"Γιατί καίγονται οι ΗΠΑ για τα Σκόπια..;" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

"Γιατί καίγονται οι ΗΠΑ για τα Σκόπια..;"

Εmail του κ.T.Θ.

"Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel. Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι. Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο(φωτογ.κλικ για μεγέθυνση) και βρίσκεται ακριβώς ...δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!
H εταιρεία Halliburton (που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που... "συνέπεσε" να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αυλώνα. Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της "κάνουλας"... στο ρωσικό πετρέλαιο . Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή , αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές ...αλλαγές από τους "χορηγούς" των Δημοκρατικών . Αυτοί καίγονται λοιπόν και όχι εμείς. Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ...Veto !!!
Camp Bondsteel.
Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ.
Βρίσκεται στο...

(για τη συνέχεια πατήστε εδώ )

10 σχόλια:

  1. Γράψτε και για την Αμερικάνικη βάση που έχουνε μέσα στην πόλι των Σκοπίων,με δύο αεροδρόμια και για την οποία δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για το τι ανεβαίνει και τι καταεβαίνει.
    Πρόσφατα πήγα την διαδρομή Σκόπια -Οχρίδα και στις αλβανόφωνες περιοχές κυματίζουν Αλβανικές σημαίες,όσο για την μακεδονική διάλεκτο είναι ένα τεράστιο παραμύθι.Οι μισοί μιλάνε βουλγάρικα και οι άλλοι μισοί Αλβανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den yparxei anerikanikh vash sta skopia.ena e]aerodromio exoun to"aleksandar veliki".auto lou xtizoun sta skopia einai mia presveia,h megalyterh ths eyrwphs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den yparxei anerikanikh vash sta skopia.ena e]aerodromio exoun to"aleksandar veliki".auto lou xtizoun sta skopia einai mia presveia,h megalyterh ths eyrwphs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υστερα από 33,5 χρόνια κράτησής του στις φυλακές του Κορυδαλλού ο 86χρονος πλέον πραξικοπηματίας Δ. Ιωαννίδης ζητεί, λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του, αποφυλάκιση. Ο ΕΤ.Κ φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μία άκρως απόρρητη έκθεση της CIA και του State Department, που συντάχθηκε το 1974, και φωτίζει πολλές πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης του «αόρατου δικτάτορα». Στο άγνωστο αυτό ντοκουμέντο επισημαίνονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

    «Η σημαντικότητα αυτού του ανθρώπου βασιζόταν στον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτιζε ως επιτηρητής της αφοσίωσης του Στρατού προς το καθεστώς, καθώς και στη φήμη που είχε ανάμεσα στους επονομαζόμενους υπερ-επαναστάτες στον ελληνικό στρατό ως στυγνός, πουριτανός και αδιάφθορος φρουρός του πνεύματος της “επανάστασης” του 1967, στην οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο…».

    «Είναι πιθανό ο Ιωαννίδης να προετοίμαζε το πραξικόπημα για διάστημα περίπου ενάμιση χρόνο πριν από την ενεργοποίησή του…». «Προφανώς ενεργοποίησε το μηχανισμό για πραξικόπημα προφασιζόμενος την εξέγερση των φοιτητών στα μέσα Νοεμβρίου του 1973, η οποία οδήγησε σε πολιτική αστάθεια, και αυτό του έδωσε το έναυσμα να διακόψει τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος την οποία είχε ξεκινήσει ο Παπαδόπουλος…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βετο παντου και ας τους να διελυθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tο μονο που θελουν τωρα οι αμερικανοι
    ειναι το λιμανι της Θεσσαλονικης και μαλιστα πληρως ελενχομενο απο ιδιωτικα κεφαλαια.Ο κυριος Καραμανλης
    δυστηχως τους το προσφαιρει στο πιατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγα ρε φιλε, θα σκισεις το καλτσον σου.
    Το λιμανι της Θεσ/νικης!Σωωπα!
    Και τι να κανουν παραπανω, που δεν το κανουν τωρα, η απο κει, η απο τη Σουδα;
    Οταν ηταν να βομβαρδισουν τη Γιουγκοσλαβια, τους εμποδισε κανεις, να περασουν απο τη Θεσ/νικη ο,τι θελανε;
    Δε μας εχουν και τοσο αναγκη, οσο νομιζεις. Εχουν μεγαλη προσφορα απο τομαρια μπολικα γυρω γυρω.
    Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι πατριώτες φοβούνται ότι με το καμπ μποντστιλ η Ελλάδα θα χάσει το πλεονέκτημα του να είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή με μια Αμερικάνικη υπερ-βάση στη Σούδα, άλλες δύο συγκεκαλυμμένες αμερικάνικες βάσεις στον Άραξο και το Άκτιο, καθώς επίσης και χιλιάδες άλλα στρατόπεδα και εγκαταστάσεις "στιος διαταγές σας στρατηγέ μου" που είχε πει και ο Παναγιώτης ΚΑνελλόπουλος στον Αμερικάνο στρατηγό το '50.

    Για να σας λυθεί η απορία, οι Αμερικάνοι "υποστηρίζουν" τους ακατονόμαστους γιατί αυτό που προσπαθεί να τους επιβάλλει η Ελλάδα είναι τελείως ξένο με τις αρχές και τις νοοτροπίες της Αμερικής. Στην Αμερική όλες οι εθνικότητες αναγνωρίζονται, όλες οι εθνικές συνειδήσεις γίνονται σεβαστές, όλες οι γλώσσες μιλιούνται ελεύθερα και έχουν επίσημο στάτους αναγνωρισμένης γλώσσας.

    Και βγαίνει η Ελλάδα και προσπαθεί να επιβάλλει σε αυτήν την Αμερική τη λογοκρισία της δεκαετίας του 50, να τους βάλει να απαγορεύσουνε γλώσσα και εθνική συνείδηση, να λογοκρίνουνε τον πρόεδρο και να του επιβάλλουνε να μη λέει Μακεδονία αλλά Fire'em, λες και έχουνε να κάνουνε με κάποιον ανθυποτελευταίο υπαλληλίσκο-ρουσφέτι κάποιου χουντομητροπολίτη.

    Γιαυτό η Αμερική τους "υποστηρίζει", δηλαδή για να είμαστε πιο ακριβείς δεν υποστηρίζει εμάς. Τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια για ευκολόπιστους ιθαγενείς της Ελληνικής Δημοκρατίας της Μαπανάνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. An ixe mia tetia basi stin ellada ke mono sti ellada pos tha itan to politiko status simera.??
    Tha ixame tetia problimata??
    Alla pes enas laos me synidisi ke tetia istoria san emas tha antexe me mia tetia basi san afti tou kosobo.
    Tin kypro tin dixotomisan gia na kratisoun ti basi tous i aggli.
    Tin jugoslawia komatia tin kanan me thimata tous servous ke na i megaliteri basi ston kosmo sto kosobo.
    Sta skopia xtisete i megaliteri presbia ton amerikanon.
    I tourkia pou arnithike na afisi strato na perasi gia irak tin exoun sti mpouka ke i astathies arxisane gia dixotomisi.
    EMAS RE PAIDIA POU BALAME KE VETO TI THA MAS KANOUN.
    XEXE .........XORIS SALIO??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτα γραφω κι εγω, οτι οι τσαμπα μαγκιες, ειναι για τα γηπεδα, αλλα με βριζουν.
    Δεν μπορεις να κανεις τρελλιτσες με τους Αμερικανους, που εχουν μνημη ελεφαντα και στην καταλληλη στιγμη, θα σε γαμησουν.
    Τοσο ο ανθρωπος, οσο και τα κρατη, απλωνουν τα ποδαρια τους, μεχρι εκει που τους παιρνει.
    Εκτος και αν ξερουν απο πριν, το τι μπορουν να παθουν κα αναλαμβανουν το ρισκο.
    Αλλα δε νομιζω, οτι οι Ελληνες, με τις Πορσε, να μην εχουν γκαραζ να μπουν, βρισκονται στην εποχη της μονης Αρκαδιου, η του Κουγκιου, η του Ζαλογγου, η του Μεσολογγιου και ετοιμαζονται για την ηρωικην εξοδον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share