Παραμύθι το "Severna Μakedonija"! - Aπόλυτη επιβεβαίωση των αποκλειστικών πληροφοριών του Greece Salonika - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Παραμύθι το "Severna Μakedonija"! - Aπόλυτη επιβεβαίωση των αποκλειστικών πληροφοριών του Greece Salonika

Άλλη μια απόλυτη επιβεβαίωση των πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν πρώτα στο Greece Salonika

Από το πρωί της Τρίτης 12/6 δημοσιεύσαμε δύο πληροφορίες
  • Η πρώτη αφορούσε το ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στο "Βόρεια Μακεδονία",κάτι που λίγο αργότερα πάντως διέρρευσε στο σύνολο του ελληνικού Τύπου και επιβεβαιώθηκε επισήμως το απόγευμα της ίδιας μέρας
  • Η δεύτερη -αποκλειστική- πληροφορία επέμενε πως το Severna Macedonia είναι ένα κυβερνητικό παραμύθι ώστε να γίνει πιο ...εύπεπτη στην ελληνική γνώμη η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια καθώς το μόνο που τελικώς που είχε συμφωνηθεί και θα επικρατούσε στο τέλος, ήταν το North Macedonia.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε και αυτό καθώς πουθενά στο αγγλικό ή στο ελληνικό κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα δεν γίνεται αναφορά σε «Severna Makedonija»!

Στο χθεσινό non paper του Μαξίμου αναφερόταν ότι «το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", που θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως "Severna Makedonja", βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό που ενείχε η ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας", το οποίο αποτελούσε τη συνταγματική ονομασία της γείτονος και με το οποίο είχε ήδη αναγνωριστεί από περισσότερα από 140 κράτη σε διμερές επίπεδο, μεταξύ των οποίων τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα»...

Η πραγματικότητα όμως ,έρχεται για άλλη μια φορά σε ευθεία σύγκρουση με μια ακόμα κυβερνητική εξαγγελία- καθώς ο όρος "Severna Makedonija" δεν απαντάται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του "Βόρεια Μακεδονία" (North Macedonia) (άρθρο 1 παρ 3α).

O πρωθυπουργός πάντως  κατά τη διάρκεια της αποψινής συνέντευξής του στην ΕΤ1 προσπάθησε με ένα παντελώς παιδαριώδες επιχείρημα να προλάβει ..τη ζημιά.
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως «ως Ελλάδα έχουμε τη διακριτική ευχέρεια να τους αναφέρουμε είτε ως Βόρεια Μακεδονία είτε ως Severna Makedonija»!

*Τα καθρεφτάκια σε λίγο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share