Μεγάλη μείωση Ελλήνων και αντίστοιχη αύξηση μεταναστών στον παραγωγικό πληθυσμό της χώρας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Μεγάλη μείωση Ελλήνων και αντίστοιχη αύξηση μεταναστών στον παραγωγικό πληθυσμό της χώρας.

Μειώνονται σημαντικά οι Έλληνες και αυξάνονται οι μετανάστες στον παραγωγικό πληθυσμό (15-64 ετών) της χώρας μας κατά την τελευταία δεκαετία ενώ σε επτά κοινότητες μεταναστών που εργάζονται στη χώρα μας δεν υπάρχουν άνεργοι!
Τα υψηλά ποσοστά απασχόλησης των μεταναστών τόσο στην επίσημη όσο και στην ανεπίσημη αγορά εργασίας αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας των μεταναστών και ιδιαίτερα των μεταναστριών στην ελληνική αγορά εργασίας. Προβλέπεται δε ότι η τάση αυτή θα παραμείνει σταθερή στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον για τους μετανάστες και τις μετανάστριες της πρώτης γενιάς.
Στο εντυπωσιακό αυτό συμπέρασμα οδηγείται η νέα μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (του κ. Γιώργου Κρητικίδη) σχετικά με τον πληθυσμό, το εργατικό δυναμικό και την απασχόληση των μεταναστών. Σύμφωνα με τη μελέτη:
Ο συνολικός πληθυσμός των μεταναστών (ανδρών και γυναι- κών), σε σχέση με το 1998, αυξήθηκε κατά 290.190, αύξηση που εμφανίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αντίθετα, ο ελληνικός πληθυσμός παρουσιάζει συνολική αύξηση μόλις κατά 80.780..!
Σε επτά κοινότητες μεταναστών δεν υπάρχουν άνεργοι, με αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι σε αυτές να αποτελούν και το εργατικό δυναμικό. Στις εν λόγω χώρες συμπεριλαμβάνονται οι Φιλιππίνες, η Αίγυπτος, η Συρία και η Αρμενία από την κατηγορία των «πτωχών χωρών», καθώς και οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία από πλευράς των «πλουσίων χωρών».
Η απασχόληση των μεταναστών συγκεντρώνεται κυρίως στις αστικές περιοχές της χώρας (οκτώ στους δέκα μετανάστες), ενώ στις ημιαστικές περιοχές αναλογεί μόλις ένας στους δέκα. Η συμμετοχή κατ΄ αστικότητα ανέρχεται στο 82,3% για τις αστικές περιοχές, 11,2% για τις ημιαστικές και 6,5% στις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Η απασχόληση των μεταναστριών συγκεντρώνεται κυρίως στον κλάδο των ιδιωτικών νοικοκυριών όπου απασχολούνται οι τέσσερις στις δέκα μετανάστριες, ενώ οι επτά στις δέκα γυναίκες που εργάζονται στον εν λόγω κλάδο είναι μετανάστριες.

23 σχόλια:

  1. xairetismata ston antwnakh to samara kai ton mhtsotakh pou anoiksan ta synora..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xairetismata ston antwnakh to samara kai ton mhtsotakh pou anoiksan ta synora..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι οι χαραμοφάιδες που κάθονται μέχρι τα 35 και πινουν καφέδες με χαρτζιλικι απ το μπαμπα ας πανε να δουλεψουν σοβατζηδες-χτιστες κλπ δουλειες που κανουν οι μεταναστες.

    Μπράβο στους οικογενειαρχες μεταναστες που δουλευουν σαν τα σκυλια και δε δημιουργουν προβληματα.

