Αμερικανός Γερουσιαστής για το "Μακεδονικό". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Αμερικανός Γερουσιαστής για το "Μακεδονικό".

Επιστολή προς την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις έστειλε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτογ.) , ζητώντας της να ασκήσει την επιρροή της, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση αποδεκτή και από την Ελλάδα.
Ο κ. Μενέντεζ, που είναι μέλος της αμερικανικής επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, σημειώνει ότι όσο η εκκρεμότητα διαιωνίζεται, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα με την επικύρωση διμερών ή πολυμερών συμφωνιών και συνθηκών.Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αγαπητή υπουργέ Εξωτερικών, σας γράφω σε σχέση με ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζω ότι έχετε υπόψη σας. Τα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, συμφώνησαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο στην παράγραφο 20 ανέφερε ότι:
»Εντός του πλαισίου του ΟΗΕ, πολλοί παράγοντες έχουν εργασθεί σκληρά για να επιλύσουν το θέμα του ονόματος, αλλά η Συμμαχία σημείωσε με λύπη ότι οι συνομιλίες αυτές δεν παρήγαγαν ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Ετσι συμφωνήσαμε ότι μια πρόσκληση προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα σταλεί ευθύς μόλις εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Ενθαρρύνουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων χωρίς καθυστέρηση και αναμένουμε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν».
«Με δεδομένα τα παραπάνω, σας προτρέπω να συνεχίσετε να υποβοηθάτε τις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος του ονόματος μεταξύ των δυο χωρών. Η απουσία λύσης αυτού του θέματος τραυματίζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες και συνθήκες που έρχονται ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας»
καταλήγει ο κ. Μενέντεζ.

7 σχόλια:

  1. ton kirio ayto elinoamerikanoi me isxi ton iponomeyoun.einai idioi pou metexoun sto tourkiko lobby ton hpa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H NET AΛΛΙΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ.
    ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΛΕΝΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζαμπα αγχωνεστε αφου,

    Η λυση ειναι μια

    συνορα με τη Σερβια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζαμπα αγχωνεστε αφου,

    Η λυση ειναι μια

    συνορα με τη Σερβια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "....Τραγική κατάληξη είχε τελικά η υπόθεση της εξαφάνισης των δύο μικρών αγοριών, έξι και οκτώ ετών, που είχαν εξαφανιστεί προ ημερών στην περιοχή της Ορεστιάδας.

    Τα δύο αδελφάκια βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης νεκρά μέσα σε ένα ακατοίκητο τριώροφο κτίριο, μέσα σε ένα ασανσέρ, το οποίο είχε παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο ορόφους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά είχαν εξαφανιστεί στις 28 Μαΐου και την περασμένη μόλις εβδομάδα είχαν συλληφθεί οι γονείς των δύο παιδιών, με την κατηγορία της αγοραπωλησίας.

    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή για να ριχθεί άπλετο φως στα αίτια θανάτου...."

    Γιατί Θεε μου δε μου προκαλει έκπληξη;;;

    Γιατι να μην ειμαι και εγω κανας χαζοχαρουμενος να "πεσω από τα σύννεφα;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους τρέχανε τους κακόμοιρους τους γονιούς ότι είχαν πουλήσει τα παιδιά τους και τους συλλάβανε κιόλας. Και τελικά τα παιδιά τους είχανε σκοτωθεί. Τι να πεις γαμω το ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XIONIZEI ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ στη Δολαρία, και τα λαμόγια του πάμπλουτου ραδιενεργού γενοκτόνου των Βαλκανίων συνεχίζουν να μας παραπλανούν με τις μπουρμπουλήθρες για τις πανάκριβες "εναλλακτικές", που στηρίζονται κι αυτές στο πετρέλαιο που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share