Σαφές μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν πάρετε τους S-400 ξεχάστε τα F-35.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Σαφές μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν πάρετε τους S-400 ξεχάστε τα F-35..

Μήνυμα στην Τουρκία, πως εάν προμηθευτεί τους S-400 από τη Ρωσία, δεν θα λάβει τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-35 έστειλε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μενέντεζ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν η Άγκυρα εγκαταστήσει τους ρωσικούς S-400,σημείωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα F-35. Δεν θα πάρουν τα F-35, γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις βάσει των κανόνων που υπάρχουν σήμερα».

«Πρόκειται για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία και αυτή είναι μια πράξη που επιφέρει κυρώσεις για οποιονδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκία. Και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την άμυνά μας τοποθετώντας αεροπλάνα F-35 δίπλα στους S-400 π ου θα μπορούσαν να κατασκοπεύσουν την "καρδιά" του συστήματος και της τεχνολογίας που έχουμε στα F-35» πρόσθεσε.

Ακόμη, τόνισε: «Άρα αυτό είναι αδύνατο να συμβεί και αυτό είναι κάτι που ακόμη και αυτοί που πιστεύουν ότι η Τουρκία αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο ασφαλείας, έχουν επίσης καταστήσει σαφές. Αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη δύναμη που έχει το Κογκρέσο να «μπλοκάρει» την παράδοση των υπερσύγχρονων μαχητικών στην Τουρκία, ο κ. Μενέντεζ υπογράμμισε:«Στο δικό μας σύστημα διακυβέρνησης, η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Είναι ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι ο σημαντικότερος παίχτης στην εξωτερική πολιτική. Όταν μιλάμε όμως για εξωτερική πολιτική, δεν είναι ο μοναδικός παίχτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share