Ο N.Μαδούρο ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή του.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ο N.Μαδούρο ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή του..


  • Ευχαριστήρια ανάρτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε στο twitter ο επίσημος λογαριασμός της Βενεζουέλας, με αφορμή την ανακοίνωση που είχε εκδώσει προ ημερών και στην οποία στήριζε την κυβέρνηση του Nicolas Maduro, ύστερα από την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στο Καράκας.



«Η Ελλάδα καταδικάζει την...τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Οι προβοκάτσιες και οι διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».

Νέες διαδηλώσεις κατά Maduro στη Βενεζουέλα - Στους 89 οι νεκροί

Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα βγήκε και πάλι στους δρόμους του Καράκας το Σάββατο, τρεις ακριβώς μήνες μετά την έναρξη του κύματος διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Nicolas Maduro, στη διάρκεια του οποίου έχουν σκοτωθεί 89 άνθρωποι.

Περίπου 3.000 άνθρωποι κατευθύνθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την πρωτεύουσα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη Luisa Ortega, τη γενική εισαγγελέα της χώρας η οποία έχει αναχθεί σε μια από τους πιο σκληρούς επικριτές του Maduro.

Η Ortega αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα την παραπέμψει σε δίκη. Ήδη της έχει απαγορευθεί να φύγει από τη χώρα και έχουν παγώσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο βουλευτής Pedro Carreno ήταν αυτός που ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ελέγξει «την πνευματική υγεία» της Ortega. Την κατηγόρησε ότι «είπε ψέματα» πως δεν ενέκρινε τον διορισμό 33 δικαστών, οι οποίοι είχαν, σύμφωνα με την ίδια, οριστεί παράτυπα από το προηγούμενο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2015.

Από την πλευρά της η γενική εισαγγελέας κατηγορεί τον Maduro ότι επιβάλλει «κρατική τρομοκρατία» εξαιτίας της βίας που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών.

Bookmark and Share