Eίναι αργά για την Αμερική. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Eίναι αργά για την Αμερική.

Εmail.

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ",
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη.

"Είναι πολύ αργά για να σωθεί η Αμερική από την κατάρρευση και την χρεωκοπία. Αυτή ήτο αναμενόμενη. Άρχισε από τότε που οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες έπεισαν τον πρόεδρο Ουίλσον το 1914 να αναλάβουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα(FED) των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εκτοτε τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να δανείζουν την Αμερικανική Κυβέρνηση με τα επιτόκια της αρεσκείας των και να ασκούν κατά το δοκούν την νομισματική πολιτική της Αμερικής και συνακόλουθα του κόσμου ολοκλήρου με το δολάριο.
Χρέος $53 τρισ : Θηλιά στο Λαιμό της Αμερικής .
Με τον τρόπο αυτό χρέωσαν το Αμερικανικό κράτος με το αστρονομικό ποσόν των $ 53 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα άλλο μέτρο που επέβαλαν για να πιούν το αίμα του Αμερικανικού λαού είναι και η φορολογία. Ως τότε ο Αμερικανός πολίτης δεν πλήρωνε φόρους και ο προϋπολογισμός τους ήτο ισοσκελισμένος. Αφ' ότου όμως άρχισε ο τοκογλυφικός δανεισμός από την FED συνεχώς ανέβαινε το χρέος του Αμερικανικού Δημοσίου και για την εξυπηρέτηση του θα έπρεπε να φορολογηθούν οι πολίτες. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες εξάλειψαν την μεσαία τάξη και σήμερα η χώρα αποτελείται από λίγους πολύ πλουσίους , ενώ το σύνολον είναι φτωχοί με τα Αμερικανικά μέτρα .
Η Αμερική μεταξύ Σκύλλας και Χαρύβδεως .
Η Αμερική πρέπει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων :
1/ Να συνεχίσει την μέχρι τούδε πολιτική της, δηλαδή να δανείζεται όλο και περισσότερο χρήμα για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους, εξοπλισμούς , την ανάπτυξη και την αποπληρωμή του χρέους. Τούτο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το χρέος και εκτινάσσει στα ύψη τον Πληθωρισμό.
2/ Να ασκήσει πολιτική λιτότητος, οπότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ύφεση, κάτι που ήδη συμβαίνει σήμερον με την έλλειψη ρευστότητος και την πτώση των τραπεζών . Ως γνωστόν η καπιταλιστική οικονομία μοιάζει με το ποδήλατο που όσο κινείται ο αναβάτης είναι επάνω, όταν όμως σταματήσει η κίνηση αυτός ανατρέπεται. Μετά την χρεωκοπία των εταιρειών Ginnie Mae και Freddie Mac ήλθε η σειρά της Lehman Brothers', η οποία είναι η τετάρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χορός των πτωχεύσεων άρχισε πριν ένα χρόνο και δεν φαίνεται να κοπάζει το τσουνάμι , που πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση των ομολόγων των στεγαστικών δανείων . Οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Σήμερα η αγορά ακινήτων έχει πέσει κατά 28% και..."
(...ολόκληρο το άρθρο του κ.Κωσταντινίδη πατώντας εδώ)

10 σχόλια:

  1. Καθηγητής Πανεπιστημίου Noam Chomsky : Μια σοβαρή φωνή ειλικρίνειας και αλήθειας, μέσα στην Αμερική.