    Οι κηφινες της λεωφορου νικης στη σαλονικη να τα βλεπουν αυτα

    και να μη ξεχναμε.αλλο μεταναστης αλλο λαθρομεταναστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγω, ακουσα με τ αυτια μου στο γυαλι, σε ενα ρεπορταζ απο τις Σερρες νομιζω, η καου εκει εν πασει περιπτωσει, που ρωταγαν νεους και νεες που καθονταν στο καφενειο, γιατι δεν πανε να δουλεψουν και ετσι οι αγροτες, φερνουν Βουλγαρους.
    Η απαντηση, ηταν μονοτονη.
    Εχουμε αλλα ονειρα για τη ζωη μας!!
    Προς το παρον βεβαια, καθονται. Και πληρωνουν οι γονεις τους, βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του για πρώτη φορά μετά το 1975 αισθάνεται αρκετά άβολα. Το πολιτικό προσωπικό και κύρια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, στη συνείδηση των πολιτών έχουν καταγραφεί πλέον ως συνυπεύθυνοι για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Αρκετοί πολιτικοί δεν κατάφεραν να προστατέψουν και να προστατευτούν.

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Παναή,όταν αρχίσουν να πληρώνουν μπορεί και να δουλέψουν!Και αν θέλεις να ξέρεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μετανάστες,μόνο λαθρομετανάστες (απλά περιμένουν τον επόμενο νόμο για νομιμοποίηση).Όσο για τις μακακίες της έρευνας,πάνε μια βόλτα απέναντι από το σταθμό της Θεσ/νίκης για να δεις μερικούς άνεργους (οι οποίοι όμως έχουν χαρτιά και στα χαρτιά φαίνονται εργοδότες).Κατά τα άλλα η Ελλάδα ζητά εργατικά χέρια στα χωράφια.Μόνο που ξύπνησαν γρήγορα οι λαθρομετανάστες και πάνε στις πόλεις,όπως έκαναν και οι Ελληνες το'50.Με λίγη τύχη σε λίγο θα φύγουν για τις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mbourdello h Ellada.
    na figoun oloi oi kxenoi mpas kai broume logariasmo.
    ekso oi prodotes politikoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pirgos ths Babel egine h Ellada. Mazeytikan oles oi files toy Israhl edv mesa. Kai trone kala giati na figoun? Gia ayto loipon xythike toso Elliniko aima epoi xiliades xronia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι,οι μεταναστες μας φταινε που τεμπελιαζουμε και το θεωρουμε υποτιμητικο να μαζεψουμε ελιες,να γινουμε δουλοι,οικοδομοι κλπ.Δηλαδη ειναι καλυτερα να καθεσαι και να σε τρεφουν αλλοι?Αλλα ο Ελληνας ξερει μονο να ζει ζωη χαρισαμενη με δανεικα και πιστωτικες κι οταν την πατησει μυξοκλαιγεται.

    Δεν υποστηριζω τους λαθρομεταναστες,αλλα αυτοι εστω ενα κομματι ψωμι παλευουν για να το βγαλουν,δεν περιμενουν να τους ερθει ουρανοκατεβατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...''έχουμε άλλα όνειρα για τη ζωή μας''...

    τόσο μαλάκα έχουν καταντήσει τον έλληνα νέο, που να δίνει τόσο ανόητες απαντήσεις.

    αντί να το θεωρεί τιμή του και καμάρι του να κερδίζει το φαί, τα τσιγάρα και τη διασκέδασή του με τον τίμιο κόπο και τον ιδρώτα του, τον έχουν μάθει ότι μαγκιά είναι να πας στο fame story ή να γίνεις τραγουδιστάκος σε σκυλομπουζουκάδικο και να οδηγάς τσερόκι.

    αντί να μάθουν στον νέο ότι αρχίδια και τιμή και αξιοπρέπεια έχει ο τίμιος πατριώτης δουλευτής και όχι το νεόπλουτο σκουλήκι, του δίνουν για πρότυπο το κάθε αντιαισθητικό και γλοιώδες λαμόγιο.

    όταν σε μία κοινωνία πρότυπο θεωρείται ο ''''καταφερτζής'''' λαμόγιος και όχι ο τίμιος εργαζόμενος....

