Συνεχίζονται οι τακτοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γαβρόγλου μοιράζει 500 θέσεις ΔΕΠ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Συνεχίζονται οι τακτοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γαβρόγλου μοιράζει 500 θέσεις ΔΕΠ

Με την αιτιολογία ότι η σύνοδος των Πρυτάνεων δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην κατανομή των θέσεων στα 24 ΑΕΙ..


Στην κατανομή των 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Γαβρόγλου, καθώς όπως τόνισε η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κέρκυρα δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην κατανομή των θέσεων στα 24 Πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες τους.

«Στη Σύνοδο συζητήθηκε ο αλγόριθμος για την κατανομή των 500 νέων θέσεων καθηγητών και φάνηκε ότι η Σύνοδος δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στην κατανομή των θέσεων στα 24 Πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη νομοθέτηση της δυνατότητας επαναπροκήρυξης των κενούμενων μετά από συνταξιοδότηση θέσεων ΔΕΠ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και ανακοίνωσε:

«Το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη και τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο, θα προχωρήσει στην κατανομή των νέων θέσεων όπως και των θέσεων για «συμβασιούχους 407».

Ο Κ. Γαβρόγλου «φωτογραφίζοντας» το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης εξέφρασε την απορία «γιατί ενώ πολλά Πανεπιστήμια συζήτησαν συστηματικά τα ζητήματα που αφορούν την στρατηγική ανάπτυξής τους και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε η νέα αρχιτεκτονική τους, ορισμένα δεν θέλησαν καν να εγκαινιάσουν μία τέτοια συζήτηση».

Ο υπουργός Παιδείας διατύπωσε της ελπίδα ότι «τα λίγα αυτά Πανεπιστήμια να το κάνουν άμεσα».

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε, επίσης, το αίτημά τους προς τους Πρυτάνεις να οργανώσουν συζητήσεις ανάμεσα σε μέλη Τμημάτων ανά γνωστικό πεδίο για να διαμορφωθεί μία εισήγηση ως προς το προφίλ του πρωτοετούς φοιτητή, ως προς τις απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να έχει ένας μαθητής όταν εισάγεται στα Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share