Ένα νεκρός στο Βελιγράδι.Βίντεο των επεισοδίων.Νέα έκρηξη στο Β.Κόσοβο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Ένα νεκρός στο Βελιγράδι.Βίντεο των επεισοδίων.Νέα έκρηξη στο Β.Κόσοβο.

Βελιγράδι,22/2/08

Ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε μέσα στο κτίριο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βελιγράδι που είχε πυρποληθεί νωρίτερα από διαδηλωτές.Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε ότι δεν πρόκειται για υπάλληλο της πρεσβείας.
Μια ομάδα Σέρβων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, εισήλθε σήμερα σε τμήμα του κτιρίου όπου στεγάζεται η αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο του Βελιγραδίου και έβαλε φωτιά, ενώ προκάλεσε και σοβαρές υλικές ζημιές. Πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν αμέσως στον τόπο των επεισοδίων και έσβησαν την μικρής έκτασης φωτιά. Στο Βελιγράδι έγιναν επίσης μια σειρά βιαιότητες, ενώ οι επιθέσεις σε πολλές δυτικές πρεσβείες ήταν συνεχείς από διαμαρτυρόμενους Σέρβους πολίτες. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 70 άτομα και 19 αστυνομικοί, σύμφωνα με το πρακτορείο ΒΕΤΑ, που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές.
"Εξοργισμένος" με την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Βελιγράδι δήλωσε απόψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει την καταδίκη των επεισοδίων από το Συμβούλιο Ασφαλείας..







Το πλήθος των περίπου 250.000 Σέρβων πλημμύρισε τους κενρικούς δρόμους της Σερβικής πρωτεύουσας..










Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω απ΄το κατάστημα της Αμερικανικής αλυσίδας Mc Donalds,το οποίο ομάδα διαδηλωτών κατέστρεψε ολοσχερώς










Ακολούθησε το κάψιμο οχημάτων..










και το πλιάτσικο σε καταστήματα υποδημάτων και ένδυσης..









Σειρά είχε η Αμερικάνικη πρεσβεία,















..


καθώς και η Κροατική








ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

BΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠ΄ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ..



Εν τω μεταξύ,αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη αργά το βράδυ έξω από δικαστήριο του ΟΗΕ στη σερβική πλευρά της πόλης Κοσόφσκα Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο, όπως ανέφερε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας. Περίπου εκατό Σέρβοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το κτίριο αυτό διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία του ΟΗΕ στην περιοχή, όμως οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν τη διαδήλωση. Εξάλλου, το ίδιο κτίριο είχε δεχτεί επίθεση με πέτρες τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη..

26 σχόλια:

  1. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ




    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ




    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ




    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ




    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί επιμένουν πολόί να λένε και να ξαναλένε πως η Μακεδονία είναι Ελληνική!. Τι είναι η Μακεδονία; Φυλή ή τόπος; Είναι σαφές ότι είναι τόπος. Ο Τίτο για δικούς του λόγους κοντά στις τόσες δημοκρατίες που είχε η Γιουσκοσλαυία κατασκεύασε και μια μικρή εκεί στα Ελληνικά σύνορα που την ονόμασε Μακεδονία. ¨Ήταν όπως είναι το Λουξεμβούργο δίπλα στο Βελγικό Λουξεμβούργο. Κανένας δε διεκδικεί τίποτα από τον άλλο, γιατί νοιώθουν πως είναι δύο κράτη σε μια περιοχή που ονομάζεται Λουξεμβούργο! Εδώ κάποιοι Πρώην Γιουκοσλαύοι κατοικούν σε μια περιοχή που ένα μέρος της ονομάζεται Μακεδονία. Το ίδιο και ένα μέρος της Βουλγαρίας. Το μεγάλο κομμάτι τη Μακεδονίας κατοικείται από Έλληνες. Αν τώρα βρεθεί κάποιος και επιμένει να ισχυρίζεται πως σε όλη τη Μακεδονία κατοικούν Έλληνες τότε φορά παρωπίδες. Έχω στα χέρια μου έναν επίσημο χάρτη από εκείνους που έστελνε το Υπ.Παιδείας που βρισκόταν και βρίσκεται ακόμα αναρτημέμος στα σχολεία όλης της χώρας. Αυτός ο χάρτης λοιπόν έχει ένα μέρος της Μακεδονίας μέσα στα όρια της Γουκοσλαβίας. Κανένας δε φοβόταν τότε. Το πρόβλημα γεννήθηκε όταν κατασκευάστηκε ξεχωριστή Δημοκρατία που ήθελαν να την ονομάζουν Μακεδονία σχέτο. Οι σκοποί ήταν και είναι καταφάνερα δόλιοι. Όποιος περνούσε, ακόμα και πριν την διάλυση της Γιουκοσλαυίας, από την περιοχή άκουγε από ένα ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων τέτοιο βρισίδι για την Ελλάδα που δεν μπορούσες να φανταστείς. Και απορούσες πού το πάνε οι άνθρωποι! Καταλαβαίνει κανένας τι πλήση εγκεφάλου θα έκαναν στον κόσμο τους στη γλώσσα τους!
    Το πρόβλημα είναι τι γίνεται τώρα; Μισόν αιώνα οι άνθρωποι μεγάλωσαν γεννήθηκαν και ωρίμασαν σε τέτοιο κλίμα! Δεν τους αλλάζεις εύκολα. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Εδώ σ' αυτό το μπλογκ ο εισηγητής τούτου του θέματος μιλά για Σλαβομακεδονία κλπ. Ό,τι και να βάλεις εκείνοι θα βάζουν σχέτο Μακεδονία και θα το κατοχυρώνουν λίγο λίγο. Όμως το όνομα Άνω-Μακεδονία τους προσδιορίζει όχι φυλετικά αλλά τοπικά. Που σημαίνειπως είναι μια χώρα που βρίσκεται στο χώρο της άνω ή βόριας Μακεδονίας και όχι πώς είναι η χώρα που κατοικούν οι κάποιοι λαοί που λέγονται Μακαδόνες ή Σλαβομακεδόνες! Το όνομα δηλαδή δεν θα πρέπει να έχει διάσταση φυλετική αλλά τοπική.
    Άποψη εκφράζω. Δεν εκφράζω θέσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση. Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη.Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων.

    Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του"Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

    Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλόυς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας. Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία, και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.

    Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον..."Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

    Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της...δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

    Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκοσαν να πρόκειται για το σαλόνι τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα"πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
    Υποστηρικτές στην Ελλάδα
    Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

    Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

    Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνωνστην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MPRAVO STA PAIDIA.
    ELLAS SERVIA ORTHODOXIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑΙΤΕΊΤΑΙ Ο NIMIC

    Σε πλήρη αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα.

    Έτοιμη η ελληνική απάντηση.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, λένε τα Σκόπια.


    Εδώ περισσότερα:
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σα δε ντρέπονται οι "βάρβαροι Σέρβοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μόνο που πρέπει να απαντήσουμε στους απογόνους των προδοτών Τσάμηδων που τον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς .

    Σχετικά με την ΠΓΔΜ , απορώ γιατί συζητάμε μαζί τους αφού 17 χρόνια δεν υποχωρούν σπιθαμή και παρόλα τα χάλια τους μας πουλάνε και τσαμπουκά .
    Βέτο και κλείσιμο συνόρων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έμαθα ότι Αλαβάνος και Τσίπρας ήταν στην πορεία που έριχναν πέτρες στην Ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια αληθεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προκλήσεις από Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς, ακραία επεισόδια κι εμείς απλά τα καταδικάζουμε.
    Να σας πω κάτι κυρία Μπακογιάννη, εμείς γουστάρουμε Πούτιν και αφήστε αυτά τα πίτσι πιτσι με τους Αμερικάνους κατά μέρος. Είμαστε ένας υπερήφανος λαός που το μόνο που του έχετε αφήσει πια είναι η Ιστορία του, μη την ξεπουλάτε και αυτή. Τόσοι αγώνες για να έρθει η Μητσοτάκαινα και να χαρίζει εδάφη γιατί το είπαν οι Αμερικάνοι.
    Ούτε να σε φτύσω δεν αξίζεις Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προκλήσεις από Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς, ακραία επεισόδια κι εμείς απλά τα καταδικάζουμε.
    Να σας πω κάτι κυρία Μπακογιάννη, εμείς γουστάρουμε Πούτιν και αφήστε αυτά τα πίτσι πιτσι με τους Αμερικάνους κατά μέρος. Είμαστε ένας υπερήφανος λαός που το μόνο που του έχετε αφήσει πια είναι η Ιστορία του, μη την ξεπουλάτε και αυτή. Τόσοι αγώνες για να έρθει η Μητσοτάκαινα και να χαρίζει εδάφη γιατί το είπαν οι Αμερικάνοι.
    Ούτε να σε φτύσω δεν αξίζεις Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ηρωισμος και η αυταπάρνηση των Σέρβων για τα δίκαια τους ενώ ήταν και είναι μόνοι εναντίων όλων χωρίς καμια υποστήριξη απο κανέναν (εκτός απο την Ρωσία πλεόν στην οποία και έχουν γλυτώσει και έναν ακόμα βομβαρδισμο προς το παρόν) και είναι πραγματικα κυκλωμένοι απο παντου και με πολύ χειρότερα προβλήματα απο εμάς, είναι ένα γερό χαστούκι στα μούτρα μας, όταν λέμε ''άντε μωρε που να μπλέκουμε τώρα. Είμαστε μόνοι, έχουμε εχθρούς μπλα μπλα μπλα...''

    Σκάσε Ελλάδα και γλύφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ηρωισμος και η αυταπάρνηση των Σέρβων για τα δίκαια τους ενώ ήταν και είναι μόνοι εναντίων όλων χωρίς καμια υποστήριξη απο κανέναν (εκτός απο την Ρωσία πλεόν στην οποία και έχουν γλυτώσει και έναν ακόμα βομβαρδισμο προς το παρόν) και είναι πραγματικα κυκλωμένοι απο παντου και με πολύ χειρότερα προβλήματα απο εμάς, είναι ένα γερό χαστούκι στα μούτρα μας, όταν λέμε ''άντε μωρε που να μπλέκουμε τώρα. Είμαστε μόνοι, έχουμε εχθρούς μπλα μπλα μπλα...''

