Ν. Αναστασιάδης: Εάν μετακινηθεί η Τουρκία, μπορεί να υπάρξει πρόοδος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ν. Αναστασιάδης: Εάν μετακινηθεί η Τουρκία, μπορεί να υπάρξει πρόοδος


  • Εάν η τουρκική πλευρά μετακινηθεί σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα, μπορεί να υπάρξει πρόοδος, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν από το δείπνο των εμπλεκόμενων πλευρών με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας το βράδυ της Παρασκευής.

Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκε πρόοδος, ο κ. Αναστασιάδης είπε... «όχι ακόμα», ωστόσο χαρακτήρισε την Παρασκευή «δημιουργική» ημέρα.
«Προσπάθησε ο γ.γ. του ΟΗΕ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά», εξήγησε.
Κληθείς να εκτιμήσει αν το δείπνο του γ.γ. του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη το βράδυ της Παρασκευής θα ήταν κρίσιμο, ο πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τι θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο».
Νωρίτερα, σε καλό κλίμα είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον κ. Γκουτέρες, κατά την οποία ανταλλάχτηκαν απόψεις ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν εφεξής για την προώθηση της διαπραγμάτευσης.
Διμερή συνάντηση είχε επίσης ο κ. Κοτζιάς και με τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων 'Αλαν Ντάνκαν.
Bookmark and Share