Πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για άδεια στον Κουφοντίνα – Νέα συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για άδεια στον Κουφοντίνα – Νέα συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον πολυισοβίτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.


Το ΣΤ' τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου  η οποία  είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Η κ. Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Επιθέσεις κι εκβιασμοί
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το δικαστικό συμβούλιο ομόφωνα είναι αποφανθεί ότι ο Κουφοντίνας δεν πρέπει να πάρει άδεια κυρίως για το λόγο ότι δεν έχει μετανιώσει. Από τότε συνέβη μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές καθώς και διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το αποκορύφωμα ήταν η επίθεση με μπογιές στη Βουλή, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου και να εξευτελίζουν τη χώρα. Στη συνέχεια είχαμε επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη όπου άγνωστοι έγραψαν άθλια συνθήματα κατά του πατέρα του ο οποίος είχε δολοφονηθεί από τα χέρια του Κουφοντίνα και των συντρόφων του.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και ο χρόνος που θα εκδοθεί με δεδομένο ότι την Κυριακή έχουμε τις εκλογές.

Πολλοί φοβούνται ότι μια ενδεχόμενη αρνητική απάντηση στο αίτημα για άδεια στον Κουφοντίνα θα πυροδοτήσει νέο κύκλο επιθέσεων, κάτι που δεν το επιθυμεί το Μαξίμου μιας και θεωρεί ότι έχει πολιτικό κόστος το οποίο καρπούται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει σε πρώτη γραμμή την ατζέντα της ασφάλειας.

Από την άλλη ενδεχόμενη ανατροπή της ομόφωνης απόφασης περί μη χορήγησης άδειας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νίκη του «Ρουβίκωνα» καθώς θα έχει περάσει έτσι ο εκβιασμός σε βάρος της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share