Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σκόπελος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σκόπελος.

Δυστυχώς η παρακάτω καταγγελία,που δέχθηκε χθες μέσω email και δημοσίευσε το Greece-Salonika δεν άργησε παρά μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί!
H Σκόπελος κυρήχθηκε πριν απο λίγο (00:18') σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε πευκόφυτη περιοχή, στη θέση Αγνώντας.
Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πενιχρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μονάδας του νησιού με μόνο 10 άνδρες..
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής τη μετάβαση ενισχύσεων ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζεται η αποστολή ελικοπτέρου Super Puma με πεζοπόρο τμήμα Πυροσβεστών απ΄την ΑΘήνα..
Οι κάτοικοι κυριολεκτικά προσεύχονται να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ που μιλούν για βροχή στην περιοχή αύριο..
Ως τώρα δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες περιοχές.
"Ε-mail από κ.Βασ.Τσ.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Πραγματικά με πιάνει πανικός όταν σκέπτομαι τι μας περιμένει φέτος το καλοκαίρι, στην τόσο «καλά σχεδιασμένη» ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ.
Πάμε να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα, και δεν θα είναι δύσκολο να συμπεράνουμε το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα!
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Πέρσι το καλοκαίρι, κάηκε σχεδόν όλη η Ελλάδα, και θρηνήσαμε και ανθρώπινα θύματα.
Τα γεγονότα εξελισσόταν το ένα μετά το άλλο, και έβγαιναν στο φως πραγματικά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ στοιχεία ανθρωπίνων ευθυνών όπως ο μη ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, συμβασιούχων , Εθελοντών, και μονίμων.
Εδώ θα σταθώ λίγο γιατί ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ αγαπητοί μου φίλοι, ο εξοπλισμός των ανθρώπων που θα παλέψουν με τις φωτιές, είναι ακόμα στα «χαρτιά και τους διαγωνισμούς».
Με λίγα λόγια, θα σταλούν στις φωτιές ΚΑΙ ΠΑΛΙ άνθρωποι που δεν θα έχουν την δυνατότητα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους γιατί δεν θα διαθέτουν τον κατάλληλο ιματισμό, υπόδηση, και Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Και η φετινή περίοδος αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή» αφού οι πυρκαγιές ξεκίνησαν ΗΔΗ αν και ακόμα ΔΕΝ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ.
Συνεχίζω με την μικρή «ανασκόπηση».
Καήκαν δάση, περιουσίες, άνθρωποι, και μετά την φωτιά, η κυβέρνηση μάζεψε δασεργάτες να κατασκευάσουν φράγματα στις πληγείσες περιοχές, για να μη «κατέβουν τα βουνά» από τις βροχές και η λάσπη τους καταστρέψει ότι απέμεινε.
Πήγαν οι δασεργάτες, δούλεψαν ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ολόκληρα αναπνέοντας ΣΤΑΧΤΗ, τέλειωσαν τα φράγματα, και οι άνθρωποι αυτοί από τότε είναι ακόμα απλήρωτοι!
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις των δασεργατών είναι αυτό που πήρα από το
www.halkidikinews.gr του συνεργάτη μου Θ. Δ.
Διαβάστε το, και αναλογιστείτε (σε συνδυασμό με τα πιο πάνω και την επικαιρότητα) τι μας περιμένει φέτος.
Πάμε τώρα στους Συμβασιούχους, και στους Εθελοντές Πυροσβέστες. Όπως πολλοί γνωρίζουν, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ;


Β. Τ.
Εθελοντής Πυροσβέστης – Αρθρογράφος"
**Προστέθηκε αργότερα (11:30')**
Τελικά χάρη στη δυνατή βραδυνή βροχή αλλά και στις δυνάμεις πυροσβεστών που κατέφθασαν το βράδυ στο νησί με φέρυ μπόουτ απ΄το Βόλο αλλά και με Super Puma απ΄την Αθήνα,η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε πλήρως νωρίς το πρωί.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες.

8 σχόλια:

  1. Ποιά ειναι η έκταση των 63 στρεμμάτων που εξαιρέθηκε της αναδάσωσης του Υμηττού;

    Μήπως αυτή που ........ διεκδικεί ο ΜΑΥΡΙΚΗΣ κλπκλπ!

    =================================

    Hμερομηνία : 18-02-08
    Προσφυγές στο ΣτΕ για κήρυξη αναδασωτέων εκτάσεων
    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Χολαργού και επτά δημότες, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η από 21/11/2007 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής με την οποία εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση οι εκτάσεις που καταλαμβάνει στον Υμηττό η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ, όπως και έκταση 62,50 στρεμμάτων που χαρακτηρίστηκε αγροτική.

