Περί γνησιότητας των "χρυσοβούλων" και απάνθρωπων διεκδικήσεων.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Περί γνησιότητας των "χρυσοβούλων" και απάνθρωπων διεκδικήσεων..

Όλες σχεδόν οι διεκδικήσεις των μοναχών του Αγ.Όρους βασίζονται στα περίφημα "χρυσόβουλα" (όπως αυτό της εικόνας) τα οποία αποτελούν επίσημο δημόσιο έγγραφο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που έφερε χρυσή σφραγίδα με την οποία αφέρονταν ο Αυτοκράτορας με ερυθρό μελάνι δια της λέξεως «λόγος» (της Βασιλείας μου), το όνομα του μήνα, τον αριθμό του έτους της Ινδικτιώνας και τον τελευταίο αριθμό της χρονολογίας.Το αποδεικτικό της γνησιότητάς τους είναι η εξαρτημένη χρυσή σφραγίδα. Το σύχρονο Ελληνικό κράτος αναγνωρίζει εώς και σήμερα αυτά τα χρυσόβουλα ως δημόσια έγγραφα.
Απ΄τη στιγμή που αυτού του είδους οι σφραγίδες διασώζονται ως σήμερα σαν κειμήλια σε αρκετές μονές του Αγ.Όρος (μια εκ των οποίων μάλιστα,η χρυσή σφραγίδα του Ιουστινιανού φυλάσσεται στη μονή Βατοπαιδίου..),δε θα έπρεπε η οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα πρόκειται να γίνει,να ξεκινήσει απ΄τη γνησιότητα ή μη αυτών των χρυσοβούλων;Ποιος εγγυάται για τη γνησιότητα αυτών των εγγράφων απ΄τη στιγμή που στο Αγ.Όρος υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται (εξοπλισμός,γνήσιες σφραγίδες βυζαντινής αυτοκρατορίας,πάπυροι,μερικοί απ΄τους καλύτερους συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης του κόσμου κλπ..) για να παραχθούν νέα χρυσόβουλα για οποιαδήποτε περιοχή επιθυμεί ο κάθε επίδοξος διεκδικητής δημόσιας περιουσίας;

Μια ακόμη λεπτομέρεια που διαφεύγει της προσοχής είναι πως όλες αυτές οι εκτάσεις που διεκδικούνται και που τώρα αποτελούν "τουριστικά φιλέτα", είχαν μηδαμινή αξία την εποχή του Βυζαντίου σε αντίθεση με παραποτάμιες έφορες ημιορεινές περιοχές της ενδοχώρας της αυτοκρατορίας.Πως είναι δυνατόν όλα τα χρυσόβουλα να αφορούν περιοχές που στη σημερινή και μόνο εποχή έχουν τεράστια αξία;
Εμείς δεν έχουμε αποδείξεις..Αλλά μια υπόθεση μπορούμε να κάνουμε..
Δεν σκοπεύαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ούτε να παραθέσουμε τις παραπάνω παρατηρήσεις αλλά το άρθρο που δημοσιεύει η "Παρέμβαση αναπήρων πολιτών" μέσα από την ιστοσελίδα της
panap.gr βγάζει από τα ρούχα του κάθε λογικό άνθρωπο.
Και πως να μην το κάνει δηλαδή όταν η τελευταία διεκδίκηση επί ακινήτου αφορά έκταση που στεγάζει εδώ και 50 χρόνια κατασκηνώσεις συνανθρώπων μας με αναπηρία!Αυτή είναι η "εκκλησία της αγάπης"..;
Συγκεκριμένα,η μονή του Αγίου Διονυσίου με αγωγή της από τον Αύγουστο του 2006 (που εκδικάζεται σήμερα) διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο έκταση στην Κασάνδρα της Χαλκιδικής στην οποία περιλαμβάνονται 26 στρέμματα όπου εδώ και μισό αιώνα λειτουργούν οι κατασκηνώσεις όπου παραθερίζουν άτομα με αναπηρία!!Μάλιστα με τον Ν 2646/1998 η έκταση όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις είναι στην κυριότητα του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας.

Όπως αναφέρει η "Παρέμβαση αναπήρων πολιτών" κάνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει:
"πρόκειται για μια ενέργεια η οποία αποδεικνύει το ανάλγητο και ξεδιάντροπο πρόσωπο των υπευθύνων της μονής που ενώ είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον Θεό και τον συνάνθρωπο προφανώς προτάσσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για μια έκταση που θεωρείται περιοχή φιλέτο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τουρισμό."
Ήμαρτον..