    Σκάσε Ελλάδα και γλύφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 5.03 εισαι μαλακας ????
    Η Μακεδονία είναι φυλή ρε βλάκα . Όπως είναι και οι Ίωνες οι Δωριείς κτλ .Αυτές είναι Έλληνες φυλές , άντε καραγκιόζη έχεις μάθει ιστορία από την Μαρία Ρεπούση .
    Όταν λέμε ¨Μακεδονία¨ αμέσως το μυαλό του λογικού ανθρώπου πάει σε φυλή , κράτος , έθνος και όχι μόνο σε γεωγραφικό χώρο . Άντε γαμω το δίκτυο , ο κάθε ηλίθιος εχει έναν υπολογιστή και γράφει ότι αρχιδια του έχει κάτσει στο κεφάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραία όλα με τον Τσενάι, αλλά δύο ερωτήσεις:

    1) Ποιός φρόντισε να στείλει τον Τσενάι στην Αμερική; Μην ήταν η αντίδραση για την σημαία και όλη η αρνητικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε; Καλά θα ήταν να σκεφτούμε, ειδικά τώρα, τι γίνεται με τους μετανάστες και ακόμη περισσότερο με τα παιδιά τους, που γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ.

    2) Από πότε κάποιος μην ων πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να ιδρύσει κόμμα και να διεκδικήσει την εκλογή του; Πού γίνεται αυτό στην Ευρώπη, όπου ανήκομεν;

    Καλές οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά είπαμε: ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

    Συγχαρητήρια πάντως για την ενημέρωση από τα Σκόπια, η οποία από τα ΜΜΕ απουσιάζει τώρα, που κανονικά θα έπρεπε να είναι συνεχής και όχι αποσπασματική και επικεντρωμένη μόνο στα πεσίματα που γίνονται στην πρεσβεία και στις ελληνικές επιχειρήσεις της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μακεδονίας :)

    Θα είναι ωραία εκδίκηση της ιστορίας πάντως ο ανηψούλης-μπούλης να είναι αυτός που θα συναινέσει (;) στην ονομασία της γείτονος με αυτό το όνομα. Θα τρίζουν λιγουλάκι τα κόκκαλα του Θείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίγη λογική δεν βλάπτει βρε παιδιά!! Ωραια τα λεει ο τελευταίος. Είναι δυνατόν τόσες ηλιθιότητες με το Κόμμα των Αλβανών στην Ελλάδα και να τα χάβετε;;; Στην Ελλάδα δεν έχουν πάρει την υπηκοότητα αλλοδαποί που έχουν χρόνια που μένουν στην Ελλάδα (σε αντίθεση με άλλες χώρες, Ευρωπαϊκές και μή) και θα δώσουν υπηκοότητα στους Αλβανούς που τους φοβούνται; Θα τρελαθούμε τελείως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων
    Ancient Macedonian language
    Της Ελισάβετ Κοσμετάτου
    (Η κυρία Ελισάβετ Κοσμετάτου είναι (2006) επίκουρη καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών
    στο Tulane University, στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας των ΗΠΑ.)


    Η πρωιμοτερη εμφανιση του ονοματος Μακεδονια/Μακεδονας χρονολογειται στα 700 π.Χ. και αναφερεται απο
    τον Ησιοδο στο αποσπασματικα σωσμενο εργο του "Ηοίαι" ή "Καταλογος Γυναικων". Το εργο αυτο ειναι
    καταλογος μυθολογικων θνητων γυναικων που πηγαν με θεους και γεννησαν ηρωες. Συγκεκριμενα, ο
    Ησιοδος αναφερεται στη μυθικη Θυια, κορη του Δευκαλιωνα που την ερωτευτηκε ο Διας, γινανε τα γνωστα και
    κανανε μαζι δυο γιους, τον Μαγνητα και το Μακεδονα. Ο μεν Μαγνητας εγινε, παντα κατα τον Ησιοδο,
    πατριαρχης των Μαγνητων που ζουσαν στην Πιερια, ενω ο Μακεδονας εγινε ο γεναρχης των Μακεδονων
    που ζουσανε στην περιοχη του Ολυμπου. Αυτα για οσους λενε "Μα οι Μακεδονες αναφερονται για πρωτη φορα
    τον 5ο αιωνα π.Χ.!" Ειναι λαθος. Τωρα γιατι η ελληνικη μυθολογια συμπεριλαμβανει τους Μακεδονες; Διοτι
    βεβαιως υπηρχανε (καλα, αυτο εχει επιβεβαιωθει και αρχαιολογικα) και επιπλεον τους συμπεριλαμβανει ως
    Ελληνες. Ο Δευκαλιων, μυθικος γεναρχης των Ελληνων, ειχε δυο παιδια: Τον Ελληνα που ηταν πατερας του
    Δωρου, του Ξουθου και του Αιολου, και την Θυια που ηταν μητερα του Μαγνητα και του Μακεδονα. Επισης ο
    Ξουθος ειναι ο γεναρχης των Ιωνων, εφοσον ηταν ο πατερας ή ο θετος πατερας του Ιωνα (αν ακολουθησουμε
    την παραλλαγη που τον θελει γιο του Απολλωνα). Ο Δευκαλιων λοιπον ειναι ο προγονος των ελληνοφωνων φυλων
    που μιλανε τις παρακατω διαλεκτους: δωρικη, ιωνικη, αιολικη, μαγνησια και μακεδονικη. Οι πρωτες τρεις
    ανηκουν συνηθως σε μια ομαδα και ειναι πιο κοντα η μια με την αλλη, ενω οι αλλες δυο εξελιχτηκαν
    παραλληλα και ανηκουν σε μια δευτερη ομαδα. Απο την αλλη μερια αυτα που γραφω εχουν αποδειχτει απο
    σωζομενες επιγραφες και απο τις αρχαιες πηγες.