    Με την εν λόγω απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κηρύχθηκαν αναδασωτέες εκτάσεις 1.073 στρεμμάτων στις θέσεις Πετροκόρακας και Άγιος Ιωάννης Θεολόγος που κάηκαν από την πυρκαγιά της 25ης Αυγούστου 2007.


    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PERISY EGINE H MEGALYTERH KATASTROFH STA DASH APO IDRYSEWS TOU ELLHNIKOU KRATOUS. HDH GIA FETOS EIXAME MIA MEGALH DASIKH PYRGAGIA. TO BOURDELO TO ELLHNIKO KRATOS TI PERIMENI NA PROSLAVEI PYROFYLAKES KAI AN EPANDROSEI OLA TA DASOFYKIA. AN NOMIZOUME POS EMATHAN TO MATHIMA TOUS OI KSEFTILISMENOI ELLHNES POLITIKOI KAI THA LAVOUN TA METRA TOUS FETOS KANOUME MEGALO LATHOS. OUTE PYROSVESTIKES PHRAN, OUTE SEDIA EXOUN GIA PERIPTOSI PYRKAGIAS, OUTE DEKSAMENES NEROU EFTIAKSAN, OUTE ZONES ANOIKSAN , OUTE DASIKOUS DROMOUS VELTIOSAN.THA KAOUME PALI FETOS OPOS KAI PERISY . GIATI APLA TO ELLHNIKO KRATOS EINAI ENTELWS DIEFTHARMENO KAI AXRHSTO. KAI OI ELLHNES POLITIKOI RAGIADES TOU ESXATOU EIDOUS PATRIDOKAPHLOI TRISATHLIOI PRODOTES, POU EKSYPHRETOUN IDIOTIKA SYMFERONTA. ROUSFETOLOGOI KSEFTILES ANIKANOI POTAPOI HGEMONISKOI.
    ENA PRAGMA PREPEI NA KATALAVOUME OTI H DASOPROSTASIA EINAI KAI KATHIKON TOU POLITH.
    KAI O ELLHNAS DYSTYXWS EXEI TERASTIO ELEIMA PAIDEIAS. GIA AFTO ALWSTE MAS DOULEVOUN OI POLITIKANTHDES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρείται λογικό τα αρμόδια όργανα να χαρακτηρίζουν ως δασική έκταση περιοχή που καλύπτεται στο σύνολο ή κατά το μεγαλύτερο από πουρνάρια ύψους εως 1 μέτρο; Ξέρεται πόσοι συμπολίτες υποφέρουν από τέτοιες παράλογες και αυθαίρετες ερμηνείες των δασικών – δασολόγων κλπ και το παιγνίδι που γίνεται κάτω από το τραπέζι; Πόσοι δικαιώνονται μετά από μακροχρόνιες δικαστικές μάχες και υπέρογκα έξοδα για να αποδειχθεί το αυτονόητο; Ποιός θα τα πληρώσει; Με ποιο δικαίωμα ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να ερμηνεύει κατά το δοκούν το Σύνταγμα αλλά και να μη φέρει καμία ευθύνη όταν δικαιώνεται ο ιδιοκτήτης; Έτσι θα πάμε μπροστά; Ας παραδειγματιστούμε με τα διεθνώς ισχύοντα, δεν είμαστε μόνο εμείς. Τι να πούμε τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης με το δασικό τους πλούτο; Εκτός εάν εδώ είναι βαλκάνια.....
    Αφού το ίδιο το σύνταγμα σε επόμενο άρθρο του κάνει διακριτή τη διαφορά μεταξύ δάσους και δασικής έκτασης (παρ. 3 και 4 του α. 117 Σ), γιατί αυτή η αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

    Της Ελλάδος.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Αρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!!

    Οφείλουμε να δείξουμε οτι δεν αδιαφορούμε και δεν ξεχάσαμε το τι συνέβη το καλοκαίρι...
    Οι τωρινές 145.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες... Οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

    www.petitiononline.com/forestgr/

    Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός 10.19!

    OUTE PYROSVESTIKES PHRAN, OUTE SEDIA EXOUN GIA PERIPTOSI PYRKAGIAS, OUTE DEKSAMENES NEROU EFTIAKSAN, OUTE ZONES ANOIKSAN , OUTE DASIKOUS DROMOUS VELTIOSAN.THA KAOUME PALI FETOS OPOS KAI PERISY . GIATI APLA TO ELLHNIKO KRATOS EINAI ENTELWS DIEFTHARMENO KAI AXRHSTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΛΟ. ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ. ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    2. ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    3. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 2%.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΝ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ.

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DE LEGATE TA NOUMERA TOU JOKER KALYTERA RE PAIDIA..
    TI NA PW?
    AMESH EPIVEVAIWSH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share