Κουβέιτ:Η πρώτη Αραβική χώρα που θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Κουβέιτ:Η πρώτη Αραβική χώρα που θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου!

"Το Κουβέιτ θα είναι η πρώτη χώρα του Περσικού Κόλπου που θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου," δήλωσε ο εμίρης του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζαμπρ ασ-Σαμπάχ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε σήμερα στην πόλη του Κουβέιτ με την πρόεδρο της αλβανικής βουλής Γιοζεφίνα Τοπάλι.
Η κ. Τοπάλι επισκέπτεται τις χώρες του Περσικού Κόλπου και ένας από τα βασικά θέματα στην «ατζέντα» των επαφών της είναι το ζήτημα του Κοσόβου. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της αλβανικής βουλής μετά τη συνάντησή της με τον εμίρη του Κουβέιτ, "η εφαρμογή του σχεδίου Αχτισάαρι για την υπό διεθνή επιτήρηση ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι η μόνη οδός για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή."
Η κ. Τοπάλι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο (1999), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το αλβανικό έθνος δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη στήριξη σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του».
Ο εμίρης του Κουβέιτ απάντησε πως ήταν καθήκον της χώρας του να στηρίξει το λαό του Κοσόβου εκείνη την ταραγμένη περίοδο και διαβεβαίωσε την πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου ότι το Κουβέιτ θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη στο Κόσοβο.

1 σχόλιο:

  1. Μη σας φαίνεται περίεργο.Είναι απλά αλλυλεγγύη μεταξύ των μουσουλμάνων.
    Αντίστοιχη μ΄αυτή που έχουμε εμείς με τους Ορθόδοξους Σέρβους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share