Τα θρησκευτικά καταργήθηκαν.Σειρά έχει η πρωινή προσευχή.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Τα θρησκευτικά καταργήθηκαν.Σειρά έχει η πρωινή προσευχή..

Απ΄το troktiko.

"Μετά τα θρησκευτικά έρχεται η ώρα της προσευχής.Η ώρα κατάργησης της από τα σχολεία... Αν δεν το έχετε καταλάβει ένα-ένα θα μας κάνουν να ξεχάσουμε την θρησκεία μας.
Παρέμβαση έκανε ο Άνθιμος και ότι και αν λέμε δεν έχει άδικο.«Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να μείνει υποχρεωτικό και ακέραιο μέσα στο πρόγραμμα της διδασκαλίας και της μορφώσεως των ελληνοπαίδων, όπως το καθορίζει και το Σύνταγμα μας και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.Ο κ. Άνθιμος άσκησε κριτική προς τους «πολιτικούς όλων των...παρατάξεων» για τη στάση τους προς την εκκλησία «τα τελευταία χρόνια», αναφερόμενος σε μια σειρά από ρυθμίσεις της πολιτείας (κατάργηση του πολυτονικού, διεκδίκηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πολιτικός γάμος, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, κατάργηση αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες), αμφισβητώντας ότι πρόκειται για δεσμεύσεις, που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.«Διότι ότι κι αν πούμε τώρα και αρνηθούμε μας λένε : «είναι εντολή της Ε.Ε.». Αν δεν γίνει θα μας καταδικάσουν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν είναι αλήθεια», ισχυρίστηκε ο κ. Άνθιμος.
Τέλος, επέκρινε την μέθοδο καύσης των νεκρών ως αντίθετη προς την παράδοση, επικαλούμενος ,μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα και τις ανασκαφές στον τάφο του Φιλίππου και των αρχαίων μακεδόνων βασιλέων και πρόσθεσε σχετικά :«Βρήκαμε αυτά τα πολύτιμα για να αποδείξουμε ότι είναι μακεδονική γη. Θα ήταν καλύτερο να ήταν στάχτη και να μη βρούμε τίποτε;» διερωτήθηκε ο κ. Άνθιμος.."
**Προστέθηκε αργότερα**
Από την Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας όπου περιοδεύει, μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα «Ευρυτανικά Νέα» και στον δημοσιογράφο Ηλία Τσώνη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, χαρακτήρισε «λάθος» την εγκύκλιο του υπουργείου για το θέμα των θρησκευτικών. Τόνισε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Παιδείας κ Ε. Στυλιανίδη, του είπε ότι θα υπάρξει νέα διευκρινιστική εγκύκλιο ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό. "Μόνο όποιος δηλώσει κατά συνείδηση αντίθετος με τον χριστιανισμό θα μπορεί να μην παρακολουθεί το μάθημα!" πρόσθεσε.

15 σχόλια:

  1. Ο Ανθιμος είναι και ανιστόρητος. Ο Φίλιππος αποτεφρώθηκε και ό,τι έμεινε ετάφη μέσα στη χρυσή λάρνακα. Καλά, ούτε μια ώρα δεν είναι η Βεργίνα από την Θεσσαλονίκη, δεν έχει πάει ποτέ του να δει; Τον Μανώλη Ανδρόνικο δεν τον έχει ακουστά; Κόπτεται για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά δεν έχει διαβάσει λίγη ιστορία; "Βρήκαμε"; Ποιος τα βρήκε, τραγόπαπα; Τα βρήκαν Έλληνες, υπέροχη άνθρωποι, οι οποίοι κόντρα στην Εκκλησία συνέχισαν να κάνουν ανασκαφές. Ευτυχώς, εκεί, δεν κατόρθωσαν οι ρασοφόροι να τους σταματήσουν.

    ( Ή μήπως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γκρεμίσει καμμιά εκκλησία, όπως έκανε ο Καντιώτης επί χούντας στην Φλώρινα και στις γύρω περιοχές για να μην θυμίζουν σλάβικους ρυθμούς, για να εξαφανιστούν τα κυριλλικά από τις αγιογραφίες. )

    Ναι, να καταργηθεί και η πρωινή προσευχή. Δεν τους έχουμε ανάγκη τους τράγους, είναι, πλέον, παγκοίνως γνωστό ότι ο μεγαλύτερος καταστροφέας των μνημείων της Αρχαίας Ελλάδας είναι οι πιστοί και οι παπάδες της εβραϊκής θρησκείας. Ας τελειώνει, επιτέλους, αυτό το παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε πάλι , μας φταίει , ο παπάς , ο Άνθιμος , που λέει για τη Μακεδονία και τα θρησκευτικά στα σχολεία !!!

    Πάω στοίχημα με οποίον θέλει ότι η υπόθεση με το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ….μουφα !!!

