμοδότηση αυτή, ωστόσο, είναι συνταγματικώς απαραίτητη. Την προβλέπει το Σύνταγμα και ακριβώς αυτό το περιεχόμενο επιβεβαίωσε και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Πληροφορούμαι μάλιστα, πως μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, το ΕΣΡ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως η ρύθμισή σας είναι αντισυνταγματική, λόγω της μη γνωμοδότησης του ΕΣΡ.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

»Α. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για την αντισυνταγματικότητα της επιλογής σας να μην ζητήσετε τη γνώμη του για την πρόσφατη ρύθμιση που εισηγηθήκατε στη Βουλή;

»Β. Γιατί επιμένετε σε αντισυνταγματικές πρακτικές; Θέλετε να καταργήσετε στην πράξη την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ;

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2017

Ο ερωτών
Ανδρέας Λοβέρδος»