Επίθεση από το Τουρκικό ΥΠΕΞ στην Ελληνική δικαιοσύνη: Ασφαλές καταφύγιο η Ελλάδα για τρομοκράτες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Επίθεση από το Τουρκικό ΥΠΕΞ στην Ελληνική δικαιοσύνη: Ασφαλές καταφύγιο η Ελλάδα για τρομοκράτες

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωση του καταδικάζει την αθώωση των 9 Τούρκων που η ελληνική αστυνομία τους είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ.Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ ανέφερε πως «με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKKκαι FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η σημερινή απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-Cπου συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του προέδρου μας και τα οποία έχουμε ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στοιχεία τη τρομοκρατίας έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Η DHKP-Cβρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. Για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».

Η απόφαση

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί λίγο μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εννέα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρία νεαρά παιδιά πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Οι έξι από τους εννέα κρίθηκαν ένοχοι για οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και πλαστογραφία. Στον καθένα επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Υπερδιογκωμένη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους εννέα, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της και η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share