    Οι Μακεδονες αναφερονται ομως και σε αλλους μυθους. Συμφωνα με τον Ελλανικο, ιστορικο του 5ου αιωνα
    π.Χ. (Felix Jacoby, "Die Fragmenten der Griechischen Historiker", 4 F 74), ο οποιος επισκεφτηκε τη
    Μακεδονικη αυλη κατα το δευτερο μισο του ιδιου αιωνα, ο Μακεδων ηταν γιος του Αιολου. Ο μυθος αυτος
    ισως υποδηλωνει οτι η Μακεδονικη διαλεκτος ηταν συνδεμενη με την αιολικη. Φυσικα ο Ελλανικος δεν ηταν ο
    μονος Ελληνας απο το νοτο που ηρθε σε επαφη με τους Μακεδονες. Ηδη κατα τον 7ο και 6ο αιωνα π.Χ.
    ειχαν ιδρυθει οι παρακατω αποικιες στα παραλια του Θερμαϊκου κολπου: η Πυδνα και η Μεθωνη κατω απο τον
    Ολυμπο και η Δικαια, Ποτιδαια, η Σανη και η Μηνδη κατα μηκος του ιδιου κολπου. Αν κανεις ετοιμαστει να
    πει οτι φυσικα τοτε οι μη Ελληνες Μακεδονες εμαθαν ελληνικα απο τους Ελληνες αποικους κανει λαθος διοτι οι
    Ελληνες αποικοι δεν μιλουσανε αιολικα αλλα δωρικα ή ιωνικα.

    Και ο Ηροδοτος (7.127.1, 7.131) και ο Θουκυδιδης (2.99.3-5) αναφερουνε οτι οι Μακεδονες ανεβηκαν προς
    τα πανω απο την Πιερια, Βοττία, Αλμοπια και Εορδαια και οτι αρχικα ζουσανε γυρω απο τον Ολυμπο και ηταν
    "παιδια του Δια" εφοσον ζουσαν γυρω απο το σπιτι του. Για την ελληνικοτητα των αρχαιων Μακεδονων φυσικα
    συνηγορει και το γεγονος οτι ο Ηροδοτος αναφερει οτι οι Περσες χρησιμοποιησαν Μακεδονες και οχι Θρακες
    στην εκστρατεια τους κατα της Ελλαδας το 480 π.Χ. Φυσικα οι Μακεδονες γνωριζοντας τη γλωσσα εκαναν τη
    μεταφραση για τους Περσες ωστε να συνεννοηθουνε με τους Βοιωτους (Ηροδοτος, 8.34). Το χωριο του
    Ηροδοτου το οποιο αναφερεται στην επισκεψη του Αλεξανδρου Ι στους Ελληνες στη Σαλαμινα για να τους
    προειδοποιησει για την ελευση των Περσων το ξερετε. Ο ανθρωπος λεει καθαρα οτι δεν αντεχει να βλεπει
    Ελληνες, δικους του ανθρωπους να ειναι υποταγμενοι στους Περσες.

    Μπορει να υπηρξε ενσταση που αναφερει ο Ηροδοτος σχετικα με τη συμμετοχη του Αλεξανδρου Ι στους
    Ολυμπιακους, αλλα τελικα εγινε δεκτος και υπαρχουν ενδειξεις οτι Μακεδονες βασιλεις επαιρναν μερος σε
    Πανελληνιους και αλλους ελληνικους αγωνες οπου επρεπε να ειναι οι συμμετεχοντες Ελληνες. Συγκεκριμενα,
    εχει βρεθει χαλκινος ενεπιγραφος τριποδας, επαθλο απο τους αγωνες της Ηρας στο Αργος στον "Ταφο του
    Φιλιππου" στη Βεργινα. Επιπλεον, το 371 π.Χ., σε εποχη που οι Μακεδονες δεν ηταν ακομα τιποτα σπουδαιο,
    παντα κατα τους υπολοιπους Ελληνες, ο βασιλιας τους Αμυντας, πατερας του Φιλιππου, ελαβε μερος στο
    Πανελληνιο συνεδριο που εγινε στη Σπαρτη και ψηφισε σχετικα με την τυχη της Αμφιπολης. Ψηφο ειχανε
    μονο οι Ελληνες (Αισχινης, 2.32).