    Μουφα από αυτές που έχει σαν εργαλεία , το Υπουργείο ( αποβλάκωσης) ΜΜΕ για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με θέματα ήσσονος σημασίας ή με σοβαρά θέματα τα οποία μπορεί να τα αποσύρει. Ε!! ένα τέτοιο είναι και αυτό !!! ΑΣΟΒΑΡΟ σαν τον Υπουργό Εθνικής παιδείας , τρομάρα του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο αφορά εσένα αρχαιολάτρη φίλε μου 11:53

    όταν κάτι πεθάνει- πέθανε , και πέθανε γιατί έπαψε να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του μέσου Έλληνα -
    τωρα αν τον πεθαμένο τον ξαναζωντανέψεις θα έχεις ζομπι και βρικόλακες !!!


    Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία , έχει λάθη , παραλήψεις , παρανοήσεις , για κάποιους άλλους .Πολλά χρόνια τώρα παλεύει πλάι μας , και είναι η μόνη που έχουμε . Ας μην τα καταστρέφουμε όλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι νομίζουν πως μας δουλεύουν καλά κάνουν και το νομίζουν αφού υπάρχουν πρόβατα που τρέχουν από πίσω τους και τους ψηφίζουν.
    Λέει κάποιος εγώ είμαι δεξιός ή αριστερός ή ξυρισμένος αριστερός ή ακροδεξιός και δεν μπορώ να αλλάξω. Μάλιστα, είσαι _συγνώμη που το λέω- πρόβατο γιατί μόνο αυτό ακολουθεί τον τσοπάνο.
    Δεν είμαι θρησκευόμενος αλλά δεν μπορούν να μας δουλεύουν ότι αυτό επιβάλλει η Ε.Ε και η συνθήκες και ένα σωρό άλλες ανοησίες
    . Αυτοί που υπογράφουν τις συνθήκες αυτές εκ μέρους της Ελλάδας γιατί δεν μας ενημερώνουν από πριν και δεν κάνουν δημοψήφισμα αλλά μας θεωρούν ανώριμους και στο τέλος μας δεσμεύουν.(όταν τους ψηφίζουμε είμαστε ώριμοι και τους δώσαμε την εντολή να αλωνίζουν)
    Για την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος μας είπαν ότι το επιβάλλει η Ε.Ε και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ο δε Καραμανλής και η δικιά του υπέγραψε με τον Χριστόδουλο για την ανάκληση της απόφασης και όταν έγινε πρωθυπουργός το ξέχασε.
    Διαβάζω ότι ο Στυλιανίδης είπε η διευκρίνιση θα λέει
    "Μόνο όποιος δηλώσει κατά συνείδηση αντίθετος με τον χριστιανισμό θα μπορεί να μην παρακολουθεί το μάθημα!"
    καλά τότε δεν θα έχουμε τα προσωπικά δεδομένα; (άλλη αμαρτωλή ιστορία ισχύει όπου και όσο γουστάρουν με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ανάμεσα μας ένα σορό ευυπόληπτοι κύριοι.
    Αν τα θρησκευτικά τα δούμε ως μάθημα τι πρόβλημα υπάρχει να ακούει κάθε μαθητής τι λέει η θρησκεία μας, εξ άλλου δεν είναι υποχρεωμένος να την ασπαστεί.
    Εδώ υποχρεώνουν τα παιδιά να μάθουν Αγγλικά, Γαλλικά, Η/Υ και τόσα άλλα πράγματα τα οποία δεν τα ενδιαφέρουν.
    Γιατί το παιδί μου να παρακολουθεί τις παραπάνω ξένες γλώσσες τι στιγμή που τον ενδιαφέρει κάποια άλλη όπως Ισπανικά;
    Με μια απλή δήλωση να απαλλάσσονται από όποιο μάθημα επιθυμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 4 Αύγουστος 2008 12:16 μμ

    ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ ,ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ , ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η Α Ν ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχει πεθάνει η Αρχαία Ελλάδα, απλά κάποιοι (οι εβραιόδουλοι που καταδυναστεύουν την χώρα μας από τότε που ο Σαούλ μίανε την Πνύκα, την Κόρινθο, τη Βέροια κτλ) προσπαθούν, μα ευτυχώς δεν τα έχουν καταφέρει απόλυτα ακόμα, να τη σκοτώσουν.

    Ο Λουκάς Νοταράς (του έχουμε κάνει και δρόμο, τρομάρα μας...) σε τίνος το πλάι πάλευε;

    Η Σκυθούπολη σας λέει κάτι;

    Αλλά βέβαια, τα εγκλήματα των μισαλλόδοξων χριστιανών έχουν απαλειφθεί από την ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ιεχωβάδες τυπωνουν βιβλία στην "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"!!

    Δείτε και διαδώστε το παντού!!

    http://m-t-i.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4 Αύγουστος 2008 2:14 μμ

    ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΦΙΛΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:

    «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικου­μένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ� έκαστη λαμπρότερα γίνονται» Ι. Χρ εισ ιωαννην 59.31.33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρέμετε χριστιανοί, μουσουλμάνοι, κομφουκιστές, βουδιστές κ.α.

