Το όνομα,η..αποκατάσταση του UCK και τα υπόλοιπα εμπόδια της νέας συν-κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Το όνομα,η..αποκατάσταση του UCK και τα υπόλοιπα εμπόδια της νέας συν-κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, αναφέρουν οτι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι και ο αρχηγός του μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι (φωτογ.), συμφώνησαν για το σχηματισμό κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το DUI θα λάβει στη νέα κυβέρνηση πέντε υπουργεία (Οικονομίας, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος), καθώς και έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης, αρμόδιο για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας.

Τα προβλήματα ανάμενεται να είναι αρκετά καθώς ο κ. Αχμέτι τάσσεται υπέρ της αναζήτησης μίας συμβιβαστικής λύσης για το θέμα της ονομασίας, για να καταστεί δυνατή η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πως "ακόμα και Ντισνευλαντ να ονομαστεί η χώρα δεν τον ενδιαφέρει..!"
Ο κ. Γκρούεφσκι από την πλευρά του, ζητά από τον κ. Αχμέτι σε περίπτωση που το DUI συμμετέχει στην κυβέρνηση, να συμφωνήσει και να σεβαστεί τις θέσεις του VMRO-DPMNE για το ζήτημα της ονομασίας.
Άλλα σημεία τριβής φαίνεται πως θα αποτελέσουν τα αιτήματα του DUI για την αποκατάσταση των πρώην ανταρτών του UCK -καθώς και ο ίδιος ο Αχμέτι είναι πρώην οπλαρχηγός - και τη θεσμοθέτηση της αλβανικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην ΠΓΔΜ.
Ο κ.Αχμέτι είχε απειλήσει την επομένη των εκλογών πως "σε περίπτωση μη συμμετοχής του στην κυβέρνηση θα πάρει τα όπλα και βγεί πάλι στα βουνά όπως το 2001.."
Το DUI του Αλί Αχμέτι έχει εκλέξει 18 έδρες, ενώ ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος του κ. Γκρούεφσκι, το DPA (Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών) του Μέντουχ Θάτσι διαθέτει 11 έδρες.
Αν τελικά επικυρωθεί η συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ VMRO-DPMNE και DUI, κάτι που είναι και το πιθανότερο, τότε μία τέτοια κυβέρνηση θα έχει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή και μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε τροποποίηση του Συντάγματος για μία σειρά άρθρων τα οποία ο κ. Γκρούεφσκι φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει.
Ο κ. Γκρούεφσκι έχει προθεσμία μέχρι τις 12 Ιουλίου να υποβάλει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα αυτής.

8 σχόλια:

  1. Λογικο ειναι να μην ενδιαφερει τους αλβανους το ονομα των γυφτων,γιατι ξερουν οτι σε πολυ λιγο το εκτρωμα-μορφωμα- θα διαλυθει και ενα μεγαλο μερος του θα προσαρτηθει στην Αλβανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O axmeti einai ena neo poly kalo xarti gia mas.
    elpizw na kanoun auto pou prepei oi ellhnes diplwmates.
    o axmeti tha mporouse na einai o "doureios ippos" stiw diapragmateuseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O axmeti einai ena neo poly kalo xarti gia mas.
    elpizw na kanoun auto pou prepei oi ellhnes diplwmates.
    o axmeti tha mporouse na einai o "doureios ippos" stiw diapragmateuseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ
    ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS
    NA ΠΙΕΣΕΙ
    ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ SIEMENS
    ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΣΕ Η SIEMENS
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ρόλος των εβραίων στο μακεδονικό ζήτημα
    http://www.ellinokratein.gr/page7_02.htm

    diabaste to prin eksafanisti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oi Americanoi den exoun kamia prothesi na fygoun apo ta Balkania.

    Diabaste ti eipe o megas Kissinger

    Kissinger warns of tragedy in Former Yugoslav Republic
    5 - 06 - 2008

    "Once the objective in Kosovo has been reached, that will open the chapter of FYR, because in FYR, there are 800,000 Albanians and it’s going to be a problem to deny them what has just been granted to the Albanians in Kosovo“.
    ”And when that happens, the Slavs in the Former Yugoslav Republic who are almost exclusively Bulgarians, will raise their demands. And so we may face the disintigration of another country. And therefore , the administration absolutly requires some strategy for political settlement of all of the Balkan issues before we are being dragged step by step into becoming the successor of the empires that used to govern there and who had at least one thing in common, that they were hated by the populations over whom they ruled.”
    “Once we have achieved self-government for the people of Kosovo, which I now support, this is not the end of the story. Then we have to consider what happens , to the many ethnic clans that exist in the Balkans to avoid being triggered into crisis after crisis by this sort of issue and especially by the issues that will emerge in Macedonia and maybe even in northern Greece.“....

    http://ellines.ca/wpe/2008/06/kissinger-warns-of-tragedy-in-former-yugoslav-republic/


    Skopianoi eisaste Boulgaroi katalabate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λύση είναι μια: Σύνορα με το Κόσοβο.

    Αλλά τι τα θέλουμε; Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε λύση. Δεδομένης της ανακατωσούρας λόγω των σκανδάλων ο Καραμανλής δε θα ήθελε να βρεθεί σε μια κατάσταση όπου ένας μακεδονομάχος θα μπορούσε να τον ανατρέψειο όπως έκανε ο Σαμαράς το 93.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kato ta xeria sas apo tin Makedonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share