Ούτε βήμα πίσω τα Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Ούτε βήμα πίσω τα Σκόπια.

Ανυποχώρητα αδιάλλακτη παραμένει η στάση της κυβέρνησης των Σκοπίων σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το όνομα του κρατιδίου.
Αυτό καταδεικνύει η απάντηση που έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων
Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι "εάν στο τέλος η επιλογή είναι ένταξη στο ΝΑΤΟ ή αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, εμείς θα επιλέξουμε την υπεράσπιση του ονόματος".
Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει σχετικά πρόσφατα και ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι. Αποκαλυπτικός ο σκοπιανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι "σε περίπτωση που η Ελλάδα θέσει βέτο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό θα σήμαινε κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και τότε η συμφωνία αυτή δεν θα είχε πλέον ισχύ για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τη στιγμή αυτή ασκείται πίεση και στις δύο πλευρές. Σε εμάς για να είμαστε πιο εποικοδομητικοί απέναντι στην Ελλάδα και στην Ελλάδα για να μην ασκήσει ένα πιθανό βέτο". Μάλιστα ο Μ. Τσερβένκοφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα θέσει βέτο, πρόσθεσε όμως ότι "στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί τι θα πράξει η Ελλάδα τον Απρίλιο", στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι.

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΠΗΡΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΩΣΤΑΚΗ-ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. enw an htan o giorgakhs tha eixame parei kai thn Polh..Ase mas re megale

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 3:11.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ;ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ; ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share