    όταν το ''να πιάσεις την καλή'' θεωρείται μεγαλύτερη αξία από το να έχεις υπερηφάνεια και αυτοσεβασμό....

    τότε φίλοι μου έχουμε πιάσει πάτο.



    μην περιμένετε και πολλά από τους 'νέους'...
    αυτήν η φουρνιά νέων που βγαίνει τώρα στην ελλάδα είναι ίσως μία από τις πιο παρακμιακές και αλλοτριωμένες στην ιστορία της χώρας.
    δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο/Η (αρχιμαλάκας) dim79 είπε..
    ---------------------------------

    Είσαι μεγάλος μαλάκας! Που ζεις; Στην Εκάλη; Ποιος σου είπε πως δεν υπάρχουν έλληνες "σκλάβοι" που δουλεύουν 12ωρα χωρίς υπερωρίες και με μισθούς της πείνας; Χαζός γεννήθηκες ή σε έκανε η κομματική προπαγάνδα; Στο κάτω-κάτω πήγαινε εσύ και γίνε σκλάβος, πανίβλακα! Γιατί βγάζεις την ουρά σου απ' έξω; Άντε, άντε σκατομαλάκα υποκριτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και ασχημα, μαλλον αυτα φαινεται, οτι αποτελουν την σημερινην αληθεια.
    Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπραβο στους μεταναστες που δεν πληρωνουν τιποτα στο κρατος και κανουν λεφτα ενω εγω με 700ε ΟΑΕΕ δεν εχω καν ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ.ετσι μαλακα ΠΑΝΑΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απο τη ια, δεν πληρωνουν τιποτα, αλλα και δεν εχουν ΙΚΑ, αρα καποιος γλυτωνει λεφτα, απο την κατασταση αυτη, αλλα και ριχνουν τις τιμες και οι πολιτικοι, το μερανε το πραμα, να δουν τι τους συμφερει πιο πολυ.
    Και για να μη λες κοτσανες, θα σου πω μια αληθινη ιστορια.
    Ο Ρωμαιος, υποργος επι Πασοκ, καποτε, δεχτηκε κατηγοριες, γιατι δεν εδιωχνε λαθρομετανασυτες απο καποιο χωριο, γιατι εγιναν διαφορα εκτροπα απο μερικους απ αυτους.(Κλοπες, κλπ).
    Ειπε λοιπον, με αφοπλιστικη ειλικρινεια. Μα εσεις δε μου λεγατε τον περασμενο μηνα, να μην τους διωξω, γιατι τους δινατε λιγα και ετσι γλυτωνατε ενα σωρο λεφτα;
    Βλεπετε λοιπον, οτι τα πραγματα, δεν ειναι παντα μονοσημαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά, κάποιοι μαλάκες της Εκάλης, του Κολωνακίου και των Εξαρχίων δεν έχουν καταλάβει (ή μάλλον δεν θέλουν) πως οι λαθρομετανάστες μόνο κακομοίρηδες και κακοπληρωμένοι δεν είναι. Αντε πάτε να δείτε μέχρι και πακις με ακριβά αμάξια, ενώ εγώ δεν έχω να αγοράσω ούτε παπάκι και ας δουλεύω σαν μαλάκας και χωρίς υπερωρίες. Σε λίγο θα βγάζουν και τις καλύτερες γκόμενες τα πιθίκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6 Ιούλιος 2008 9:51 μμ

    Siga kai malaka me tous neous. Ksexname oti oi neoi paradeigmatizontai apo tous goneis.
    Megalonontas kanoun oti tous mathainoun kai oti tous epitrepoun, kai oti vlepoun trigiro tous.