    1) The Noam Chomsky Website.

    http://www.chomsky.info/

    2) Noam Chomsky’s Blog Posts.

    http://www.zmag.org/zspace/noamchomsky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πρόβλημα ειναι πως θα αποδειχθεί αναντικατάστατος.Εκτός από σοβαρός κλπ ειναι αγωνιστής που τους εχει βγάλει τη γλώσα,εδω και πολλά χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO THEMA EINAI OTI ARGA KSEARGA
    OI AMERIKANOSIONISTES EMAS EXOUN VALEI STO MATI

    DIAVASTE TA TELEYTAIA

    Το Big Game
    Για τις ΗΠΑ οι κυβοι εριφθησαν, η κυβερνηση Καραμανλη πρεπει να ξηλωθει και να αντικατασταθει απο μια αλλη, που θα ματαιωσει την συμφωνια για τον αγωγο πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Καλο η κακο για την Ελλαδα;

    ..................


    http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=79&tx_ttnews%5Btt_news%5D=704&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&cHash=7a8e6e2219

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ÆΜε τον νεο πλανηταρχη, τις ΗΠΑ, διαδοχο της Αγγλιας μετα τον Β’ Παγκοσμιο Πολεμο, πολιτικη αυτη τελειοποιηθηκε και δεν γινεται ευκολα ορατη «δια γυμνου οφθαλμου». Φαινομενικα ασκειται στα πλαισια και τους κανονες της Δημοκρατιας, ο σκοπος της ομως παρεμεινε ο ιδιος, ο ελεγχος και η οικονομικη εκμεταλευση του κοσμου. Τον οποιο, απλοποιημενα, θα διαχωρισω σ’ ενα Κεντρο η στον ηγεμονα (το οποιο περιλαμβανει, εκτος απο τις ΗΠΑ, την Γερμανια και το Ισραηλ (που με το World Jewish Congress, το ΄WJC, στο οποιο ειναι οργανωμενοι οι σπουδαιοτεροι εβραικοι οργανισμοι του κοσμου, ειναι στην πραγματικοτητα ο αληθινος ηγεμων) και σε δευτερη γραμμη, χωρις να τους υποτιμουμε, την Αγγλια, Γαλλια, Ιαπωνια και Ιταλια. Και στην Περιφερεια, στην οποια ανηκει ο υπολοιπος κοσμος που τελει την εξαρτηση του Κεντρου. Την Ελλαδα την κατατασσω στην Περιφερεια, το οτι ανηκει σε οργανισμους οπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαικη Ενωση δεν πρεπει να μας μπερδευει, ποιο σημαντικος ειναι ο βαθμος αναπτυξης, η ελλειψη ελληνικων πολιτικων, οικονομικων και κοινωνικων δομων και η παντοειδης εξαρτηση της απο το Κεντρο. Να σημειωσω επισης, οτι αναμεσα στις δυναμεις του Κεντρου επικρατει ενας σκληρος ανταγωνισμος για το κομματι της πιτας που διεκδικει η καθεμια τους και αυτο εχει μια σχετικα μεγαλη σημασια για την κατανοηση των τροπως επεμβασεως του Κεντρου στην Περιφερεια - και την Ελλαδα. ...."
    http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=79&tx_ttnews%5Btt_news%5D=704&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&cHash=7a8e6e2219

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην επόμενη διεύθυνση διαδικτύου, μπορείτε να διαβάσετε όλο το νέο βιβλίο του Στέλιου Παπαθεμελή, «Κόντρα στη χρεοκοπία της πολιτικής».
    Το βιβλίο είναι σε αρχείο μορφής .pdf και για να το διαβάσετε, πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το δωρεάν πρόγραμμα «Adobe Reader» ( http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2_allversions.html ).


    http://danagennisi.eu/vivliaproedrou/kontra%20sti%20hreokopia%20tis%20politikis%20%203-9-2008.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κακό είναι ότι όταν είσαι κοντά σε μεγάλο πλοίο που ναυαγεί σε τραβάει και σένα η δίνη αν δεν προφτάσεις να απομακρυνθείς γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να αγιάσει το στόμα σου Στρατηγέ, αυτά κανένας δεν τολμάει να τα πει από την τηλεόραση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από θεωρίες συνομωσίας άλλο τίποτε...

    Το τι σχέση έχει τώρα ο αντιστράτηγος με τον καταξιωμένο διανοητή Νόαμ Τσόμσκι μόνο ένας Παπαθεμελικός θα μπορούσε να μας "διαφωτίσει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share