Που πήγαν οι κηλίδες..; (οεο) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Που πήγαν οι κηλίδες..; (οεο)

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν και πόσες θα είναι.
Οι παρατεταμένες περίοδοι μειωμένης ηλιακής δραστηριότητας σχετίζονται με πτώση της μέσης θερμοκρασίας στη Γη, όπως συνέβη κατά το ασυνήθιστα ψυχρό διάστημα από το 1645 έως το 1715, γνωστό ως «Ελάχιστο του Μόντερ».
Η ταχύτητα της επανεμφάνισης των κηλίδων θα αποκαλύψει στους επιστήμονες πόσο ενεργός θα είναι ο νέος κύκλος ηλιακής δραστηριότητας και πόσο έντονες θα είναι οι ηλιακές καταιγίδες που προκαλούν προβλήματα στους δορυφόρους και στα επίγεια δίκτυα ηλεκτοδότησης.
Οι ηλιακές κηλίδες είναι ψυχρές, σκοτεινές που προκαλούνται διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Ο αριθμός τους αυξομειώνονται (από το ελάχιστο στο μέγιστο και ξανά στο ελάχιστο) κάθε 11 χρόνια, την ίδια χρονική περίοδο που μεσολαβεί ανάμεσα στην αντιστροφή των μαγνητοκών πόλων του Ήλιου.
Ελάχιστες κηλίδες έχουν παρατηρηθεί το 2008, πράγμα που υποδηλώνει ότι η δραστηριότητα του Ήλιου βρίσκεται τώρα στο ναδίρ, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του New Scientist. Η διεθνής Αρχή για τις ηλιακές κηλίδες είναι το Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων των Ηλιακών Επιρροών στις Βρυξέλλες.
Μέχρι να επανεμφανιστούν οι ηλιακές κηλίδες, οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να προβλέψουν αν ο νέος 11ετής κύκλος θα σημειώσει δραστηριότητα μεγαλύτερη ή μικρότερη της συνηθισμένης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όσο πιο γρήγορα επανεμφανισθούν οι κηλίδες, τόσο εντονότερη θα είναι η ηλιακή δραστηριότητα την επόμενη δεκαετία..

4 σχόλια:

  1. Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ , ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΗΛΙΔΕΣ , ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ Η ΦΩΚΙΑ ... ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. steilthn ston hlio file.as parei kai th dikia mou mazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μια παγκόσμια κοινωνία που ζει σε μεγάλο βαθμό μέσα σε πνευματικό ημίφως ή σκοτάδι, είναι φυσιολογικό και ο ήλιος να προσαρμόζεται και να μειώνει την ηλιακή δραστηριότητα.
    Το ηλιακό φαινόμενο έχει βαθύτερο νόημα, απ’ ό,τι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε μπας και ριξει κανα καλο χιονακι φετος να χαρουμε και μεις οι σκιερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share