Η αλήθεια για την εξαφάνιση του Βασίλιε Γκλιγκόροφ μέσα απ'την επικοινωνία που - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η αλήθεια για την εξαφάνιση του Βασίλιε Γκλιγκόροφ μέσα απ'την επικοινωνία που

ο ίδιος είχε μόνο με το Greece-Salonika..
.
Αυτή είναι η κλινική όπου κρατείται ο Βάσκο Γκλιγκόροφ στα Σκόπια.
Στις εικόνες δεξιά είναι τα κελιά της κλινικής τα οποία δεν διαφέρουν και πολύ από κελιά φυλακής.
Όσο κι αν το καθεστώς Γκρουέφσκι προσπαθεί να πείσει μέσω των ελεγχόμενων από αυτό ΜΜΕ πως πρόκειται για ψυχασθενή,τα κείμενα του επιστήμονα ιστορικού Βασίλιε και η δράση του χρόνια τώρα,μαρτυρούν το αντίθετο.
(Για το σχετικό βίντεο του Alfatv με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω κλινική πατήστε εδώ.)
Ο Βασίλιε είχε επιλέξει να επικοινωνήσει με το Greece Salonika αλλά και να αξιοποιήσει αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό του ιστολογίου στις μηνυτήριες αναφορές του, εναντίον του Ατανάς Μπότεφ αλλά και στον αγώνα που ξεκινούσε για την αναγνώριση της Ελληνικής σημαίας ως συμβόλου της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια.
Η αλήθεια είναι μια..
Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει ήρθε πρώτη φορά σε επικοινωνία με το Greece Salonika πριν ένα περίπου χρόνο,λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα με τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Greece Salonika της παραποιημένης με σβάστιγκα αντί Σταυρού Ελληνικής σημαίας (φωτογ.δεξιά) στο κέντρο των Σκοπίων (η οποία την επόμενη μέρα είχε γίνει"πρώτη είδηση" στα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ δείτε πατώντας εδώ) ,και μας ενημέρωνε πως θα χρησιμοποιούσε το υλικό εκείνο του ιστολογίου μας για να κινηθεί νομικά εναντίον του εμπνευστή της ιδέας"καλλιτέχνη"Ατανάς Μπότεφ (εικόνα-email κάτω δεξιά).Στη συνέχεια με τον Βασίλιε υπήρξε επικοινωνία και αμοιβαία εκτίμηση για την οποία δε χρειάζεται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
Θα σταθούμε μόνο στα τελευταία λόγια του Bασίλιε ο οποίος μας αποκάλυψε πως ξεκινά δικαστικό αγώνα ώστε "να αναγνωριστεί η...
η Ελληνική σημαία ως εθνικό σύμβολο των Ελλήνων" που ζουν καταπιεσμένοι στην ΠΓΔΜικόνα αριστερά)..
Ο Βασίλιε προφανώς είχε εντοπίσει ένα"παραθυράκι του νόμου" στη συμφωνία της Οχρίδας ,με την οποία είχε λήξει η σύρραξη μεταξύ Αλβανών-Σλάβων το 2001, και με την οποία η Αλβανική μειονότητα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ως Εθνικό της σύμβολο την Αλβανική σημαία και όχι την επίσημη σημαία της ΠΓΔΜ..
Η πορεία αυτής της προσπάθειας,εάν ήταν επιτυχής,θα έφερνε φυσικά στην επιφάνεια και την πολυάριθμη Ελληνική κοινότητα της γείτονος γεγονός που πιθανότατα να ανησύχησε τους Σκοπιανούς αξιωματούχους..
.
Κατόπιν ακολούθησε ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για το καθεστώς Γκρουέφσκι στο
vardaraxios.wordpress ,του οποίου διαχειριστή οι Σκοπιανοί θεωρούν τον Βασίλιε,με τίτλο "ΠΓΔΜ:Φασισμός σε εξέλιξη" (FYROM: Fascism in Action).
..
Λίγες μέρες μετά ο Βασίλιε εξαφανίστηκε και σήμερα οι Σκοπιανοί δήλωνουν πως είναι έγκλειστος σε ψυχιατρείο..!
..
Το δικό μας έργο όπως και των υπόλοιπων blogs έχει όρια και δεν μπορεί να φτάσει πολύ μακρυά.
Είναι ώρα όμως να αναλάβει το Ελληνικό Κράτος.Δεν είναι τόσο δύσκολο..
Απλώς αφήστε του εμπειρότατους Έλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους στα Σκόπια να χειριστούν εν λευκώ την υπόθεση.
Παρακολουθούμε το θέμα από πολύ κοντά και θα επανέλθουμε.
Greece Salonika.
("κλικ" στις εικόνες για μεγέθυνση)


Bookmark and Share