- Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Λέσβο πραγματοποιεί σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τη χώρα μας, μεσούσης της προσφυγικής κρίσης.
Τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο... Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε τον ρόλο της χώρας μας στην αντιμετώπιση του πρσφυγικού και σημείωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.
«Ο ελληνικός λαός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες του, παρά το γεγονός ότι υπέφερε άδικα από σκληρά μέτρα λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι άλλοι επέβαλαν, έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη», προς τους πρόσφυγες, τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση του με τον Πάπα.
«Και είμαι υπερήφανος γι' αυτό, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης ύψωναν τείχη και φράχτες για να εμποδίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή», πρόσθεσε.
Γι' αυτό, είπε, «θεωρώ ότι η επίσκεψη σας είναι ιστορική και σημαντική» και τον ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία του.
Με την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής, ο πρωθυπουργός και οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες μετέβησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Κατά πληροφορίες, ο Πάπας θα επιστρέψει στο Βατικανό με 10 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες.