Η ομάδα Βαν της...ΝΑSA. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Η ομάδα Βαν της...ΝΑSA.

Μπορεί οι Έλληνες σεισμολόγοι να κονταροχτυπιούνται σε τηλεοπτικές μονομαχίες μετά από κάθε μεγάλο σεισμό-σαν"μετά Χρηστόν προφήτες"- για το ποιος είχε προβλέψει καλύτερα το γεγονός,πραγματικά κοντά όμως στην πρόβλεψη σεισμών βρίσκεται η NASA, ερευνητές της οποίας ανέφεραν ότι έχουν βρει μια πολύ στενή σχέση "ανάμεσα σε ηλεκτρικές αναταραχές στην άκρη της ατμόσφαιρας και στους επερχόμενους σεισμούς κάτω από το έδαφος.."
Ακριβώς ένα τέτοιο σήμα εντόπισαν τις ημέρες πριν από τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα και τώρα συζητούν με επιστήμονες στη Βρετανία για να δουν αν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης στο Διάστημα.
Ο Μινόρου Φρόιντ,φυσικός και εκ των διευθυντών του Ερευνητικού Κέντρου της ΝΑΣΑ στην Καλιφόρνια,δήλωσε στο BBC ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί σχέση που να συνδέει «ορισμένους σεισμούς και ορισμένα προσεισμικά σήματα, με αντικειμενικό τρόπο».
Η νέα μέθοδος, που ερευνάται, αφορά ηλεκτρικές αναταραχές που εντόπισαν δορυφόροι στην ιονόσφαιρα (100-600 χιλιόμετρα επάνω από τη Γη) πάνω από σημεία στα οποία αργότερα σημειώθηκαν σεισμοί. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η διακύμανση της πυκνότητας σε ηλεκτρόνια και άλλα ηλεκτρικά φορτία στην ιονόσφαιρα. «Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι έχουμε καλά επιστημονικά δεδομένα και σχεδιάζουμε σειρά πειραμάτων για να τα επαληθεύσουμε», δήλωσε ο Φρόιντ..

8 σχόλια:

  1. kalo tha itan i nees texnologies na min ginontai entos ton server tou panepistimiou athinon kai thessalonikis ergalio ton anarxofasiston tou indymedia.tha epemvi eisageleas gia tin paraviasi tou asilou apo omades apovrasmaton pou ypekseroun dimosia periousia kai kapileyontai to asilo kai tous servers gia na kanoun me ta lefta tou forologoumenou anarxofasistiki propaganda kai na promotaroun tin misalodoksia tous?yparxi ennomi taksi se afton ton topo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μικρόβιο του Ελληνα είναιη διχόνοια.
    Αυτό συμβαίνει και με τους σεισμολογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΡΙ ΚΙΝΓΚ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΝΑΣΑ..ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΡΙ ΚΙΝΓΚ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΝΑΣΑ..ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην τελευταία φάση του σεισμού, εκπέμπεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία αλληλεπιδρά με την Ιονόσφαιρα. Με αυτό ασχολείται ο Ευταξίας και λίγο πολύ αυτό ήταν και το αντικείμενο της ομιλίας: "Προσεισμικές ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές που εμπίπτουν στη φασματική περιοχή των kHz - MHz: Εστίαση σε ανοικτά ερωτήματα της έρευνας της "πρόγνωσης των σεισμών"".
    Θέλω από τότε να γράψω 2 πραγματάκια γι' αυτό το θέμα, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαινεται να υπαρχει καποια, σχεση;,μεταξυ αυτου του φαινομενου και αυτου που μελεταει ο Βαρωτσος και οι Ιαπωνες εδω και 20 χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα έλεγα όχι. Αυτό που μελετά ο Βαρώτσος είναι ρεύματα τα οποία παράγονται αρκετά πιο πριν από το σεισμό και είναι νομίζω πολύ μικρά για να προκαλέσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

    Αντιθέτως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δημιουργείται σχετικά λίγο πριν το σεισμό (οι ρωγμές από τη θραύση του πετρώματος συμπεριφέροντε ως κεραίες-δίπολα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) θα μπορούσε απορροφώμενη από την ιονόσφαιρα να προκαλέσει ταλαντώσεις που ίσως είναι μετρήσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Btw, τέτοια σήματα είχαν καταγραφεί στο σεισμό της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share