Λαβρόφ: Θα στηρίξουμε μία λύση που ικανοποιεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της... Μακεδονίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Λαβρόφ: Θα στηρίξουμε μία λύση που ικανοποιεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της... Μακεδονίας

Ποια Βόρεια,Severna κλπ..
"Μακεδονία" αποκάλεσε -και- σήμερα ο υπ.Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ την πΓΔΜ μπροστά στον Ν.Κοτζιά, ο οποίος αρκέστηκε στο να ...χαμογελά αμήχανα


Την ελπίδα ότι η συμφωνία για το νέο όνομα της πΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον της Αθήνας και των Σκοπίων και θα υποστηριχθεί από τον λαό των δύο χωρών εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση του με τον Νίκο Κοτζιά στη Μόσχα.

Πάντως για τον κ.Λαβρόφ η πΓΔΜ ήταν και παραμένει "Μακεδονία" (σκέτο) όπως την αποκάλεσε μπροστά και στον πάντα χαμογελαστό Ν.Κοτζιά:
«Έχουμε πάντα τονίσει ότι υποστηρίζουμε την εξεύρεση μιας συμφωνίας για το θέμα αυτό, χωρίς παρεμβολές, χωρίς να θέτει κανένα τεχνητές συνθήκες», είπε ο κ. Λαβρόφ ο οποίος τόνισε πως η Ρωσία θα υποστηρίξει μια λύση «που θα ικανοποιούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Μακεδονίας. Μία λύση που θα πρέπει να βασίζεται σε ευρεία δημόσια υποστήριξη. Ελπίζω ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες θα είναι ακριβώς αυτό», σημείωσε ο κ. Λαβρόφ.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι «η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι ενεργή, δημοκρατική και πολύπλευρη». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπό αυτές τις συνθήκες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα, έτσι ώστε να σταματήσουν οι διαφωνίες για το όνομα της Μακεδονίας.

Αιχμές για ΝΑΤΟ

Παράλληλα ο κ. Λαβρόφ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η Ρωσία σκοπεύει να επιδιώξει από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να σεβαστεί τις συμφωνίες για το απαράδεκτο των διαχωριστικών γραμμών και την ανάγκη διασφάλισης της αδιαίρετης ασφάλειας.

«Έχουμε παρουσιάσει στους Έλληνες συναδέλφους μας να εκτιμήσουν τι συμβαίνει στο στρατιωτικό-πολιτική σφαίρα της κοινής μας ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τη συσσώρευση των αμερικανικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων και του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να ζητάμε απ' τους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να σέβονται όλες αυτές τις συμφωνίες που έχουν γίνει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για το απαράδεκτο των διαχωριστικών γραμμών και την ανάγκη διασφάλισης του αδιαίρετου της ασφάλειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share