16 σχόλια:

  1. ότι πιο υποκριτικό και γελοίο είναι να αναγνωρίζονται τα χρυσόβουλα του Βυζαντίου προκειμένου να εκχωρείται δημόσια γη σε μοναστήρια και μετά από εκεί σε ιδιωτικά συμφέροντα.
    Η αναγνώριση των χρυσόβουλων είναι παράνομη γιατί σε αυτά δεν γίνεται σαφές ποιά είναι η επίμαχη ιδιοκτησία.

    Είναι εντυπωσιακή η ευπείθια που δείχνει το Ελληνικό κράτος όταν πρόκειται να εκχωρήσει δημόσια περιοσία.

    Τα μοναστήρια σε αυτήν την περίπτωση λειτουργούνε σα δούρειος ίππος για την εκχώρηση της δημόσιας γης σε ιδιώτες και σε ξένα συμφέροντα.
    Πρώτα γίνεται η εκχώρηση της δημόσιας γης στο μοναστήρι και κανένας δε μιλάει γιατί η εκκλησία θεωρείται υπαράνω υποψίας, και μετά σε χρόνο μηδεν η γη αυτή βρίσκεται σε χέρια ξένων συμφερόντων όπως γίνεται στο Κάβο Σίδερο και αλλού.
    Πετυχημένο σχήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PISO APO OLA AFTA KRIVETE KATI ALLO,ARAGE PIES DINAMIS SINGROUONTE STA PARASKINIA.
    AS PI EPITELOUS KAPIOS EKSO APO TA DONTIA KAI AS INE KE ANONIMOS.
    XRISOBOULA TOU BYSANTIOU???
    PAS GINETE NA IMASTE KRATOS DIO TAXITITON KE SKEPSEON?
    PIOS THELI TIN LIMNI BISTONIDOS??
    TI EXOUN SKOPO ??
    KE PIOI INE AFTI POU TA SXEDIASOUN OLA AFTA??
    GIA ALLES LIMNES ADIAFOROUNE(KORONIAS) KE GIA ALLES EXOUN XRISOBOULA TOU BYZANTIOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βυζαντινισμοί και π...ριές.Κατά βάθος οι πολιτικοί μας και οι δικαστικοί μας θέλουν να γίνουν αυτοκράτορες!Λέω να παρουσιάσω μάρτυρες που θα ορκιστούν ότι ο Φίλιππος β' είχε παραχωρήσει σε ένα πρόγονό μου τη μακεδονία...ποτέ δεν ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. REAL ESTATE TO KANANE TO MAGAZI OI KALOGEROI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. WRAIO TO SXEDIAKI.
    GOYSTARW AYTH THN PERIOXH SOU SKAW ENA XRYSOVOULO KAI TO PHRA.

    ARE KSYRISMA POY THELOYN OLOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. WRAIO TO SXEDIAKI.
    GOYSTARW AYTH THN PERIOXH SOU SKAW ENA XRYSOVOULO KAI TO PHRA.

    ARE KSYRISMA POY THELOYN OLOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. PROTEIMO NA TA EXEI H ELLINIKI EKKLISIA PARA
    O SOROS KAI O ROTHCHILD

    AN TO KRATOS VALEI XERI STHN EKKLISIASTIKI PERIOUSIA THA THN KSEPOULISI EITE STOUS SIONISTES EITE STOUS KINEZOUS

    GIA SKEFTITE TO KALITERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NA GINEI NOMOS NA MHN MPOREI H EKKLISIA NA POULISEI, NA DIATHESEI H NA TROPOPOIHSEI EKKLISIASTIKH PERIOUSIA.
    APLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αντικληρικισμός είναι μιά υγειής αντίδραση των λαών που πλήττονται απ' την αγυρτεία και το φαταουλισμό του παπαδαριού. Στη Γαλλία υπήρξαν υπερβολές, αλλά το αποτέλεσμα τις δικαιώνει...
    Στην Ελλάδα πότε είχαμε τέτοιο κίνημα ? Γνωρίζει κανείς ?

