Brexit: «Ναι» από τους 27 της ΕΕ σε νέα αναβολή.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Brexit: «Ναι» από τους 27 της ΕΕ σε νέα αναβολή..


Οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου, δίχως όμως να έχουν καταλήξει στη διάρκειά της, δήλωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές των χωρών.


«Όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα μιας αναβολής για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Η διάρκεια της αναβολής είναι ακόμα υπό συζήτηση», επισήμανε η συγκεκριμένα πηγή.

«Η άποψη (των πρεσβευτών) ήταν ομόφωνα να θεωρηθεί ότι απαιτείται παράταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με το Λονδίνο», σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες της συνάντησης, ο οποίος επίσης θεώρησε ότι οι διπλωμάτες τάσσονται υπέρ μιας «μεγαλύτερης επέκτασης, δηλαδή εως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε τις συνομιλίες με τους αρχηγούς των κρατών μελών.

Χθες, ο Τουσκ πρότεινε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχθούν μια νέα αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, μετά και την καταψήφιση από τη Βουλή των Κοινοτήτων του χρονοδιαγράμματος για την έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share