    Αλλη αποδειξη θελετε; Ολες οι επιγραφες που εχουνε βρεθει μεχρι σημερα επι Μακεδονικου εδαφους, στην
    Ελλαδα αλλα και στα εδαφη της αρχαιας Μακεδονιας που βρισκονται στα σημερινα Σκοπια, ειναι στα ελληνικα
    (εκτος απο λατινικες της ρωμαϊκης εποχης οπως ειναι επομενο αλλωστε). Απο τις πιο σημαντικες απο αυτες
    ειναι οι επιτυμβιες επιγραφες που ανακαλυψε ο Ανδρονικος στη Βεργινα και που χρονολογουνται στα μεσα
    του 4ου αιωνα π.Χ. Ολα τα 75 ονοματα των νεκρων ειναι ελληνικα καθως και αυτα των πατεραδων τους που
    ασφαλως γεννηθηκαν κατα τον υστερο 5ο αιωνα π.Χ. Και φυσικα εχουμε τον ερμο τον Ευριπιδη που πηγε και
    κουβαληθηκε στη Μακεδονια το 408 π.Χ. και εγραψε τεσσερα εργα για τους Μακεδονες: τον "Αρχελαο" (για
    τις αργειες ριζες της Μακεδονικης δυναστειας των Αργεαδων), τις "Βακχες", την "Ιφιγενεια εν Αυλιδι" και
    αλλο ενα που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη. Και μαντεψτε: ναι, ειναι ολες γραμμενες στα ελληνικα και τις
    ειδανε στο θεατρο οι Μακεδονες. Και ξερετε φυσικα οτι ολος ο κοσμος πηγαινε στο θεατρο στην αρχαια Ελλαδα,
    οχι μονο η ελίτ. Αφηστε να μην πιασω τωρα και τα αρχιτεκτονικα και τα κεραμεικα της Μακεδονιας και δεν
    τελειωσουμε ποτε. Διοτι βεβαια ειναι ελληνικου στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Τ'6-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ(ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)Συγγραφέας: ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Τ'7-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ(ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ)Συγγραφέας: ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,για να μην ακουγοντε ανιστοριτες μπουρδες,απο βιβλια ιστοριας δημοτικου,και απο ιδυματα σορος,για αν μαθαινουμε εμεις οι ελληνες την ιστορια μας Αναδημοσιευση:Οι Ελληνες και οι Ρωμαίοι ήσαν συγγενέστατοι προς αλλήλους κατά τε την καταγωγή και την γλώσσα, συγγενέστεροι όλων των λοιπών Αρίων, ώκησαν χώρας γείτονας, εν μέρει μάλιστα την αυτή χώραν, αφού η κάτω Ιταλία εκαλείτο ποτε Μεγάλη Ελλάς. Και όμως εδημιούργησαν δύο διαφόρους κόσμους, ιδίως αι πολιτικαί αυτών περιπέτειαι απέβησαν εκ διαμέτρου αντίθετοι.
    Το αρχαίον ελληνικόν έθνος, μη δυνηθέν να συνταχθή υπό μίαν πολιτείαν, μηδέ να παρατείνη τον αυτοτελή βίον των κατά μέρος πόλεων, δεν ηφανίσθη διά τούτο από προσώπου της ιστορίας. Μετά τον πρόωρον θάνατον των ιδίων αυτού πολιτικών γόνων, υιοθέτησεν αλληλοδιαδόχως το έργον του μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Εις τας μοναρχίας τας δημιουργηθείσας μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, ο στρατός συνέκειτο που μεν καθ΄ολοκληρίαν, που δε κατά το ήμισυ τουλάχιστον εξ Ελλήνων, η δε κυβέρνησις, η διοίκησις και τα δικαστήρια ελειτούργουν διά της ελληνικής γλώσσης. Τα κατά τους Ελληνας ηγεμόνας είναι υποθέτομεν γνωστά τοις πάσιν, αφού και εν τη Ιερά Γραφή ακούομεν τους Μακκαβαίους θρηνούντας διότι ¨η βασιλεία των Ελλήνων ευθέως προς τον ελληνισμόν μετέστησε τους Ιουδαίους, και ην ακμή τις του ελληνισμού παρ΄αυτοίς¨.

    Αλλ΄ίνα ρίψωμεν εκ της παρούσης εισαγωγικής σκοπιάς εν μόνον βλέμμα εις τα κράτη της Μικράς Ασίας, ων οι ηγεμόνες ήσαν ιθαγενείς, μήπως όλοι οι στρατηγοί του Μιθριδάτου ΣΤ΄ δεν ήσαν Ελληνες, Αρχέλαος, Μητροφάνης, Δορύλαιος, Δρομιχαίτης; μήπως των απογόνων Ζιποίτου της Βιθυνίας τοσούτον δεν ελησμονήθη η βάρβαρος καταγωγή, ώστε ελέγοντο όντες ¨εκ του γένους των Μακεδόνων;¨ ή μήπως ο Διόδωρος ο Σικιελιώτης, ομιλών περί του Αριαράθου Ε΄ της Καπαδοκίας, δεν βεβαιοί ότι ¨η παρά τοις Ελλησι πάλαι αγνοουμένη αύτη χώρα, τότε τοις πεπαιδευμένοις εμβιωτήριον υπήρχεν;¨

    Οι δημιουργήσαντες λοιπόν πάντα ταύτα τα θαυμάσια δεν ήσαν ¨ικανοί τινές τον αριθμόν άποικοι¨, αλλά τοσούτοι ώστε, διά του ιδίου φυσικού πολλαπλασιασμού και της ηθικής προς εαυτούς αφομοιώσεως των ιθαγενών, κατέστησαν όλως ελληνικάς επί χίλια μεν περίπου έτη την Αίγυπτον, την Συρίαν και την Μεσοποταμίαν, επί χίλια δε και τετρακόσια όλην την Μικράν Ασίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kiro Gligorov στην εφημερίδα Toronto Star (15/03/1992):
    "We are Macedonians but we are Slav Macedonians. That's who we are! We have no connection to Alexander the Greek and his Macedonia. Our ancestors came here in the 5th and 6th century A.D."

