"Έτοιμο -αλλά απόρρητο- το άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου" υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

"Έτοιμο -αλλά απόρρητο- το άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου" υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί!

.
Η εφημερίδα των Σκοπίων «Βεστ», με το σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο «το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου «κρύβεται» στην Ιταλία» (φωτογ.δεξιά) γράφει ότι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, βρίσκεται στη Φλωρεντία της Ιταλίας για τις εργασίες επιχάλκωσής του!
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρμόδιοι από τον περιφερειακό δήμο των Σκοπίων «Κέντρο», που εισηγήθηκε την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για το
σχέδιο αυτού, αρνούνται να πουν οτιδήποτε σχετικό με την «τύχη» του αγάλματος και οι σχετικές πληροφορίες «φυλάσσονται ως αυστηρά απόρρητες».
Σύμφωνα με τη «Βεστ», στο άγαλμα αυτό, που θα έχει ύψος 15 μέτρα, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι έφιππος στον περίφημο Βουκεφάλα,Θα μοιάζει δηλαδή κατά πολύ το άγαλμα που ήδη υπάρχει στην παραλία Θεσσαλονίκης..
Bookmark and Share