Λεφτά με το...τσουβάλι για τους"συμβούλους" της ΕΡΤ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Λεφτά με το...τσουβάλι για τους"συμβούλους" της ΕΡΤ.

Γιατί οι σύμβουλοι βάζουν στην τσέπη τους 16.000 ευρώ(!!) τον μήνα; Ο πρόεδρος της ΕΡΤ υποστηρίζει ότι πρόκειται για στελέχη της αγοράς που διαχειρίζονται μεγάλα ποσά και δεν είναι δυνατόν να υποαμείβονται.
Οι 12 ειδικοί σύμβουλοι της ΕΡΤ δεν είναι οι 12 απόστολοι. Φυσικά και πρέπει να πληρωθούν και βεβαίως θα πρέπει να είναι ενός επιπέδου. Όμως τα καθαρά ποσά της τάξεως των 6.300 ευρώ μηνιαίως συν τα bonus και τα έξοδα παραστάσεως είναι προκλητικά,ειδικά για περιόδους κρίσεων όπως είναι η τρέχουσα..
Πόσο μάλλον όταν το αντικείμενο εργασίας τους είναι γενικώς και αορίστως «διάφορα θέματα επικοινωνίας» ή ειδικώς και παρωχημένα «θέματα που αφορούν την οργάνωση της τηλεοπτικής κάλυψης της Ολυμπιάδας και της Παραολυμπιάδας του... 2004 και άλλες συναφείς ενασχολήσεις» τα οποία κοστίζουν 5.500 ευρώ τον μήνα στον ελληνικό λαό.
Ο σύμβουλος επί του Τηλεοπτικού προγράμματος λαμβάνει μηνιαίως 8.440 ευρώ ενώ ο
συνάλεφός του για «θέματα ενημέρωσης και περιφερειακών σταθμών» περισσότερα από 7.200 ευρώ. Το στέλεχος που έχει αναλάβει να παρέχει συμβουλές για «θέματα αρχείου και ενημέρωσης» θα λάβει στο τέλος του μήνα και κάθε μήνα περί τα 4.358 ευρώ. Θα μας τρελάνουν;;;
Επιπλέον η πρόσφατη επαναξιολόγηση των μηνιαίων (μικτών αποδοχών_ στελέχους της Ραδιοφωνίας για την περίοδο 27/9/08 - 26/9/09 με 12.000 ευρώ δεν συνάδει ούτε με την ανάγκη εξορθολογισμού της ΕΡΤ, ούτε με την ποιότητα του προιόντος της ούτε και με την γενικό κλίμα της αγορά.
Το έτερο παράδοξο αφορά τον μισθό της αναπληρώτριας διευθύντριας της ERT World (7.500 ευρώ μικτά ο οποίος ευθυγραμμιζεται με αυτόν του προιστάμενου της, διευθυντή της ERT World (σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας "Ημερησία").
Το καλύτερο σας το αφήνουμε για το τέλος. Η life style εκπομπή της ΕΡΤ «Εχουμε και λέμε» θα κοστίσει στην δημόσια τηλεόραση 1 εκατ. ευρώ!!! (120 επεισόδια) ενώ οι 3 από τις 5 παρουσιάστριες στοιχίζουν 1.300 ευρώ την ημέρα και πληρώνονται από το κοστολόγιο της εταιρείας παραγωγής Cut Productions. Οσο για τις άλλες δύο, πληρώνονται εσωτερικά...
Bookmark and Share