Οι πλέον απαισιόδοξοι της Ευρώπης για την πορεία της κρίσης είναι οι Έλληνες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Οι πλέον απαισιόδοξοι της Ευρώπης για την πορεία της κρίσης είναι οι Έλληνες!


*Τα γνωστά παπαγαλάκια της καταστροφολογίας κάνουν καλή δουλειά..

Οι Έλληνες εμφανίζονται μεταξύ των πλέον ανήσυχων για την οικονομική κρίση, αλλά και απαισιόδοξων Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ευρωβαρομέτρου που πραγματοποιήθηκε στα κράτη μέλη τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το 97% (!) των Ελλήνων θεωρεί ότι η κρίση έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, την ευρωπαϊκή και τη χώρα μας.Το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη παρά το γεγονός πως η χώρα μας δεν βρίκεται στο κέντρο του κυκλώνα αυτής της κρίσης. Παρόμοιο ποσοστό καταγράφηκε μόνο στην Ουγγαρία και την Εσθονία..
Το 81% των...
Ευρωπαίων εμφανίζεται απαισιόδοξο και για τα επόμενα 5 χρόνια, με τους Ελληνες να κρατούν επίσης τα πρωτεία μαζί με τους Ούγγρους (93% των απαντήσεων).
Εξι Ευρωπαίοι στους δέκα απάντησαν ότι η κρίση έχει ήδη προσωπικές οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους. Το ψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ελλάδα με το 88% να δηλώνει ότι έχει πληγεί. Το ίδιο ποσοστό καταγράφηκε στην Ουγγαρία και ακολούθησε η Σλοβενία με 82%.
Το 56% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η κρίση θα συνεχίσει να τους πλήττει προσωπικά και την επόμενη πενταετία. Οι Ελληνες και οι Ούγγροι (89%) εμφανίζουν τα ψηλότερα ποσοστά.
Στην ερώτηση ποιος μπορεί να μας βγάλει από την κρίση το 28% των Ελλήνων (17% ο μέσος όρος της Κοινότητας) εναποθέτει τις ελπίδες του στην Ε.Ε., το 22% (25% στην Ε.Ε.) ποντάρει στις 8 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, το 14% των Ελλήνων (10% των Ευρωπαίων) ποντάρει στο ΔΝΤ το 6% (15% στην Ε.Ε.) στις ΗΠΑ, και το 10% (14% στην Ε.Ε.) στην κυβέρνηση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν πιστεύει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι σε θέση από μόνες τους να βγάλουν τις χώρες από την κρίση. Οκτω Ευρωπαίοι στους δέκα θεωρούν ότι μόνο με συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών θα βγούμε από την κρίση.
Τέλος, μοιρασμένοι εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι στην ερώτηση εάν το ευρώ [EUR=X] λειτούργησε θετικά γι΄ αυτούς στη διάρκεια της κρίσης με το 44% να απαντάει θετικά και το 39% αρνητικά. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 51% και 48% αντίστοιχα
-naftemporiki.gr-.
Bookmark and Share