Έως τα μέσα Αυγούστου η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Έως τα μέσα Αυγούστου η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ

  • Απορρίφθηκε το αίτημα των μετόχων.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται να οριστεί η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, με βάση... τουλάχιστον τα προβλεπόμενα στον νόμο 4482/2017 για την κρατικοποίηση της εταιρείας.

Όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, απορρίφθηκε το αίτημα της διοίκησης των μετόχων για άμεση έκδοση προσωρινής διαταγής, με αντικείμενο την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου, και η συζήτηση για το θέμα θα γίνει οριστικά στις 5 Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, η διαδικασία εφαρμογής του νόμου και ορισμού νέας διοίκησης προχωρά κανονικά.

Η διοίκηση των μετόχων του ΟΑΣΘ διεκδικούσε να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4482/2017, τουλάχιστον έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Οργανισμός (σ.σ. κάτι που αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο).

Τόσο η ΑΣΥΘ ΑΕ, όσο και ο ΟΣΕΘ ΑΕ, θα έχουν 9μελές ΔΣ με τριετή θητεία, ενώ στη διοίκηση του δεύτερου θα εκπροσωπούνται -μεταξύ άλλων- με ένα μέλος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κ.Μακεδονίας και τα επιμελητήρια Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (τα τέσσερα επιμελητήρια ορίζουν έναν εκπρόσωπο συνολικά).
Bookmark and Share