Δάχτυλο Ζαχόπουλου βλέπουν και στην Ημαθία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Δάχτυλο Ζαχόπουλου βλέπουν και στην Ημαθία..

Με την υπόθεση Ζαχόπουλου συνδέουν οι τοπικοί παράγοντες του νομού Ημαθίας τη στροφή 180 μοιρών του υπουργού Πολιτισμού στο θέμα χωροθέτησης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, με απόφαση που έλαβε λίγες μέρες πριν από την παραίτηση του γενικού γραμματέα..
Μάλιστα ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει τον φάκελο του έργου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργο Κολιοκώστα, που ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ. Ζαχόπουλος.
Πριν από οκτώ χρόνια η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων χωροθετήθηκε στο δήμο Μακεδονίδος, σε απόσταση 4,5 χιλιόμετρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και 350 μέτρων από τον ποταμό Αλιάκμονα. Παρά τις αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων και αρχαιολόγων οι δήμαρχοι του νομού Ημαθίας κατέληξαν στην αναγκαιότητα του έργου και συμφώνησαν για τη συγκεκριμένη θέση. Το Δεκέμβριο του 2004 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δίνοντας το "πράσινο φως" για να προχωρήσει το έργο. Ωστόσο τρία χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 2007 το ΚΑΣ με νέα ομόφωνη απόφαση, αναίρεσε την αρχική και γνωμοδότησε αρνητικά για τη δημιουργία της μονάδας στη συγκεκριμένη θέση. Και στις δύο περιπτώσεις τη θέση του προέδρου του ΚΑΣ κατείχε ο κ. Χρήστος Ζαχόπουλος. Μάλιστα η δεύτερη, αρνητική απόφαση ελήφθη μόλις λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη στην περιοχή.
Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός ενημερώθηκε από το νομάρχη και τους δημάρχους του νομού για την αναγκαιότητα του έργου και διαβεβαίωσε τους τοπικούς φορείς ότι το έργο θα προχωρούσε, παρά την αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου εκδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και η δημοπράτηση ορίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου..
πηγη΄"Μ"

4 σχόλια:

  1. οσο και να χτυπατε τον καραμανλη,δεν πεφτει.παρτε το χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν ο Ζαχόπουλος ξυπνήσει και αρχίσει να μιλάει κατά του ΠΑΣΟΚ τα κανάλια θα πουν ότι λέει ψέμματα και αν συνεχίσει,το θέμα θα πάψει να προβάλλεται και θα ασχοληθούν με άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. olo to laspoloutro kapoia stigmi tha stamatisei kai o logos einai aplos
    iparxei o fovos ton laspologon na zisei o zahopoulos kai na arxisei na leei onomata kai katastaseis
    kai na kanei agoges se dimosiografous kai kanalia pou ton stayronan kai exeytelizan xoris na xeroun kan tin dikografia

    alla tha mou peis apo toumpes i elliniki dimosiografia einai mathimeni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εαν μια κοπελιτσα παγιδευη τον
    φιλο του πρωθυπουργου και τον
    εκβιαζει για "διορισμο και μετρητα".
    οι πανισχυροι νταβατζηδες ποσους
    πολιτικους εχουν παγιδευση και
    εκβιαζουν?
    ποσους απειλουν να καταστρεψουν εαν
    δεν συνεργαστουν?
    εκβιαζουν τον πρωθυπουργο της χωρας?
    τι ζητανε για να μην τον καταστρεψουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share