Επεισόδια με μετανάστες στην Αθήνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Επεισόδια με μετανάστες στην Αθήνα.

1000 περίπου Αφγανοί είχαν καταλάβει την τελευταία ώρα την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα αφού πρώτα προχώρησαν σε εκτεταμμένα επεισόδια σε περιοχές του κέντρου αλλά και στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Οι Αφγανοί που πραγματοποιούσαν ειρηνική πορεία (φωτογ.)άρχισαν τις καταστροφές όταν υπήρξε η "φήμη" πως σε διάρκεια αστυνομικού ελέγχου κάποιος αστυνοικός έσκισε το Κοράνι..!
Θα μπορούσε η φήμη να είναι αλήθεια αλλά.... θα μπορούσε να είναι μια ανεπιβεβαίωτη φήμη πολύ βολική για όσους επιδιώκουν τη δημιουργία έντασης.
.
Αντί άλλων σχολίων παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του κ.Αλέξη Παπαπχελά στην Καθημερινή στις 2 Απριλίου:
.
Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, αλλά φοβούμαι πως οι απρόσκλητοι αυτοί ξένοι επισκέπτες έχουν αντιληφθεί πως είναι και ξέφραγο αμπέλι, με μια αστυνομία διαλυμένη και ένα κράτος ανίσχυρο να επιβάλει τον νόμο.
Είναι λογικό ανάμεσα στους χιλιάδες παράνομους μετανάστες να συγκαταλέγονται εγκληματικά στοιχεία και είναι ακόμη πιο λογικό ο αριθμός τους να αυξηθεί επικίνδυνα όσο θα βαθαίνει η κρίση και θα μειώνονται οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας.
Το ζήτημα αυτό, το οποίο συχνά αγνοούμε λόγω υπερβολικής πολιτικής ορθότητος, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και, καλώς ή κακώς, συνδέεται από τον κόσμο με τη διογκούμενη αίσθηση ανασφάλειας στην κοινωνία.
Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως με το άκουσμα της σύλληψης κάποιου «ξένου» για κάποια μεγάλη ποινική ή τρομοκρατική ενέργεια θα ξεσπάσει ένα κύμα κοινωνικής οργής..."
Bookmark and Share