Citigroup: Ασήμαντη η συμβολή της χαλάρωσης των capital controls στην ελληνική οικονομία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Citigroup: Ασήμαντη η συμβολή της χαλάρωσης των capital controls στην ελληνική οικονομία


  • Ως "ασήμαντη" χαρακτηρίζει η Citigroup την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση για την οικονομία της χώρας, τονίζοντας ότι απαιτούνται περισσότερες ενέργειες για τη βελτίωση των προοπτικών. 


Ωστόσο, σύμφωνα με τη...Citigroup, η κίνηση αποτελεί άλλο ένα σημάδι της τρέχουσας ήπιας βελτίωσης στην ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 μετρητά που δεν θα έχουν αναληφθεί κάποια μέρα ή κάποιες μέρες θα μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 1.800 ανά ημερολογιακό μήνα.
Με τα ισχύοντα μέχρι τώρα προβλεπόταν η δυνατότητα ανάληψης ποσών μέχρι 840 ευρώ ανά 14 ημέρες δηλαδή 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες.
Παράλληλα επιτρέπεται σε εταιρείες, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.
Θετικά επίσης κρίνει η Citigroup τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 38,9 δισ. ευρώ.
Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,6 δισ. ευρώ σύμφωνα με την ΤτΕ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
Bookmark and Share