Καλοκαίρι 2008:Πολύ μεγάλη αύξηση του"φόρου αίματος"στην άσφαλτο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Καλοκαίρι 2008:Πολύ μεγάλη αύξηση του"φόρου αίματος"στην άσφαλτο.

Με βάση τις αναφορές των κατά τόπους τμημάτων Τροχαίας της χώρας, από την 1η Ιουνίου έως και τις 25 Αυγούστου (μέχρι αυτή την ημερομηνία υπήρχαν επίσημα στοιχεία):
  • 482 άνθρωποι έσβησαν στους δρόμους, θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Πέρσι το ίδιο διάστημα είχαμε 364 νεκρούς (αύξηση 32%).

  • 598 τραυματίστηκαν βαριά και οι περισσότεροι νοσηλεύονται ακόμη στα νοσοκομεία της χώρας με κίνδυνο μόνιμων αναπηριών. Οι σοβαρά τραυματίες είναι φέτος κατά 23% περισσότεροι.

  • Αλλοι 4.539 βίωσαν τον εφιάλτη του ατυχήματος με ελαφρύτερα τραύματα - 4.165 ήταν οι περσινοί ελαφρά τραυματίες και μόνο σε αυτή την κατηγορία παρουσιάζεται μείωση.

Ο φόρος αίματος, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ του Π.Καρσιώτη στο «Εθνος της Κυριακής», είναι ο πιο βαρύς των τελευταίων χρόνων. Συνολικά καταγράφηκαν 4.043 τροχαία - 427 θανατηφόρα, 468 σοβαρά και 3.148 ελαφρύτερα. Μόνο τον μήνα Αύγουστο οι νεκροί των τροχαίων δυστυχημάτων είναι 63 περισσότεροι από τον περσινό αντίστοιχο μήνα! Ενα πελώριο γιατί ζητά απάντηση μετά την παρουσίαση των στοιχείων που συνθέτουν το καλοκαίρι της εθνικής μας τραγωδίας. Αξιωματικοί της Τροχαίας που μελετούν τα αίτια και τις συνθήκες, κάνουν διάφορες σκέψεις για το τι πραγματικά συνέβη...

Στην Εθνική Οδό Πατρών - Αθήνας - Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε το 20% των τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ το 80% στο υπόλοιπο επαρχιακό και αστικό δίκτυο. Δεκάδες είναι τα θύματα και στα νησιά.Μεταξύ των θυμάτων των τροχαίων του καλοκαιριού είναι 12 ξένοι τουρίστες που ήρθαν να χαρούν τις ελληνικές ομορφιές.Αρκετοί από αυτούς βρήκαν τον θάνατο οδηγώντας τις γνωστές «γουρούνες»...

5 σχόλια:

  1. Ξεκινάει σήμερα ένα πρωτάθλημα αυτοκινήτου διαφορετικό από τα άλλα. Το όνομα αυτού Superleague Formula.





    Ο Ολυμπιακός με το αυτοκίνητό του ρίχνεται στη μάχη της Formula.
    Οι ομάδες που παίρνουν μέρος δεν είναι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες, ούτε έχουν εργοστάσια παραγωγής κινητήρων. Είναι, απλά, ποδοσφαιρικά σωματεία που με σκοπό, αν μη τι άλλο, την παγκόσμια διαφήμιση, αφήνουν για λίγο το γκαζόν των γηπέδων για την άσφαλτο, τον ήχο της μηχανής και τη μυρωδιά του καμένου ελαστικού.

    Μέσα στις 17 αυτές ομάδες βρίσκουμε και μία δική μας, τον Ολυμπιακό.

    Οι ερυθρόλευκοι, μάλιστα, μπορούν να χαρακτηριστούν «συνιδρυτές» του θεσμού, αφού μαζί με τη Μίλαν και την Αϊντχόφεν ήταν οι πρώτοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, τον Ιούλιο του 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Perysi pou eixe skasei o neos kok me ta austhra prostima oloi phgainan sa xesmenoi.
    Fetos ksexasthke to thema kai thn eidane oloi soumaxer.
    de ftaei kaneis.monoi mas skotwnomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Perysi pou eixe skasei o neos kok me ta austhra prostima oloi phgainan sa xesmenoi.
    Fetos ksexasthke to thema kai thn eidane oloi soumaxer.
    de ftaei kaneis.monoi mas skotwnomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS
    Να ενημερώσω ότι δυο παιδία από το Λεωνίδιο χρειάζονται αίμα. Είναι στο Παναρκαδικο νοσοκομείο Τρίπολης και περιμένουν να χειρουργηθούν. Ο Παντελής Δολιανιτης 25 ετων και Ο Παναγιώτης Λάτσης 17 ετων. Όσοι μπορούν, από οπουδήποτε, να δώσουν. (Απλά να αναφέρουν τα ονόματα και το νοσοκομείο.) ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
    ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share