Φτώχεια στις ΗΠΑ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Φτώχεια στις ΗΠΑ..

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup.
Τον Ιανουάριο του 2008 το 49% των Αμερικανών ευημερούσε, το 47% δυσκολευόταν οικονομικά και το 4% δοκιμαζόταν. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ομως, το 38% ευημερούσε, το 58% δυσκολευόταν και το 3% δοκιμαζόταν..
Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Η αύξηση αυτή, κατά 11 μονάδες, σημαίνει ότι 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει την οικονομική άνεση που είχαν. Η κρίση φαίνεται ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα άτομα άνω των 35 ετών, που έχουν παιδιά και πλήρη απασχόληση.
Οι δείκτες αυτοί προέκυψαν από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του 2008 σε δείγμα 1000 ατόμων. Οι απαντήσεις που έδιναν οι συμμετέχοντες, σε καθημερινή βάση, δείχνουν ότι υπήρξε «μεγάλη ανατροπή» τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, την ίδια εποχή που η αμερικανική οικονομία έμπαινε σε ύφεση.
Να σημειωθεί ότι ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασε στο 7,2%, στο χειρότερο επίπεδο από το 1945.
Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός όμιλος διανομής ηλεκτρονικών προϊόντων, «Circuit City», ο οποίος απασχολεί περίπου 30.000 εργαζόμενους, «κατέθεσε ισολογισμό» στο πλαίσιο της υπαγωγής του στις διατάξεις του πτωχευτικού δικαίου, ανακοινώνοντας ότι «οι επενδυτές του πιθανολογείται ότι, θα χάσουν όλα τα χρήματά τους»..

Bookmark and Share