    To rousfeti pernaei apo genia se genia.
    Dolofonisame thn dhmiourgikotita ton neon me to na tous exoume etimi thn thesoula pou mas yposxethike of ypourgos an ton psifisoume.
    Oi neoi den emathan na einai ripsokindinoi, na akolouthoun ta oneira tous, na prospathoun na epitixoun ekei pou exoun talento.
    Giati oi goneis tous tous symvouleyoun na perimenoun gia thn asfali thesoula kai syntaksi.
    Giati skizontai na tous afisoun to oikopedaki gia prika.

    Giati tous dioxnoun apo ta xoria kai thn diki tous gh gia thn theoula sthn vromiki, poliethiki Athina.

    Exoume mia neolaia xoris idanika pou megalose me Amerikanika film vias sthn thleorasi, epikindina ksenomani. Thimata thw Neas Taksis kai thimata ton gonion tous.

    Oi grekyloi, aytoi pou skotonoun thn istoria, thn thriskia, ton patriotismo, thn Elliniki glossa, thn eleftheria, thn yperhfania kai telika to fos to Ellhniko. Ftaine aytoi pou megalonoun paidia omoioma tous, grekylous, giaourides, sklavakia tou systimatos.

    Den ftene oi neoi. Ftaine oi goneis.
    Aytous na vrizete- oxi tous neous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω φιλε μου μ αυτα που γραφεις. Ευσι ειναι. Οι γονεις ταχουν ευνουχισει τα παιδια τους.
    Μια παρακληση ονο.Μπορεις να γαφεις με ελληνικα στοιχεια, γιατι και δεν τα καταλαβαινω, ως μεγαλος πια, αλλα και δεν ταιριαζει η γραφη σου αυτη, με τα γραφομενα σου, περι πολιτισμου και πατριδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Se pliroforo Panai oti yparxoun neoi pou psaxnoun gia doulia sobatzi kai xtisti.
    Rota omos tis oikodomikes epixirisis, nai aytes pou kaine dash gia oikopedopoihsh, an tous pernoun.

    Oxi vevaia, giati protimoun tous allodapous giati einai pio ftinoi, kai as tous klevoun kai ylika, giati afou oi allodapoi einai paranomoi kai den exoun xartia den tous plironoun kai ika.

    Kai rota kai ton kathe grekylo kai tha matheis oti kai aytoi protimoun tous allodapous gia tis episkeves tous, gia ta plakakia tous, gia to asprisma tov spition tous giati einai pio ftinoi.

    Rota kai giati protimoun Kinezika proionta, giati einai pio ftina kai as mhn einai kala. kai as mas leei h sofia tou laou oti "to ftino ginetai akrivo". Kai as klinou Ellinika magazia sorithon gia na anoigoun Kinezika.

    Rota kai ton kathe idioktiti pou toys noikiazei diamerisma kai as mazeyontai kai deka allodapoi se mia garsoniera kai as thn metatrepoun kai se tzami.

    Rota kai thn xenomani, neoplouti kyrioula sto Kolonaki kai sthn Kifisia pou yperifaneytai kiolas pou exi ypiretria Filipineza kai as ths paei ton thlefoniko logariasmo se xiliades evro kai as thn g@@@ei o andras ths piso apo thn plati ths. Me ena sbaro dio trigonia.

    To prosopiko "volema" file mou einai o theos sthn Ellada. Ftasame pato.
    Emeis fteme gia ola.
    Ginetai oti epitrepoume na gini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. File mou Theodore,
    distixos ayto to pliktrologio exo.
    isos an grafo me kefalaia mipos einai kalitera??
    Zito xilia signomi paidia.

    An den diabazontai kai an prokalo parapona, na stamatiso na grafo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οχι φιλε μου, προς Θεου, δεν ειπα κατι τετοιο.
    Οποτε μπορεσεις, απλως, παρε ενα πληκτρολογιο και ωραιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. «ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΔΕ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟ 2015 ΣΕ 14,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ-ΜΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ EE.)»


    ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

    http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14360&m=Y20&aa=1

    ΠΡΑΚΤΙΚΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ....

    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ....

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΚΡΥΦΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ

    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share