"Ο South Stream" θα σκοτώσει τον "TGI"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

"Ο South Stream" θα σκοτώσει τον "TGI"!

Πολύ σημαντική συνέντευξη του αναπληρωτή βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα στην Καθημερινή.Κληθείς να σχολιάσει τις επιλογές της Ελλάδας στο ενεργειακό και την προώθηση του ρωσικού αγωγού South stream,τον οποίο ο Κ.Καραμανλής αλλά και οι κ.Σιούφας και Φώλιας έχουν χαρακτηρίσει "συμπληρωματικό"στον αμερικανικό TGI,δεν μάσησε τα λόγια του και απάντησε:

"Η Ελλάδα θα λάβει τις δικές της ανεξάρτητες αποφάσεις. Πριν από μερικά χρόνια η χώρα σας αποφάσισε ότι ο αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας (TGI) αποτελούσε την κορυφαία στρατηγική της προτεραιότητα. Αλλαξε άποψη πριν από ενάμιση περίπου χρόνο όταν αποφάσισε να προχωρήσει ταυτόχρονα και με τον αγωγό South Stream. Δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Πολλοί λένε ότι ο TGI, ο South Stream και ο Nabuco είναι συμπληρωματικοί, και αυτό ακούγεται καθησυχαστικό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η Ρωσία χάραξε τον South Stream για να «σκοτώσει» τον TGI και τον Nabucco, και θα στηριχθεί στην Κασπία για να τροφοδοτήσει τον South Stream."

Οι ΗΠΑ,μ'αυτή τη δήλωση σταματούν να κρατούν τα προσχήματα και αναπτύσουν δημοσίως την αντίθεσή τους στις Εθνικές στρατηγικές ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας.
Ο φόβος τώρα πια της Ελληνικής διπλωματίας είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν και μιλούν για έναν αιφνιδιασμό στο θέμα των Ελληνοσκοπιανών διαφορών ως προειδοποιητικά "αντίποινα" προς την Αθήνα.Οι πληροφορίες -γνωστές και αξιολογημένες στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών- μιλούν για κάποιο "χτύπημα" που θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να κατοχυρώσει διεθνώς τη «μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα».

26 σχόλια:

  1. ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΡΑΙΖΑ.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ..
    Ο SOUTH STREAM ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΓΩΓΟ.
    ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ...

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΘΑ
    ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...
    ΔΗΛΑΔΗ ..ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ
    ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ SOUTH-STREAM.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ..ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για σταθήτε ρε παιδιά για να να μην τρελαθώ . Το ότι συνάψαμε μια συμφωνία που σαφώς προάγει τα συμφέροντα των Ρώσων αφού αυξάνει τα όρια της επιρροής τους , είναι όντως κάτι πολύ ευχάριστο για τους Ρώσους και αποτελεί μια επιτυχία για τον ίδιο τον Πούτιν . Το ότι καταφέραμε να περνάνε και από τη χώρα μας ρωσικοί αγωγοί , αφού δεν μας προτίμησαν οι παραδοσιακοί ¨φίλοι¨ μας οι Αμερικάνοι , είναι κάτι αλλά όχι και να τρελαινόμαστε . Είναι επιτυχία του Καραμανλή , η μεταστροφή αλλά ακόμα δεν αντιμετωπίσαμε τα απόνερα από αυτούς τους πειραματισμούς . Τους οποίους σημειώτεον τους στηρίζω ..απλά αναμένω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για σταθήτε ρε παιδιά για να να μην τρελαθώ . Το ότι συνάψαμε μια συμφωνία που σαφώς προάγει τα συμφέροντα των Ρώσων αφού αυξάνει τα όρια της επιρροής τους , είναι όντως κάτι πολύ ευχάριστο για τους Ρώσους και αποτελεί μια επιτυχία για τον ίδιο τον Πούτιν . Το ότι καταφέραμε να περνάνε και από τη χώρα μας ρωσικοί αγωγοί , αφού δεν μας προτίμησαν οι παραδοσιακοί ¨φίλοι¨ μας οι Αμερικάνοι , είναι κάτι αλλά όχι και να τρελαινόμαστε . Είναι επιτυχία του Καραμανλή , η μεταστροφή αλλά ακόμα δεν αντιμετωπίσαμε τα απόνερα από αυτούς τους πειραματισμούς . Τους οποίους σημειώτεον τους στηρίζω ..απλά αναμένω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. as mh xairomaste kai poly me tous agwgous pou tha perasoun apth xwra mas.sto mellon mporei na antimetwpisoume polla provlhmata me tis swlhnes aytes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα αμερικανακια γραφουν..

    A Trojan horse for Russia?On the energy field, this might already be happening..A few days ago, Russia, Bulgaria and Greece (what a surprise..) signed a pipeline-agreement that basically blows up the recent efforts of the EU to get a strategy implemented that will reduce its dependency on Russia


    and Greece (what a surprise..)
    πωπωπω χολη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη ξεκινήσει το σχέδιο Β΄ με τούς βούλγαρους εργαζόμενους στην Αμερικανική βάση που τούς έστειλλαν με τον μανδύα του κατασκόπου εμφανέστατα για να δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας φυσικά με απώτερο σκοπό τον South Stream.
    Για τούς γυφτοσκοπιανούς και τους πατρώνες τους αφήστε τους να χτυπάν τον κώλο τους .
    Αυτούς τους ενδιαφέρει πρωτίστως η Ελλάδα να τους αποδεχθεί για να δημιουργήσουν/αποκτήσουν βάσεις για μελλοντικά ερείσματα και διεκδικήσεις .
    Τώρα πλέον που απροκάλυπτα ειναι γνωστά τα σχέδια τους καμμία απολύτως αναγνώριση ούτε με δεύτερο συνθετικό το όνομα Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πάνε να πνιγούν!!!

    Η Αμερική ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ εχθρός της Ελλάδας ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ οτι αγωγούς και αν κάνουμε ή αν δεν κάνουμε εμείς.

    Θα κάνουμε οτι γουστάρουν και να πάνε να πνιγουν που θα μας υποδείξουν κιόλας τι θα κάνουμε στην γειτονιά μας!

    Λες και αν δεν κάναμε τον ρωσικό αγωγό, η Αμερική θα άλλαζε συμπεριφορά με τα σκόπια.

    Ρε δεν πάνε να.....

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΑΦΟΥ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ!

    Έχουμε και εμείς χαρτιά να παίξουμε, αυτοι ας συνεχίσουν να κάνουν την βάση στα Σκόπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν φοβάμαι τους διάφορους φανερούς ή αφανείς εχθρούς της Ελλάδας.
    Φοβάμαι όμως τους Έλληνες, που τους έχουν απονευρώσει (τώρα και κάποιες δεκαετίες) διάφοροι «προοδευτικοί», «εξελιγμένοι», ημιμαθείς μορφωμένοι, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MIA XARA EKANE I KIVERNISI MAS EXOUN GRAMENOUS I AMERIKANI KE I EVROPI.
    EDO PROTHOUNE SKOPIA KE ALBANIA ENNTION MAS.
    THE MASAI I ROSIA EXI KAKALA TORA.
    TO BLEMA MAS ANATOLAS KE

    MOLON LABE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πρόκειται για "Εθνικές στρατηγικές ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας" αλλα του Καραμανλή προσωπικά.

    "...Πριν από μερικά χρόνια η χώρα σας αποφάσισε ότι ο αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας..."

    Πριν μερικά χρόνα δεν ηταν ο Καραμανλής. Αυτός (ο άτιμος) έκανε όλη τη δουλειά. Αυτός τάχθηκε κατά του σχεδίου Ανάν. Αυτός ξεκίνησε το θέμα με τον South Stream (μαζί με τον Πούτιν!). Αυτός έβαλε και το βέτο στα Σκόπια. Αυτός ήταν που δεν αναγνώρισε ακόμα το Κόσοβο. Αυτός είναι που στην πρόσφατη ευρωπαική σύνοδο τάχθηκε υπέρ ηπιας στάσης απέναντι στη Ρωσία. Αυτός, αυτός.

    Είναι τώρα να μην σκεφτόμαστε "...and Greece (what a surprise..).." ::::

    Πρέπει να φύγει. Μπράβο στο greece-salonika.blogspot για τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθνση. Μπράβο στις πρόσπάθειες όσων γράφουν στο blog, Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός κάθε σωστού δημοκράτη ! Να φύγει ! Να έρθει κάποιος (οποιος να είναι, 2 είναι πιθανοί) απ την αντιπολίτευση. Ακόμη και η Ντόρα αν ηταν μόνη της θα έπαιρνε αντίθετη στάση απ αυτή που την υποχρεώνει Αυτός. ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπάνω δεν θα συνέβαινε αν ήταν κάποιος άλλος (οποιοσδήποτε) στην κυβέρνηση και όχι ο Καραμανλής.

    Συνεχίστε τον καλό αγώνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρελλασου,τρελλασου.
    Τι πα να πει προαγουμε τα συμφεροντα των Ρωσων; Τα δικα μας, τι τα κανουμε; Τα βουλιαζουμε;
    Αυτο θελεις να μας πεις;
    Το οτι βραχυκυκλωνουμε τους Τουρκους, αυτο δε λεει τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, το ότι θα τον σκοτώσει το ξέρουν και οι πέτρες.

    Και τα subprime σκότωσαν τις ΗΠΑ, γι'αυτό και η Ρωσία σας παίζει μπαλαλαϊκα!

    Ρωσία και Ελλάδα έχουν ένα κοινό συμφέρον, καθεμια για άλλους λόγους:

    Διάλυση της Τουρκίας.

