Κατασχέθηκαν όπλα στη Θεσσαλονίκη σε επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Κατασχέθηκαν όπλα στη Θεσσαλονίκη σε επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας

Στα ίχνη και στην αποδόμηση ομάδας που συστήθηκε απο τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, με σκοπό την διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκαν έπειτα απο επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από...συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, αστυνομικοί, στις περιοχές Νέας Φιλαδέλφειας και Κορδελιού Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο ομογενείς ηλικίας 37 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 34χρονου συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κατα περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, το μεσημέρι της 27ης Ιουλίου εισήλθαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν 15 λίρες και κοσμήματα.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη και τροχόσπιτο, που χρησιμοποιούσε ως κατοικία ο 37χρονος, τα οποία βρίσκονταν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο πιστόλια με γεμιστήρες, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αεροβόλο όπλο.

Σε έρευνα της οικίας του 26χρονου στην περιοχή του Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», πέντε συσκεύες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικές συσκευές και πλήθος νομισμάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει όπως επίσης διαρρηκτικά εργαλεία (σκοινί αναρρίχησης, αυτοσχέδιο μεταλλικό λιμαρισμένο κλειδί, λάμα και κλειδαριές ασφαλείας για την πρακτική εξάσκηση των δραστών στην διάρρηξη αυτών).

Επίσης, βρέθηκαν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα ιδιοκτησίας ενός άνδρα, τα οποία είχε αφαιρέσει, τέλος Ιανουαρίου, από Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή της Μενεμένης.

Ο 37χρονος, κατά τη διαδικασία σύλληψής του επιχείρησε να διαφύγει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εκκλησιαστικό σκεύος (λόγχη) και ένα κινητό τηλέφωνο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Bookmark and Share