"Τα αγγούρια μπορούν να είναι όσο κυρτά θέλουν", - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

"Τα αγγούρια μπορούν να είναι όσο κυρτά θέλουν",

ορίζει οδηγία της Ε.Ε.!!
(δεν είναι φάρσα..)


Μετά από είκοσι χρόνια τα... αγγούρια επιτρέπεται να είναι όσο κυρτά θέλουν! Από χθες δεν ισχύει η οδηγία της EE, η οποία όριζε ακριβώς την κύρτωση τους, ενώ αλλάζουν οι προδιαγραφές και για άλλα φρούτα και λαχανικά.
Ο λόγος για την οδηγία 1677/88/ΕΟΚ..
Είναι μια οδηγία, η οποία για παράδειγμα ανάμεσα σε άλλα ορίζει ότι τα αγγούρια ανώτερης ποιότητας θα πρέπει να έχουν μια καλή φόρμα και να είναι ίσια. Και για να είμαστε απολύτως ακριβείς η κύρτωση θα πρέπει να είναι το πολύ 10 χιλιοστά σε ένα αγγούρι μήκους δέκα εκατοστών. Αλλά και για...
τα πράσα υπάρχουν σαφείς προδιαγραφές.
Έτσι λοιπόν το ένα τρίτο του συνολικού μήκους θα πρέπει να είναι χρώματος από άσπρο μέχρι ασπροπράσινο. Για τα πρώιμα πράσα πάντως προβλέπεται ότι το πράσινο ή το ασπροπράσινο τμήμα θα είναι τουλάχιστον το ένα τέταρτο του συνολικού μήκους!

Τέτοιου είδους προδιαγραφές ίσχυαν για μια σειρά φρούτων και λαχανικών για σχεδόν είκοσι χρόνια. Τώρα όμως 26 είδη είναι πλέον...ελεύθερα να μεγαλώνουν όπως θέλουν και παρόλα αυτά θα τα βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Με τον τρόπο αυτό όμως διαγράφεται παράλληλα μια σειρά οδηγιών της ΕΕ, αλλά είναι παράλληλα και "ένας τρόπος να αποφεύγεται η γραφειοκρατία".













πηγή Ντόιτσε βέλλε


Bookmark and Share