**Αποκάλυψη**Πυρηνικός αντιδραστήρας για την ΠΓΔΜ η αιτία της "αναγνώρισης"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

**Αποκάλυψη**Πυρηνικός αντιδραστήρας για την ΠΓΔΜ η αιτία της "αναγνώρισης"!

Όταν όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμετέδιδαν τη λανθασμένη είδηση Πρακτορείου Ειδήσεων πως ο "Καναδάς προχώρησε σε αναγνώριση των Σκοπίων με την συνταγματική τους ονομασία" είχαμε αποκαλύψει (21/9) πως επρόκειτο για χρήση του ονόματος"Μακεδονία" μόνο για εμπορικές συμφωνίες,όπως αυτές που υπογράφει εδώ και χρόνια ακόμη και η Ελλάδα και στις οποίες τα Σκόπια αναφέρονται ως "Μακεδονία"..(click εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2007/09/blog-post_3994.html ).
Ο ίδιος ο ΥΠ.ΕΞ. ΤΟΥ Καναδά απαντώντας μερικές μέρες μετά σε ερώτηση ομογενειακής ηλεκτρονικής εφημερίδας της Ν.Υόρκης δήλωνε πως..
"Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά απλά ανακοίνωσε ότι η χώρα «δεν επιθυμεί να περιορίσει τις σχέσεις της με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ή με οποιοδήποτε άλλο κράτος, εξαιτίας μιας διαφοράς για την ονομασία. Ετσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση και να αναφερόμαστε μόνο στις διμερείς σχέσεις μας προς τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα με το οποίο η χώρα αυτή αποκαλεί τον εαυτό της συνταγματικά και μέσα στα σύνορά της.Ο Καναδάς εξακολουθεί να σέβεται τις κατεστημένες πρακτικές και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών. Αυτό σημαίνει πως σε τέτοιους διεθνείς οργανισμούς ο Καναδάς θα αναφέρεται στη χώρα με την ονομασία FYROM. Αυτή είναι μια προσέγγιση που ακολουθείται από μεγάλο αριθμό άλλων χωρών. Η Ελλάδα είναι πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος του Καναδά σε σπουδαία θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Ελπίζουμε οι σχέσεις μας με την Ελλάδα να παραμείνουν δυνατές"
Βέβαια τα Ελληνικά ΜΜΕ-στο σύνολό τους- είτε από άγνοια είτε λόγω σκοπιμοτήτων,ποτέ δε μπήκαν στον κόπο να επιδιορθώσουν το λάθος στο οποίο είχαν υποπέσει..
Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση του Καναδά προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την δέσμευση της ΠΓΔΜ να προχωρήσει σε εξαγορά καναδικού πυρηνικού αντιδραστήρα,τύπου Candu,αξίας 2 δισ.δολαρίων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κρατιδίου!
Τα νεότερα στοχεία που έχουμε πάντως μιλούν για εμπλοκή στο θέμα της αγοράς καθώς -μετά την "εμπορική" αναγνώριση τους -τα Σκόπια ζήτησαν από τον ίδιο τον Καναδά να χρηματοδοτήσει υπό μορφή δανείου την αγορά καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν το υψηλό κόστος με άλλο τρόπο!!
Φυσικά η κυβέρνηση του Καναδά-που μπορεί να αισθάνεται και εξαπατημένη απ΄την όλη στάση του κρατιδίου-αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την αγορά δικού της πυρ.αντιδραστήρα από άλλη χώρα και η όλη υπόθεση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο..
Παρακολουθούμε το θέμα στενά και μόλις υπάρξουν νεότερα θα δημοσιευθούν.

9 σχόλια:

  1. και γιατι κανενα κωλοκαναλο δε λεει τιποτα για το θεμα???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ
    π.χ μια αναγνωριση= 2 δις δολαρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MAKARI NA PAROYN TON ANTIDRASTHRA,NA KANOYN KAI MIA BOMBA NA TH RIKSOYN STH THESSALONIKI MPAS KAI GLYTWSOUME AP'TA FASISTARIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "τα Σκόπια ζήτησαν από τον ίδιο τον Καναδά να χρηματοδοτήσει υπό μορφή δανείου την αγορά"
    Καλό,πολύ καλό, δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω..
    σαν να πας στο σούπερ μάρκετ και να λες "πληρώστε μου τα ψώνια κι εγώ θα ψωνίζω πάντα από εσάς"
    Καλά οι Σκοπιανοί έχουν ξεφύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. APISTEYTH EIDHSH.GIATI DEN TO LEEI KANEIS STA MME?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΒΟΔΙ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.
    ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΦΗΝΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ
    http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=34839


    http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=34839

    ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΕΣΥ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

    http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=34839


    http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=34839

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share