    Ο κύριος Denko Maleski, αξιοσέβαστος καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων (University of Skopje) και σαφώς καθόλου φιλέλληνας ή πράκτορας των ελλήνων, αλλά αντίθετα φανατικός σκοπιανός πατριώτης, ξεκαθαρίζει ότι η "μακεδονική" ταυτότητα δημιουργήθηκε για πολιτικούς–προπαγανδιστικούς-αλυτρωτικούς λόγους από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιωσήφ Μπροζ Τίτο "πλαστογραφώντας κατάφωρα" (πάντα κατά τον κ. Denko Maleski) την Ιστορία και τα δημόσια έγγραφα, ακόμα κι από την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας, αλλάζοντας παντού τα επίθετα "βούλγαρος" ή "σλάβος" με το επίθετο "μακεδόνας" ή "μακεδονικός". Και καταλήγει ο καθηγητής ότι έτσι δημιουργήθηκε μια "φανταστική μακεδονική οντότητα" (imaginary macedonian entity) και ένα "μακεδονικό έθνος δημιούργημα μιας δικτατορίας" (σ.σ. του Τίτο).Μαθηματς αρχαιας και νεας ιστοριας για να μην ακουω εξυπναδες οχι απο του σκοπιανους αλλα απο μαλακοασχετους οτι οι μακεδονια δεν ειναι ελληνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά, τι σχόλια βλέπω εδώ και δεν ξέρω τι να κάνω, να γελάσω ή να κλάψω. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΙΑ ΜΙΑ, ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ. Και όμως γιατί να μη ζητήσουμε σύνορα κατευθείαν με τη Ρωσία, που είναι για σας ο μεγάλος αδελφός; Και μετά κατηγορείτε τους Αλβανούς ότι γλείφουν και κρύβονται πίσω απο τις Μεγάλες Δυνάμεις!!! Ναι, το έκαναν οι Κοσσοβάροι, γιατί τους σφάξανε οι Σέρβοι, όπως έκαναν με τους Βόσνιους, όπως πόλεμο ήθελαν και έκαναν με Κροατία και Σλοβενία. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί, ενώ ζούσαν τόσα χρόνια μέσα στο ίδιο κράτος, οι άλλοι λαοί δεν θέλουν τους Σέρβους; Η Σλοβενία που τώρα είχε την Προεδρία της ΕΕ ήταν απο τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου;
    Τίποτα δεν σας λεει αυτό; Ενώ δηλώνετε "επαναστάτες" τρώτε ότι χαζό σας έχουν φέρει στο πιάτο οι ηλίθιοι (και όχι μόνο) δημοσιογάφοι και το παπαδαριό (βλέπε "φιλίας Ελλάδα- Σερβία). Που έλεγε η γιαγιά μου Ντίπ για ντίπ μυαλό!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ήταν περίπου 200.000, ενώ οι Σέρβοι περιμένανε 1.000.000 κόσμο. Αυτό ειπώθηκε και απο σέρβικες εφημερίδες. Μόνο στην Ελλάδα είπαν αυτά που θέλανε οι Σέρβοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προϊστορική "Ελλάς": από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, πατέρα του ΕΛΛΗΝΑ, μέχρι το 776 π.Χ.
    Ιστορική Ελλάς: α) 776 -> 146 π.Χ. Αρχαία) β) 146 π.Χ. -> 1821 (Dark Ages-Σκλαβιά), και γ) 1821 -> Σήμερα (Νέα Ελλάς).
    "Έλληνες είναι όσοι έχουν ελληνική Παιδεία" => όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή κατάγονται απ' αυτήν και δεν έχουν ελληνική Παιδεία είναι μη Έλληνες = Βαρ-βαρ-οι. Όσοι έχουν ελληνική Παιδεία, ας είναι άλλης φυλής, χρώματος και τόπου άνθρωποι, είναι Έλληνες.
    Η ελληνική Παιδεία, (που δεν είναι κατά τους Αρχαίους μόνο η Μόρφωση, αλλά και η Αγωγή μαζί), κωδικοποιείται στο : "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, ιδέες- ΔΟΓΜΑΤΑ κι ανθρώπους- ΔΕΣΠΟΤΕΣ". Όποιος μετέχει σ' αυτό σήμερα, είναι Έλληνας. Όποιος σέρνεται στα πατώματα για να δείξει ανάταση θεοφόρου πνεύματος και μόνιμη υποταγή σε Δεσπότη ή Βασιλιά ή Κόμμα, όπως οι Χριστιανοί, οι Φασίστες και οι Κομμουνιστές, δεν είναι Έλληνες τω πνεύματι.
    Το "Έλλην" είναι και φυλετικός και πνευματικός προσδιορισμός. Φυσικά, επειδή οι του γένους του Έλληνος Δευκαλίωνος ανέπτυξαν αυτό το ιδιότροπο και μοναδικά ευ-φυές "Πνεύμα", όταν οι Χριστιανοί το βρίζουν με τα βαρβαρότερα λόγια, είναι σαν να βρίζουν τους ομορφότερους, εξυπνότερους και γενναιότερους προγόνους της Ανθρωπότητας, κι όχι μοναχά της Ελλάδας και ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ + ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ + ΟΧΙ! ΑΕΡΑ!