    Η μεν Ρωσία για τα Στενά, η δε Ελλάδα γιατί αρκετά ανεχθήκαμε το φασισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε στην Τουρκο-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του ΕΛΙΑΜΕΠ θα έδινε την συνέντευξη, πού θα την έδινε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας σε συνάντηση
    με τον Σουηδό πρωθυπουργό υποστηρίζει την Ευρωπαϊκήν προοπτικήν της Τουρκίας.
    http://www.thelocal.se/14176/20080906/
    6 Sep 08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε και;
    Που ειναι η ειδηση ρε φιλε;
    Καλυτερα δεν ειναι να μπει και η Τουρκια μεσα,(αν μπορει βεβαια), απο το να ειναι εξω και να γαβγιζει συνεχεια, με αποτελεσμα να μας αναγκαζει να πληρωνουμε το μισο προυπολογισμο για να αγοραζουμε οπλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5.24
    μη ξεχασεις τα χαπια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά theodore, πού είδες η Ε.Ε. να έλυσε προβλήματα μεταξύ μελών της; Κορσική, Βέλγιο, Βάσκοι, Βόρεια Ιρλανδία, ουγγρική μειονότητα στην Ρουμανία, οι Άγγλοι δεν κρατιούνται να φύγουν κλπ αυτά τα ολίγα έτσι για μια πρόγευση... Εδώ μέσα στο ΝΑΤΟ δεν λύνονται, στην παιδική χαρά που λέγεται Ε.Ε. θα λυθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτη η χαζοχαρουμενη αμερικανα αδελφη συνεχιζει να προκαλει ,και δεν υπαρχει καποιος ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ να του απαντηση... οσο για τον Ελλις.. ειναι γνωστη η εξαρτηση του απο το αμερικανικο 'αντμινιστρεισον' απλα κανει δουλοπρεπως αυτο που τα αφεντικα του τον διεταξαν. Εμεις οιΕΛΛΗΝΕΣ αραγε τι πρεπει να κανουμε για κατι τετοιες 'συνεντευξεις' ? δεν θα επρεπε να κανουμε κατι ?

    Καλη μου λιλικα εξ αμερικης μπραιζα , σε πληροφορω (για να χαρεις γλυκεια μου) οτι ο αγωγος ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ειναι οντως πολυ μακρυς.. και θα σε ικανοποιησει απολυτα οταν τον αισθανθεις με το καλο συντομως... ισως φτασει και για κανενα φιλαρακι σου (Ελλις ?) μην παει χαμενο κανενα μετρο..

    ο ΑΓΩΓΟΣ υπεγραφει απο τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ δεν παιρνει πισω την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ..

    Μπραιζα , χανουμακι συζυγε και αγαπητη Ελλις ετοιμαστειτε ...θα ειναι ΟΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τον γουσταρεις δεν τον γουσταρεις τον Καραμανλη
    οφειλεις να παραδεχτεις πως στην εξωτερικη του πολιτικη ειναι πολυ σωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητἐ Theodore πἀρε νἀ διαβἀσης τὀ βιβλἰο τοὐ Λεμπἐση "Η Κοινωνικἠ σημασἰα τοὐ βλακὀς ἐν τὠ συγχρὀνω βἰω",θἀ σοὐ κἀνει καλὀ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εχετε σκεφθεἰ πὠς απὀ τἠν ημἐρα ποὐ ὀ πρωθυπουργὀς ἐβαλε ΒΕΤΟ καἰ υπἐγραψε καἰ γιἀ τὀν αγωγὀ ἐχει ενταθεἰ ὀ πὀλεμος εναντἰον του;
    Aν δἐν τὀν θἐλουν οἰ Αμερικἀνοι,τὀτε εἰναι καλὀς γιἀ μἀς.Βἐβαια,εντὀς τἀ ἐκανε Σ...Α,αλλἀ πρωτἐυει ἠ σωτηρἰα τἠς χὠρας,καἰ μετἀ θἀ τἀ ποὐμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε παιδιά, λέτε να μας φορτώσουν ΓιωργακοΠάνγκαλους πάλι και η πρώτη τους πράξη να είναι η ακύρωση των αγωγών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε συ ανωνυμε, οταν το διαβασες, κοιταχτηκες στον καθερεφτη,η πριν το διαβασεις, για να δεις αν ταιριαζει το προφιλ;
    Παντως ειναι γεγονος, οτι ειναι ανικητη η ρημαδα.Ανικητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωρες ειναι τωρα να μας πεις, οτι για την ικανοτητα του σχηματος, φταινε οι... Αμερικανοι.
    Καλη ειναι η δικαιολογια, αλλα τι κριμα που δεν κολλαει;
    Απλως, ειτε δε θελουν, ειτε δεν μπορουν να κανουν κατι να διορθωσουν την κατασταση.
    Και με ποιο μηχανισμο στη δημοσια διοικηση να το κανουν;Με τα τουβλα, που εχουν μαζεψει τοσα χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Mέχρι τώρα γκρινιάζαμε ότι δέν υπήρχε ένας πολιτικός μέ αρ***ια, ανέξάρτητα από κόμματα, νά σηκώσει ανάστημα, νά πεί κανένα όχι στούς υπερατλαντικούς μας "φίλους", νά βάλει τό εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα.
    Τώρα πού ο πολιτικός βρέθηκε, αναρωτιέμαι έχει ο λαός τά αρ***ια (πάλι ανεξάρτητα από κόμματα), νά στηρίξει αυτές τίς εθνικές επιλογές καί ενωμένος νά αντιμετωπίσει τίς όποιες ενδεχόμενες προκλήσεις ή καί "συνέπειες"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share