Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης (video)

  • Χάος στη Βενεζουέλα με το καθεστώς Μαδούρο να οδεύει ολοταχώς προς -κανονική- Δικτατορία
  • Δείτε σε βίντεο τις συλλήψεις των δύο πολιτικών

Στη σύλληψη των ηγετών της..  αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα, προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αρχές της Βενεζουέλας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Και οι δύο συλλήψεις έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε τον Λεντέσμα στα χέρια των αστυνομικών:



Σε μήνυμά της στο Twitter η σύζυγος του Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι έγραψε: «Μόλις πήραν τον Λόπεζ από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε». Μάλιστα ανέβασε και βίντεο με τους αστυνομικούς να παίρνουν μαζί τους τον συζυγό της.


Το βίντεο της σύλληψης που ανέβασε η Λίλιαν Τιντόρι:


Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για τις δύο συλλήψεις.

Ο Λεοπόλδο Λόπεζ είχε καταδικαστεί ως επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι το 2014 και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο δικηγόρος του Λόπεζ, Χουάν Γκουτιέρες, έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπάρχει νομική αιτιολόγηση για την ανάκληση του μέτρου του κατ' οίκον περιορισμού».

Όπως ο Λεοπόλδο Λόπεζ, ο Αντόνιο Λεντέσμα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από το 2015 κατηγορούμενος για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο.

Ο Νικολάς Μαδούρο, μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές για την ανάδειξη της συντακτικής συνέλευσης, είχε απειλήσει με φυλάκιση τους ηγέτες, που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας σε κλιμάκωση των διαδηλώσεων.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προχώρησαν στην λήψη μέτρων προσωπικά κατά του Μαδούρο, «παγώνοντας» τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του, ενώ παράλληλα απαγορεύεται στους Αμερικανούς να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές μαζί του.
Bookmark and Share