Απαγόρευση μετακίνησης των Ελλήνων φιλάθλων στην Κροατία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Απαγόρευση μετακίνησης των Ελλήνων φιλάθλων στην Κροατία


...και των Κροατών στην Ελλάδα



Οι Κροάτες χούλιγκαν που είναι πολλοί και δεν ελέγχονται είναι η αιτία που οι αγώνες μπαράζ της Κροατίας με την Ελλάδα για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ θα γίνουν χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.

Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση, από την κροατική ομοσπονδία τονίστηκε πως η Ελλάδα ήταν ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο της και όχι μόνο για τη δυναμικότητά της, αλλά και για τις κακές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους οπαδούς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας Νταβόρ Σούκερ είχε εκφράσει δημόσια τον προβληματισμό του για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν τα δυο ματς με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων και φαίνεται πως η FIFA αυτό το έλαβε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της.

Ουσιαστικά ήταν μία εξέλιξη που ικανοποιεί τους Κροάτες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ελέγξουν τα ταραχοποιά στοιχεία που είναι στις εξέδρες τους.

Θυμίζουμε πως η Κροατία πολλές φορές έχει τιμωρηθεί από την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για επεισόδια που έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί της και τα πιο πρόσφατα ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας όπου τα έκαναν μπάχαλο μαζί με τους Ρώσους και τους Αγγλους χούλιγκαν.

Οι σκληροπυρηνικοί Κροάτες οπαδοί απειλούνται κατά κύριο λόγο από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν διεθνή καριέρα στο χουλιγκανισμό και μάλιστα πριν από μερικά χρόνια ήταν εκείνοι που είχαν επιτεθεί στην αποστολή του ΠΑΟΚ αλλά και σε Ελληνες δημοσιογράφους σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σημειώνεται επίσης πως έχει δημιουργηθεί και μία βεντέτα με τους οπαδούς της Εθνικής από την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο γήπεδο Καραϊσκάκη το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share