Σιωπή... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σιωπή...

Τα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ επέλεξαν να μην προβάλλουν καθόλου την κίνηση των 220 ακαδημαικών απ΄όλο τον κόσμο (δείτε εδώ) οι οποίοι συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ζητώντας να διορθωθούν τα λάθη της διακυβέρνησης του Τζ.Μπους και να να σταματήσει η παραχάραξη της Ιστορίας απ΄την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Τι κι αν πρόκειται για τη σημαντικότερη ίσως κίνηση υπέρ των Ελληνικών θέσεων που έχει υπάρξει διεθνώς τα τελευταία χρόνια;
Zώντας στο δικό τους κόσμο,που περιορίζεται συνήθως μεταξύ της σκανδαλολογίας και της εσωστρέφειας, τα περισσότερα παραδοσιακά ΜΜΕ της χώρας αναπαράγουν αβίαστα μόνον όσα θέματα "πλασάρονται" απ΄τα πρακτορεία ειδήσεων,Ελληνικών και ξένων,καθώς και όσα θέματα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους..Αυτά για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Τα κρατικά όμως;
Γιατί αυτή η σιωπή;
Aν η κίνηση αυτή προερχόταν από καθηγητές που υπέγραφαν υπέρ των θέσεων της ΠΓΔΜ το θέμα θα τύγχανε σίγουρα καλύτερης προβολής.
Στα Σκόπια πάντως η είδηση προκαλεί αίσθηση ενώ το σημαντικότερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας,το Makfax (φωτογ.),επιλέγει την επιστολή των ακαδημαικών ως την πρώτη του είδηση για σήμερα...
Bookmark and Share