FIFA: Διπλασιάζονται οι ποινές για ρατσιστικά περιστατικά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

FIFA: Διπλασιάζονται οι ποινές για ρατσιστικά περιστατικά

Η FIFA αποφάσισε το μίνιμουμ διπλασιασμό της ποινής για ρατσιστικά περιστατικά σε 10 αγώνες, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει στα «θύματα» τέτοιων περιστατικών να κάνουν δηλώσεις και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/07) η ανώτατη αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Οι αυστηρότερες ποινές κατά του ρατσισμού και άλλων διακρίσεων συμπεριφοράς αποτελούν βασικό μέρος του νέου πειθαρχικού κώδικα της FIFA, που τίθεται σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα (15/07).

«Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA μπορεί να επιτρέψει στο "θύμα" να προβεί σε δήλωση, επιτρέποντάς του να συμμετάσχει στη διαδικασία. Η FIFA δεν θα απογοητεύσει τα "θύματα" ρατσιστικής κακοποίησης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία. Οι αλλαγές έρχονται ως επακόλουθο από αρκετά περιστατικά "υψηλού κινδύνου", όπως χαρακτηρίστηκαν, την περασμένη σεζόν στο εγχώριο και διεθνές ποδόσφαιρο.

Η Ίντερ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού της έδρας της για δύο εντός έδρας αγώνες, μετά την ρατσιστική επίθεση των οπαδών της εναντίον του αμυντικού της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share