Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του νομοσχεδίου για το blogging.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του νομοσχεδίου για το blogging..

Πίσω, προ των αντιδράσεων που προκλήθηκαν εν όψει της φημολογούμενης επιβολής αυστηρών περιορισμών στα blogs, έκανε η κυβέρνηση, περιορίζοντας το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των αδικημάτων που τελούνται στον κυβερνοχώρο στην κύρωση της σχετικής Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, χωρίς πρόσθετες διατάξεις.
Την ώρα κατά την οποία κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για ενδεχόμενη θέσπιση της υποχρέωσης των bloggers να δηλώνουν ταυτότητα, το υπουργείο Δικαιοσύνης- με προφανή στόχο την εκτόνωση της έντασης- έδωσε χθες αιφνιδιαστικά στη δημοσιότητα ένα δελτίο Τύπου από το οποίο προκύπτει ότι το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμιά παρόμοια ρύθμιση. Σύμφωνα μάλιστα με το εν λόγω δελτίο Τύπου, το επίμαχο νομοσχέδιο ενσωματώνει στην εθνική μας νομοθεσία τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο- έστω και με καθυστέρηση πέντε ετών- χωρίς να προβλέπει καμιά διαφορετική ποινική αντιμετώπιση πέραν της ήδη ισχύουσας. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα αδικήματα που τελούνται μέσω Διαδικτύου θα αντιμετωπίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ για την άρση του απορρήτου θα εξακολουθήσει να ισχύει ό,τι και σήμερα, δηλαδή θα επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση διάπραξης κακουργήματος. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες, θα εναρμονιστεί η εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή σε ό,τι αφορά την ποινικοποίηση συγκεκριμένων πράξεων, όπως είναι η παράνομη πρόσβαση σε σύστημα υπολογιστή, η διάδοση υλικού παιδικής πορνογραφίας και η τέλεση αδικημάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση δίνει έμφαση στη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και στα οικονομικά εγκλήματα που τελούνται μέσω Διαδικτύου. Ωστόσο, με το νέο νομοσχέδιο συμπληρώνονται οι ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα των αστυνομικών αρχών να διεξάγουν έρευνες σε «πραγματικό χρόνο» και να συλλέγουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία στην εθνική επικράτεια πριν χαθούν οριστικά. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε θα υποχρεωθούν οι πάροχοι δικτύου να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται για να μην καταστρέφονται τα ίχνη και των αποδεικτικά στοιχεία της διάπραξης παράνομης πράξης, καθώς και να αναφέρουν άμεσα στις εισαγγελικές αρχές και στην ΑΔΑΕ τις δικές τους ενέργειες..

8 σχόλια:

  1. Σήμερα 2008.... οι ΒLOGGERS που βαλλόμαστε από το σύστημα της εξουσίας.{μμε -πολιτικοί -μεγαλοδικηγόροι(tv stars!!!) -επιχειρηματίες -εθνικοί προμηθευτές κλπ}.


    H ΤΗΛΕΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ... ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...


    Να και μερικές διαπιστώσεις της "διασταυρωμένης δημοσιογραφίας"


    .1) το internet "βιάζει" (MEGA)2) το internet "αυτοκτονεί". (NET)3) το internet "τυφλώνει". (ANT1)συν των εφήμερίδων "μπλοκ στο μπλογκ"(ε.τ) ,ΛΟΥΜΠΕΝ (βήμα) κλπ

    Βλέπουν ότι όλο και περισσότεροι κάνουν στροφή προς την ανεξάρτητη, δωρεάν και εναλλακτική πολιτική ενημέρωση και κάνουν ότι μπορούν για να την φιμώσουν. Τις έχουμε χεσμένες τις εφημερίδες τους με τις σαβουροταινίες που τις κατεβάζουμε ότι ώρα θέλουμε από torents δωρεάν και όχι με 4,5 ευρώ.Τα ΜΕΓΑΛΟ-κωλοκάναλά τους τα φτύνουμε και τα κοιτάμε μόνο για να διασκεδάσουμε με τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνουν για να φανούν επιδραστικοί.Οι μεγάλοι μας πολιτικοί εχουν λόγο σε αυτό.. γιατι έχουν την φωλιά τους λερωμένη!!!δέν θέλουν να βγαίνουν τα απλυτά τους στην φόρα, φοβούνται τα μέσα που δεν ελέγχουν με κρατική διαφήμιση και έργα!αρκετοί πολιτικοί που δεν παράγουν έργο- τρώνε φράγκα απο το κράτος-διορίζουν τα παιδάκια τους - εξουσιάζουν και να "πηδάνε" ελεύθερα το κάθε κοριτσακι που θελεί διορισμό!!και τους φταίνε οι BLOGGERS μετα;
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ GOOGLE.. ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;;;;; τότε το θέμα παίρνει άλλη τροπή και διαστάσεις...αλλά και ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και κάποιος να έκανε εκβιασμό(αν αποδειχθεί....αν....γιατι δεν το βλέπω μεχρι τώρα) δεν σημαίνει οτι θα ισοπεδωθούν τα πάντα στο ίντερνετ για έναν -δύο!ΑΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ.Μήπως τα μέσα των "νταβατζήδων" δεν εκβιάζουν ποτέ άραγε;;;; είναι ΟΣΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ;;;

    κυνήγι μαγγισών ξεκίνησαν όπως στο ΜΕΣΑΙΩΝΑ; ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ;ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΙ BLOGGERS;;;

    σε λίγο θα πάνε στα τσάτ ,στα φόρουμ και μετά στα καφενεία να παρακολουθούν ποιός συκοφαντεί ποιόν με φήμες και σχόλια;Θα στήσουν και θα κάνουν τα πάντα να φιμώσουν τους μπλόγκερς.Αλλά την πάτησαν.1 blog θα κλείνει 100 θα γεννιώνται!!!





    Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Η αρχή έγινε μετά τον πόλεμο, όταν λανσαρίστηκαν τα UFOs και ο "ψυχρός πόλεμος". Πάντα χρειάζονται κάποιοι κακοί για να λειτουργούν οι φοβίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστολή του Μίκη για όλους τους Έλληνες


    Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας.

    Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK.

    Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες. Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία. Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Έτσι γυρίζοντας σε 'μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική.

    Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

    Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς.

    Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο. Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.

    Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους. Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O καθένας που ψάχνει στο διαδίκτυο είναι δέκα φορές πιο υποψιασμένος από τον αφελή τηλεθεατή του καναπέ και ξέρει να ξεχωρίζει τις περισσότερες φορές τη λάσπη από την αλήθεια. Δεν παίρνει δεδομένο τίποτα απ΄αυτά που διαβάζει.
    Είναι φανερό , ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η προστασία των πολιτών από τη "μαφία του διαδικτύου" . Το πραγματικό τους πρόβλημα είναι ότι η πληροφορία και η ενημέρωση γενικά ξεφεύγει από τα επίσημα φίλτρα της εξουσίας και για΄αυτό δημιουργείται επικίνδυνο περιβάλλον για την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O καθένας που ψάχνει στο διαδίκτυο είναι δέκα φορές πιο υποψιασμένος από τον αφελή τηλεθεατή του καναπέ και ξέρει να ξεχωρίζει τις περισσότερες φορές τη λάσπη από την αλήθεια. Δεν παίρνει δεδομένο τίποτα απ΄αυτά που διαβάζει.
    Είναι φανερό , ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η προστασία των πολιτών από τη "μαφία του διαδικτύου" . Το πραγματικό τους πρόβλημα είναι ότι η πληροφορία και η ενημέρωση γενικά ξεφεύγει από τα επίσημα φίλτρα της εξουσίας και για΄αυτό δημιουργείται επικίνδυνο περιβάλλον για την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κανάλια και οι εφημερίδες δεν λέγανε οτι δεν μπορούσε να αρθεί το ηλεκτρονικό απόρρητο για απλή εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση?
    Δεν υποτίθεται απ'όσα ακούστηκαν εδώ μέσα και στα ΜΜΕ οτι ίσως να "κατασκευάστηκε" εκβιασμός για να θεωρηθεί κακούργημα και να αρθεί το απόρρητο?
    Απλή δυσφήμηση, εξύβριση, προσβολή, συκοφαντική δυσφήμηση = απλό πλημμέλημα = δεν αίρεται το απόρρητο ούτε με σφαίρες
    ( http://elawyer.blogspot.com/2007/09/bloggers_30.html )
    = ούτε ακόμη και με τον καινούριο "κινεζικό" νομοσχέδιο
    "Το απόρρητο στο διαδίκτυο θα αίρεται μόνο στις περιπτώσεις που προβλέπει η ισχύουσα ποινική νομοθεσία, χωρίς πρόσθετες ειδικές διατάξεις."
    ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877171&lngDtrID=252 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tην Τέταρτη 5-3-08 όλοι στο άγαλμα του Μ .Αλεξάνδρου. Το ίδρυμα Ιωνος Δραγούμη διοργανώνει συλλαλητήριο για τ’ όνομα της Μακεδονίας! Ποτέ δεν είναι αργά έχουμε υποχρέωση στην ιστορία μας και στους προγόνους μας! Τέταρτη 5-3-08 ώρα 19.00 όλοι στη παράλια Θεσσαλονίκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tην Τέταρτη 5-3-08 όλοι στο άγαλμα του Μ .Αλεξάνδρου. Το ίδρυμα Ιωνος Δραγούμη διοργανώνει συλλαλητήριο για τ’ όνομα της Μακεδονίας! Ποτέ δεν είναι αργά έχουμε υποχρέωση στην ιστορία μας και στους προγόνους μας! Τέταρτη 5-3-08 ώρα 19.00 όλοι στη παράλια Θεσσαλονίκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αφου το θεμα (με το press gr) ηταν μουφα , ξεκαρφωμα κανονικο , για να πεσουν τα βλεματα αλλου .... που αλλου νομιζεται ..οσο για τον καλο δημοσιογραφο ( λέμε τωρα ..) Χιωτη , αντε ρε καλοφαγωτα ,λεβεντη μου αξιος ο μισθος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share