Περί εκλογών και άλλων... δαιμονίων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Περί εκλογών και άλλων... δαιμονίων

Η κλεψύδρα των εκλογών έχει αρχίσει να αδειάζει. Θα είναι φθινόπωρο του 2018, θα είναι στο τέλος της τετραετίας το 2019; 
Προς το παρόν ουδείς γνωρίζει.


Αλλά όλοι για τη «μάχη» ετοιμάζονται. Και βέβαια όλοι ποντάρουν στο αφήγημα της μεταμνημονιακής εποχής.
Πώς θα επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία και στη χώρα;

Είτε άμεσα είτε έμμεσα, όλοι έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνουν τα σχέδιά τους. Για παν ενδεχόμενο, γιατί πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, με όποιο αφήγημα, είτε με πιστωτική γραμμή στήριξης, είτε χωρίς, με επιτήρηση χαλαρή ή σκληρή, τα μέτρα είναι δεδομένα.

Έχει ψηφιστεί και η μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 και η μείωση του αφορολογήτου ορίου από το 2020, εφόσον όλα πάνε καλά και δεν έρθει και αυτή νωρίτερα.

Τα μέτρα είναι εδώ. Είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι. Διότι πλέον δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία, αν και τα έχουν ψηφίσει, τώρα υποστηρίζουν ότι δεν θα εφαρμοστούν.

Τι κι αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει καλέσει σε γενικό σιωπητήριο μέχρι και την ολοκλήρωση της, καλώς εχόντων, τελευταίας αξιολόγησης. Όλο και πληθαίνουν οι φωνές, παρά το κακό που γίνεται στην οικονομία, πολύ απλά γιατί και οι αγορές έχουν αυτιά.

Βλέπετε, η εκλογική πελατεία πρέπει να προετοιμαστεί και να μην είναι δυσαρεστημένη.

Όσοι όμως υποστηρίζουν ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, θα πρέπει και να μας εξηγήσουν πώς θα γίνει αυτό. Θα έρθει καινούργιος νόμος που θα καταργεί τον υφιστάμενο;

Ή πιστεύουν ότι δεν θα υλοποιήσουμε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών και «ούτε γάτα ούτε ζημιά»;

Την ώρα μάλιστα που όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, απαιτούν, λίγο πριν από την τελική έξοδο, περαιτέρω διαβεβαιώσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις θα εφαρμοστούν.

Το σίγουρο είναι ότι ισχύει είτε η άποψη του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος μιλά για εφαρμογή των δεσμεύσεων, είτε η θέση όσων υποστηρίζουν ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Κοντός ψαλμός… και θα μάθουμε, έστω και αργά πάλι, την αλήθεια.


Toυ κ.Γ.Κούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share