    Πολιτική Ιδεολογία μας, η ΙΣΤΟΡΙΑ, που σημαίνει "γνώσις" και ισούται με την Παγκόσμια (ωχ!). Ας εκ-παιδεύσουμε τα παιδιά μας, ή "τις επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα", να γίνουν ΕΤΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ των εθνών κι όχι ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ πολυεθνικών!(έτυμος = αληθινός, ...ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί)

    Περί Αλβανών, τώρα...

    "Τη 25η Μαρτίου 1380 είχεν αποθάνει ο δεσπότης του Μισθρά Μανουήλ Καντακουζηνός. Ο ανήρ ούτος είχε περιστείλει τάς στασιαστικάς αξιώσεις των αρχόντων της χώρας, επειδή όμως είχεν ελαττωθή ο πληθυσμός, ο Μανουήλ εκάλεσεν εις αναπλήρωσιν του κενού τους τότε αρχίσαντας να καταβαίνωσιν εις τάς ελληνικάς χώρας Α λ β α ν ο ύ ς. Ώστε κατά τους χρόνους τούτους επήλθον εις το νοτιοδυτικόν και το μέσον της χερσοννήσου οι πρώτοι Αλβανοί άποικοι.
    Ενώ δε εν Πελοποννήσω και εν τη ανατολική Ελλάδι ουδέν εγένετο κατά το δεύτερον ήμισυ της τέσσαρεσκαιδεκάτης εκατονταετηρίδος προς αποτροπήν του από των Τούρκων κινδύνου, η αυτή πολυαρχία επεκράτει κατά τους χρόνους τούτους εν Αιτωλία, Ακαρνανία, Ηπείρω, Αλβανία και Θεσσαλία. Αποθανόντος τώ 1355 του ισχυρού βασιλέως των Σέρβων Στεφάνου Δούσσαν κατεκερματίσθη το μέγα αυτού κράτος εις πολλάς μικράς ηγεμονίας, ών προΐσταντο Σέρβοι δυνάσται. Ωσαύτως τώ 1358 ο Αλβανός Κάρολος Τόπιας, κατατροπώσας περί Αχελώον τον τελευταίον απόγονον των δεσποτών της Ηπείρου Νικηφόρον Β΄ πεσόντα εν τη μάχη ταύτη, κατέλυσε διά παντός την ελληνικήν εκείνην ηγεμονίαν. Έκτοτε διάφοροι αλβανικοί οίκοι επεκράτησαν εις άπασαν μεταξύ Κορινθιακού κόλπου και του Δυρραχίου εκτεινομένην χώραν, ών δύο υπήρξαν ισχυρότεροι των άλλων ο του Καρόλου Τόπια, του περί Αχελώον νικητού, εις τάς βορειοτέρας αλβανικάς χώρας, και ο του Γκίνη (Ιωάννου) Μπούα του επιλεγομένου Σπάτα, εις την Ήπειρον, την Αιτωλίαν και την Ακαρνανίαν.
    Ενώ η Ναυαρική εταιρεία (Καταλανική εκ της ισπανικής Ναυάρα, εξ ού και το Ναυαρίνο) κατείχε πράγματι την φραγκικήν Πελοπόννησον, ο δεσπότης της ελληνικής Πελοποννήσου Θεόδωρος Α΄ ο Παλαιολόγος ήριζε προς τους Ενετούς περί της κατοχής της Αργολίδος, ήριζε προς τους ιδίους αυτού άρχοντας και εδέχετο εν ταίς χώραις αυτού 10.000 αλβανικάς οικογενείας.
    Κατ’ αρχάς η τύχη εφάνη προσμειδιάσασα επί μικρόν εις τον Κωνσταντίνον, όστις εξελθών του Ισθμού εις την ανατολικήν Ελλάδα, ηνάγκασε τον τε δούκα Αττικής και Βοιωτίας Νέριον Β΄ να αναγνωρίση την κυριαρχίαν του. Εξακολουθήσας δε το επιχείρημα από του Φεβρουαρίου 1445, κατέλαβε την Δαυλίδα και μέγα μέρος της Φωκίδος, το Λοιδωρίκιον, την Βιτρινίτζαν και προχωρήσας εις Θεσσαλίαν, της οποίας οι Βλάχοι και οι Αλβανοί εφάνησαν πρόθυμοι να συνταχθώσι μετ’ αυτού., κατέλαβε την επαρχίαν ταύτην.
    Αλλά πλήν των αρματωλών και των κλεφτών, προέκυψαν επί τουρκοκρατίας δύο έτερα προπαιδευτήρια του πεζικού στρατού, του διεξάγοντος την επανάστασιν. Το μέν εν Ηπείρω, το δε εν Πελοποννήσω, το μέν εις το Σούλι, το δε εις την Μάνην.
