Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου

  • Στην κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου απάντησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), τονίζοντας ότι «η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές».



«Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα.. κράτη μέλη μπορεί να "αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης" σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο, ωστόσο, των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος», σημείωσε σε ανακοίνωσή της.

Τόνισε επίσης ότι «οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ακόμη, η ΕΔΕ υπενθύμισε ότι στις 30 Αυγούστου 2016 είχε εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά «με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων».
Bookmark and Share