"Κανείς μη σλαβικός λαός δεν υπέφερε τόσο πολύ κατά τη γερμανική κατοχή όσο οι Έλληνες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

"Κανείς μη σλαβικός λαός δεν υπέφερε τόσο πολύ κατά τη γερμανική κατοχή όσο οι Έλληνες..

και όμως οι Έλληνες πρώτοι ήταν διατεθειμένοι να συγχωρήσουν»,

δηλώνει σήμερα ο γερμανός ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.Η δήλωση γίνεται σε ρεπορτάζ-αφιέρωμα στο φεστιβάλ βιβλίου της Θεσσαλονίκης στο οποίο τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία.
Στο ίδιο ρεπορτάζ,το οποίο τιτλοφορείται «Ταμπού και μύθοι – Η Γερμανία τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη»,μιλά και ο διευθυντής του Γκέτε-Αθήνας Ρούντιγκερ Μπολτς, ο οποίος αφού υπενθυμίζει πως την εποχή της δικτατορίας θεσμοί όπως το Ινστιτούτο Γκέτε και η Deutsche Welle ήταν τα βήματα που πρόσφεραν ελεύθερο διάλογο συνεχίζει τονίζοντας:"Στην Ελλάδα... μεταφράστηκαν το 2007 306 γερμανικά βιβλία. 5% περισσότερα από ό,τι τα αγγλικά και τα γαλλικά. Και η καλή είδηση: κάθε χρόνο αυξάνονται τα γερμανικά ποσοστά.
Η γερμανική είναι σήμερα η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα.
Στην δεκαετία του ’70 μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων σπούδασε στη Γερμανία,σήμερα ‘δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Έλληνας νομικός που να μην μιλά γερμανικά.."
Bookmark and Share