    ΥΓ.1 Να σημειωθεί ότι μεχρι τώρα όσοι ήθελαν να γίνουν μοναχοί έπρεπε να έχου υπηρετήσει τη θητεία τους, τώρα αυτή η υποχρέωση καταργείται από την κυβέρνηση με τις πιό στενές σχέσεις με τα μοναστήρια, αλλά και την εκκλησία μέχρι να φέρουν τον Ιερώνυμο τον εκλεκτό του γιωργάκη.

    ΥΓ. 2 Ο Χριστόδουλος δεν τά 'βλεπε αυτά, αν τώρα ζούσε τι στάση θα είχε τηρήσει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις λες γκρηκαμέρικαν ? Μήπως έχεις υποχρεώσεις εκεί που βρισκέσαι απεναντί τους ? Δεν εξασθενεί αποφασιστικά το εσωτερικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο από τον φαταουλισμό του παπαδαριού? Δεν υπονομεύει τον πολιτισμό μας που τον θέλουμε διακριτό (ελληνοορθόδοξο) ? Και στη τελική δεν είναι ο τούρκος υπήκοος Πατριάρχης μας που έχει τον αποφασιστικό λόγο για να σταματήσει η μοναστηριακή αλητεία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία τα λέτε. Αλλά ας επεξεργαζόμαστε λίγο αυτά που μας λένε και μην τα χρησιμοποιούμαι για δημιουργία εντυπώσεων. Ακόμα και να έχουν όλα όσα αναφέρεις (εξοπλισμό,γνήσιες σφραγίδες βυζαντινής αυτοκρατορίας,παπύρους...) η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να βρουν οτιδήποτε είναι πλαστό και κατασκευασμένο ετερόχρονα. Οπότε μην ακούω βλακείες για διεκδικήσεις δημόσιας περιουσίας από τα μοναστήρια, με το έτσι θέλω. Βαλθήκατε όλοι να τα βάλατε με την Εκκλησία, λες και σας έχει ενοχλήσει σε τίποτα. Με όλους τους αλήτες που είναι τόσα χρόνια στις κυβερνήσεις που τους ψηφίζουμε εμείς οι βλάκες δεν κάνουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. immortal προφανως δεν εχεις ιδεα πως γινεται το παιχνιδι.
    Εκτασεις εχουν δοθεί ακομα και με απλες υπευθυνες δηλωσεις μοναχών που υποστηριζαν πως υπαρχουν τα χρυσοβουλα χωρις ποτε βα τα φανερωνουν.
    και βεβαια υπαρχει η τεχνολογια και ο τροπος να διαπιστωθει η γνησιοτητα η οχι αλλα κανεις δεν τολμαει να ζητησει απ την εκκλησια ενα χρυσοβουλο για να διαπιστωθει η αυθεντικοτητα του.

    INsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και κανεις δεν τα βαζει με την εκκλησια αλλα αν μερικοι "καλογεροι" εχουν παρανομες δραστηριοτητες και δουλευουν εις βαρος του δημοιου σημαινει πως δουλευουν εις βαρος ολων μας.
    Ακομα και εις βαρος της εκκλησιας και των τιμιων κληρικων.αυτοι φιλε μου θελουν ξυρισμα

    INsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 17 Σεπτέμβριος 2008 11:54 πμ

    Ρε μεγάλε, το θέμα δεν είναι αν θα τα έχει η εκκλησία.
    Εδω αυτό που γίνεται είναι ότι παραχωρούνε δημόσιες εκτάσεις στην εκκλησία η οποία τα πουλάει σε Ροτσιλντ και Σόρος για να κάνουνε γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακές μονάδες, κτίρια γραφείων κλπ.
    Οι Ρότσιλντ και Σόρος έχουνε το χρήμα για να αγοράσουνε από τον κάθε φιλάργυρο και αργυρώνυτο Εφραίμ και Ιγνάτιο.
    Γήπεδα γκολφ σχεδιάζονται να γίνουν σε εκτάσεις της εκκλησίας στη Μαγνησία και το Λασήθι. Στη Μαγνησία πέσανε οι υπογραφές.
    Αυτοί που κάνουνε τα γήπεδα γκολφ τι είναι ρε μεγάλε; Αθώες περιστερές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 17 Σεπτέμβριος 2008 1:55 μμ
    EFXARISTO GIA THN DIORTHOSI
    STO DEYTERO
    SXOLIO MOU PROTEINA

    "NA GINEI NOMOS NA MHN MPOREI H EKKLISIA NA POULISEI, NA DIATHESEI H NA TROPOPOIHSEI EKKLISIASTIKH PERIOUSIA.
    APLO"

    POLLOI ELLINES AFINOUN TIS PERIOUSIES TOYS STHN EKKLISIA NOMIZONTAS OTI EINAI ASFALEIS KAI GIA TO KALO TOU ELLINISMOY. STHN KOSTANTINOUPOLI TA DINANE STIN EKKLISIA GIA NA MIN PESOUN STA XERIA TON TOYRKON.

