Πάνω από 5.000 νέες αφίξεις μεταναστών σε 15 ημέρες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Πάνω από 5.000 νέες αφίξεις μεταναστών σε 15 ημέρες!

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το μεταναστευτικό, καθώς παρά τις προσπάθειες για αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι χιλιάδες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας στις δομές φιλοξενίας. 
Από τις 7 Οκτωβρίου πάνω από 5.000 άτομα πέρασαν στις ελληνικές ακτές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, την προηγούμενη εβδομάδα 2.214 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά, καταγράφοντας νέα αύξηση στις εβδομαδιαίες αυξήσεις, καθώς την εβδομάδα 7-13 Οκτωβρίου στα πέντε νησιά είχαν περάσει 1.649 άτομα.

Οι ροές συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, 21 και 22 Οκτωβρίου, καθώς διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα είτε αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε ακτές 1.218 άτομα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό που έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τις 7 Οκτωβρίου σε πάνω από 5.000.

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι η προσπάθεια για μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, συναντά ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. Χθες κάτοικοι των Βρασνών στην Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την εγκατάσταση 380 ατόμων που μεταφέρθηκαν από το Σάμο σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Σαν αποτέλεσμα οι περίπου 380 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο (στην πλειονότητά τους οικογένειες από Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν), στη Βόρεια Εύβοια, όπου θα διαμείνουν σε μικρά παραθαλάσσια διαμερίσματα κατασκήνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share