    Εν καιρώ ειρήνης οι Σουλιώται επλήρωναν εις την Πύλην τον συνήθη των ραγιάδων φόρον, ό εστι το χαράτζι εις χρήματα, και πλήν τούτου το δέκατον των ποιμνίων αυτών, του βουτύρου και του τυρού. Ενταυτώ όμως εισέπραττον την αυτήν δεκάτην και το αυτό χαράτζι από των κατακτηθέντων υπ’ αυτών χωρίων. Ώστε ήσαν άρχοντες άμα και αρχόμενοι. Ουδέ τούτο ήρκει, αλλά επληρώνοντο και ιδίαν χρηματικήν εισφοράν υπό των γειτόνων αγάδων και πασάδων, ίνα μη λεηλατώσι τά κτήματα αυτών. Πάσα δε η συμπολιτεία των Σουλιωτών ωμοίαζε πολύ προς το αρχαίον σπαρτιατικόν πολίτευμα. Αι δε σχέσεις μεταξύ των 11 αρχικών χωρίων και των κυριευθέντων 60, ανακαλούσι παραδόξως εις την μνήμην ημών τάς μεταξύ Σπαρτιατών και περιοίκων σχέσεις. Ήσαν δε οι Σουλιώται κράμα Ελλήνων και εξελληνισθέντων Αλβανών.
    Αλλά μετά την ατυχή έκβασιν της επαναστάσεως του 1770 ή μάλλον μετά την ολοσχερή κατατρόπωσιν των επί δεκαετίαν περίπου δεσποσάντων της χερσονήσου Αλβανών, ετροπολογήθησαν εν πολλοίς αι μεταξύ Μανιατών και της Υψηλής Πύλης σχέσεις και ο ετήσιος φόρος ανεβιβάσθη εις 15.000 γρόσια.
    *
    Μετά την αποτυχία της επαναστάσεως του 1770, αι μέν νήσοι του Αιγαίου πελάγους ουδέν μέγα κακόν έπαθον μετά την αναχώρησιν της ρωσικής κατοχής, αι άλλαι όμως ελληνικαί χώραι έπαθον τά πάνδεινα ουχί υπό των Τούρκων αλλά υπό των Αλβανών. Οι τελευταίοι, ούς η Υψηλή Πύλη εξηκόντισεν κατά της Πελοποννήσου τώ 1770, αφού ευχερώς κατέπνιξαν το ασθενές εκείνο κίνημα, εξετράπησαν εις λεηλασίαν και δήωσιν δεινήν. Συμποσοθέντες βαθμηδόν εις 60.000, κατέστρεψαν πόλεις και χώρας, και τους μέν ευπορωτέρους παντελώς γυμνόσαντες, κατηνάγκαζον να υπογράψωσι χρεωστικάς ομολογίας ποσών μεγάλων, τους δε πενεστέρους απεμπόλουν ως κτήνη.
    Η οικτρά αύτη κατάστασις διήρκεσεν έτη εννέα, ήρχισαν δε να επιτίθενται οι Αλβανοί και κατ’ αυτών των Τούρκων, απαιτούντες μισθούς και φόρους.Τότε η κυβέρνησις ανέθηκεν την κατατρόπωσιν αυτών εις τον αρχιναύαρχον Χασάν, όστις συνεπικουρούμενος υπό των κλεφτών (: !!!) ηνώρθωσε τελικώς την τάξιν εις Πελοπόννησον και στερεάν. Επειδή όμως οι κλέφται δεν προσήλθον να προσκυνήσωσι (: "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ", διαχρονικά, αδερφέ!)τον οσμανίδην, το επόμενον έτος, 1780, ο Χασάν επήλθε κατ’ αυτών και των Μανιατών. Εις τάς συγκρούσεις εκείνας εφονεύθη και ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, πατήρ του Θεοδώρου, δεκαετούς τότε, του τοσούτον κλέος κτησαμένου εν τη τελευταία επαναστάσει", Παπαρηγόπουλος έφα.

    Crucial Data ή CD: υπήρξαν Αλβανοί που πολέμησαν με το μέρος μας το 21 και είχαν, μάλιστα, έναν (στους 59) αντιπρόσωπο που υπέγραψε υπό το "Αλβανοί Σύμμαχοι" την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας! Οι γενικεύσεις είναι βολικές, αλλά η Ιστορία δεν είναι θεωρητική επιστήμη, αλλά, θετική: -σημασία στην λεπτομέρεια!

    ΕΜΕΙΣ
    Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν είμαι σίγουρος για το ποια ακριβώς διακήρυξη υπέγραψαν οι "Αλβανοί σύμμαχοι". Θα το δω και θα βάλω ποστ αύριο. Τώρα, νυστάζω...

    Γεια-χαρα-ντάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share