Η Sony και η IBM βάζουν 330ΤΒ ...στην παλάμη μας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η Sony και η IBM βάζουν 330ΤΒ ...στην παλάμη μας!

  • Η Sony σε συνεργασία με την IBM καταφέρνουν να χωρέσουν όγκο δεδομένων 330 ΤΒ σε ένα μαγνητικό μέσο, στοιχείο που αποτελεί νέο ρεκόρ αποθήκευσης.

Με τη μέθοδο που εφαρμόζουν η Sony και η IBM μπορούν να χωρέσουν...201 δισεκατομμύρια bits ασυμπίεστων δεδομένων σε κάθε τετραγωνική ίντσα μίας μαγνητικής ταινίας, στοιχείο που αποτελεί ένα ρεκόρ αποθήκευσης δεδομένων σε μία δεδομένη επιφάνεια. Για να γίνει αυτό εφικτό, διάφορα λεπτά στρώματα μετάλλου ενσωματώνονται μέσα στην μαγνητική ταινία, επιτρέποντας σε πολλά στοιχεία να έρχονται στον ίδιο χώρο.

Με τη μέθοδο της Sony και της IBM, μία μονάδα που μέχρι σήμερα θα μπορούσε να φιλοξενήσει όγκο αρχείων 15 ΤΒ, τώρα πλέον θα μπορεί να δεχτεί έως και 330 ΤΒ δεδομένων, το οποίο αντιστοιχεί σε 3379 συμπιεσμένα αντίτυπα ολόκληρης της Wikipedia, σύμφωνα με το The Next Web. Η ομάδα των ερευνητών από τη Sony και την IBM βρήκε ένα νέο τρόπο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της μαγνητικής ταινίας και της μαγνητικής κεφαλής, ενώ χρησιμοποίησε ένα ειδικό λιπαντικό, ώστε να είναι μειωμένη η τριβή μεταξύ της κεφαλής και της ταινίας.

Η πλευρά της Sony ήταν εκείνη που ασχολήθηκε με την μαγνητική ταινία, ενώ η πλευρά της IBM ασχολήθηκε περισσότερο με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την μαγνητική κεφαλή.
Bookmark and Share