Το τελευταίο βίντεο των ορειβατών που πέθαναν στα Ιμαλάια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Το τελευταίο βίντεο των ορειβατών που πέθαναν στα Ιμαλάια

Βρέθηκε σε κάμερα που ήταν θαμμένη στο χιόνι...

Οι ινδικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο όπου απεικονίζονται οι τελευταίες στιγμές της διεθνούς ομάδας ορειβατών που έχασαν τις ζωές τους στα Ιμαλάια, ενώ προσπαθούσαν να ανεβούν σε μια δυσπρόσιτη κορυφή.

Όπως αναφέρεται σε σε δημοσίευμα του NDTV, πρόκειται για ένα βίντεο όπου φαίνονται τα μέλη της ομάδας (τέσσερις Βρετανοί, δύο Αμερικανοί, ένας Αυστραλός και ο Ινδός οδηγός τους) δεμένα μεταξύ τους στο φως της ημέρας ενώ κάνουν συγχρονισμένα βήματα στον δρόμο τους προς τη χιονισμένη κορυφή. Μετά το βίντεο κόβεται.


«Ξαφνικά αντιληφθήκαμε έναν δυνατό ήχο. Το βίντεο μαύρισε και σταμάτησε» είπε ο Βιβέκ Κουμάρ Παντέι, εκπρόσωπος της Ινδο-Θιβετιανής Συνοριοφυλακής (ITBP). «Περνούσαν μια πολύ επικίνδυνη κορυφογραμμή. Το χιόνι πρέπει να υποχώρησε λόγω του βάρους, προκαλώντας χιονοστιβάδα» είπε στο AFP.

Η κάμερα, την οποία μετέφερε ο τελευταίος ορειβάτης στη σειρά, βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι, όταν εντοπίστηκαν επτά πτώματα. Ο όγδοος ορειβάτης, ο Βρετανός επικεφαλής της ομάδας, Μάρτιν Μοράν, αγνοείται ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share