Οργανωμένες συμμορίες ένοπλων Αλβανών κλέβουν τσάι από τα ελληνικά βουνά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Οργανωμένες συμμορίες ένοπλων Αλβανών κλέβουν τσάι από τα ελληνικά βουνά

  • Τέσσερις οπλισμένοι άνδρες είχαν κόψει πάνω από 56 κιλά στα Τζουμέρκα

Συνεχίζονται οι «επιθέσεις» Αλβανών στα φυτά της... ελληνικής ηπειρωτικής γης, ξεριζώνοντας εκατοντάδες κιλά από τσάι του βουνού, ρίγανη και άλλα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα, πολλά από τα οποία κοστίζουν και ουκ ολίγα ευρώ το κιλό στην αγορά.

Μια ακόμα περίπτωση έγινε γνωστή μετά τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Χθες, αργά το απόγευμα σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, συνέλαβαν τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 46, 34, 38 και 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού, της παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ήπειρο, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή περιοχή στη θέση «Βλαχιώτη» στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, τους προαναφερόμενους να έχουν εκριζώσει και συλλέξει από κοινού τσάι βουνού, συνολικού βάρους 56,165 κιλών.

Στην κατοχή των δραστών, τρεις εκ των οποίων στερούνταν νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (690) γραμμαρίων ενώ στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο με (16) φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Πηγή: www.pamepreveza.gr
Bookmark and Share