    Ο κόσμος ξυπνάει και ο μεσαίωνας συρρικνώνεται.

    Ασχετα απο το ποια είναι η αιτία, κάθε φορά που περιορίζεται η θρησκευτικότητα (πολύ περισσότερο η θρησκλοπληξία), τότε ο ανθρώπινος πολιτισμός ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι. Αποψη μου.

    Για σας, καλοί μου άνθρωποι, που πιστεύετε στην "μετά θάνατον ζωήν" ή στην μετεμψύχωση ή σε παράδεισους και σε κολάσεις κτλ, έχω τα πιό απαλά αισθήματα. Παραπλανημένοι μου φίλοι, αν βρίσκετε λύτρωση σε θεούς και διαβόλους, χαλάλι σας.
    Ομως μην προσπαθήτε να παραπλανήσετε κι άλλους. Εντάξει, ό,τι έγινε έγινε κι εγκαταστάθηκε ο χριστιανισμός στη δύση (με σφαγές και σφαγές που επιμελημένα αποκρύπτουν οι ιερείς), αλλά ως εδώ. Πηγαίνετε στα μαυσωλεία σας που τα αποκαλείτε εκκλησίες κι αφήστε μας κι εμας που δεν θέλουμε θεούς και δαίμονες να διαφεντεύουν την ζωή μας, να μην δέχονται τα παιδιά μας την χριστιανική (ή οποιαδήποτε άλλη Θρησκευτική) προπαγάνδα και μάλιστα νόμιμα με νόμους της πολιτείας.

    Οχι τα θρησκευτικά (κάθε θρησκείας) δεν έχουν θέση σε ένα σχολείο μη φονταμενταλιστικού κράτους.

    Τα άλλα του τύπου "όλοι πιστεύουν κάπου" κτλ είναι απλά αρλούμπες και δεν αξίζει να ασχολείται κανείς.

    Ξέρω ότι θίγω ιερά και όσια για κάποιους.
    Συγχωρήστε με, καλοί μου άνθρωποι. Εγώ θα σας αφήσω να πιστεύτε ό,τι θέλετε. (Πως αλλοιώς άλλοστε θα μπορούσα να σας απαγορεύσω;)
    Αφήστε με όμως και μένα να έχω τις απόψεις μου.

    Φιλικά ΓΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EΞΩ H TOPA AΠTA ΣXOΛEIA!BAΛTE TEΛOΣ ΣTO MYAΣMA THΣ ANΘEΛΛHNIKHΣ ΠPOΠAΓANΔAΣ!G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να καταργηθούνε η προσευχή και το ηλίθιο μάθημα των θρησκευτικών. Να σταματήσουμε να είμαστε Ιράν. Όχι άλλοι Ταλιμπάν. Ως εδώ και μη παρέκει.

    Εκτός αυτού με όχημα το μάθημα των θρησκευτικών παρεισφρύουν στα σχολεία διάφοροι παιδόφιλοι ιερείς που με τον τίτλο του θεολόγου γυροφέρνουνε τα παιδάκια και που και που κουκουλώνεται κανένα σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την θεωρία του Howard Gardner , περί πολλαπλής νοημοσύνης ( η οποία και χαίρει εκτιμήσεις στο σύνολο του επιστημονικού , παιδαγωγικού κόσμου) δηλαδή :

    1. Γλωσσική νοημοσύνη
    2. Λογικομαθηματική νοημοσύνη
    3. Ενδοπροσωπική νοημοσύνη
    4. Διαπροσωπική νοημοσύνη
    5. Χωρική νοημοσύνη
    6. Νατουραλιστική νοημοσύνη
    7. Κιναισθητική νοημοσύνη
    8. Μουσική νοημοσύνη

    Θα πρέπει , δηλαδή , εφόσον το θρήσκευμα είναι προσωπικό δεδομένο , πόσο δε μάλλον και η νοημοσύνη του παιδιού μας . Να απαιτήσω εξαίρεση , από ένα σύνολο μαθημάτων που μπορεί να μην αξιοποιεί την νοημοσύνη του . Σήμερα το σύστημα θελει νοήμονες με έφεση στη Γλωσσική και την Λογικομαθηματική νοημοσύνη , άρα το παιδί μου μειονεκτεί, αν διαθέτει νοημοσύνη αλλού τύπου .

    Πράγμα απαράδεκτο για ένα σύστημα που θέλει να είναι φιλικό , δίκαιο και προσιτό σε όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως . Με το δικό μου το παιδί , τι θα γίνει κ. Υπουργέ της «Εθνικής» παιδείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΗΣ ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!
    ΜΗΠΩΣ ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ)ΙΣΟΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
    Η ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΧΟΜΕΙΝΗΔΕΣ ΡΩΜΙΟΙ!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share