    KAI KATI ALLO EXOUN EISVALEI OI EVRAIOI KAI STHN ORTHODOKSI KAI STIN CATHOLIKI EKKLISIA.
    GINETAI DIAVROSI EK TON ESO

    KAPOS OMOS PREPEI NA DIAFILAKSOUME THN PERIOUSIA THS ELLADAS EIDIKA TIN ELLINIKI GI.

    NA GINEI NOMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι η Εκκλησία που έχει περιουσία, είναι το Κράτος που ΔΕΝ έχει. Γιατί οι πολιτικοί τα τρώνε όλα.

    Και άλλοα "κρατική" περιουσία, και άλλο "δημόσια" περιουσία. Δεν έχω ακούσει να γίνεται πουθενά αυτός ο διαχωρισμός. Αν ο Αλογοσκούφης αποφασίσει να πουλήσει αύριο τον Όλυμπο, έχει το δικαίωμα; Ο Όλυμπος ανήκει σε όλον τον λαό, όχι στο υπουργείο του.

    Δεν θα ζητήσει συγγνώμη η Εκκλησία που ΠΡΟΫΠΑΡΧΕΙ τού ελλαδικού κράτους, τι να κάνουμε!

    Περνάτε όλη σας τη μέρα βρίζοντας τους κλέφτες πολιτικούς μας στα μπλογκ, αλλά όταν πάει η κουβέντα στην εκκλησιαστική περιουσία, σχίζετε όλοι τα καλσόν σας υπερασπιζόμενοι το κράτος! Έλεος!

    Καλύτερα να τα πάρει όλα η Εκκλησία παρά το κράτος. Κι αν υπάρχει ένας φαταούλας παπάς, υπάρχουν άλλοι δέκα που θα διασώσουν - το αποτέλεσμα μετράει, και το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από 1700 χρόνια η Εκκλησία ΕΧΕΙ περιουσία, ενώ το κράτος μετά από 180 χρόνια και παρά τους φόρους μας, όχι.

    Και μη βιαστείτε να πείτε ότι το κράτος πληρώνει τους παπάδες κλπ... Το κράτος ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ την Εκκλησία να του δώσει τη μισή της περιουσία ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ να πληρώνει τους παπάδες.

    Πού είναι η πρώην εκκλησιαστική περιουσία; Φαγώθηκε από τους πολιτικούς μας. Που ξεκινάνε από το χωριό τους με ένα βρακί στον κώλο και καταλήγουν να μην ξέρουν τι έχουν. Όλοι. Και χωρίς να έχουν δουλέψει μια μέρα στη ζωή τους.

    Γι' αυτόν που είπε ότι οι Έλληνες στην Πόλη άφηναν την περιουσία τους στο Πατριαρχείο για να την προστατέψουν, έτσι είναι. Οι μόνες ελληνικές περιουσίες που δεν δήμευσαν οι Τούρκοι είναι τού Πατριαρχείου.

    Και σ'αυτόν που είπε ότι ο Πατριάρχης είναι Τούρκος υπήκοος, πρώτα από όλα έχω να πω ότι ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ που έγραψες κάτι τέτοιο. Ο Πατριάρχης είναι Τούρκος υπήκοος επειδή δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς Πατριάρχης, και το σημαντικό είναι να είναι κανείς Έλληνας στην καρδιά, όχι στα χαρτιά.

    Δηλαδή εσύ, ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, νιώθεις πιο ασφαλής ως Έλληνας με τη Ντόρα (που έχει ελληνικό διαβατήριο) και με το Γιωργάκι το ζαβό που δεν ξέρει καλά καλά να μιλάει ελληνικά (που κι αυτός έχει ελληνικό διαβατήριο) από ό,τι με τον Πατριάρχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share